Smrtelné nebezpečí

Azhareida
Tomáš Petrásek vás prostřednictvím své knihy Azhareida: Bitva o Gelidor přenese do daleké budoucnosti. Hlavní hrdina David Grinil a jeho přátelé se ocitají ve smrtelném nebezpečí. Podaří se jim vyváznout?

Končí jedenatřicáté století a pro kolonisty z hvězdné soustavy Efesuma je Země jen zpola zapomenutou vzpomínkou. Hlad po surovinách přivádí potomky pozemšťanů i na ledový měsíc Megan, zahalený oblaky mrazivé, smrtelně jedovaté mlhy. David Grinil, člen inspekce prověřující situaci na Meganu, se spolu se svými kolegy vydá po stopě nevyjasněných úmrtí místních pracovníků. Proti nim stojí nejen nehostinný cizí svět, ale i vedení těžařské firmy, které nechce připustit jakékoliv narušení práce. David a jeho přátelé postupně odhalují tajemství, které nikdy odhaleno být nemělo, a ocitají se ve smrtelném nebezpečí, lapeni mezi odlidštěnou mašinérií mocné korporace a světem tam venku, který jako by cokoli lidského zuřivě nenáviděl. Román ze vzdálené budoucnosti, který nabízí poctivou hard sci-fi s prvky napínavého detektivního příběhu ve strhujícím akčním finále.

Azhareida

Bitva o Gelidor
Autor: Tomáš Petrásek

Počet stran: 712
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-278-0053-7
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Azhareida vydalo nakladatelství Epocha v edici Jiné světy.

Ukázka z knihy

Venku možná bylo časné ráno, ale pro cestující to byla noc. Bylo pozdě podle gelidorského času, kterým se řídili, a ještě později pro jejich unavená těla. Celý den strávili prohlídkou povrchového dolu západně od stanice Radix, ale na odpočinek čas nezbyl. Někteří si vzali polštáře a pokoušeli se spát v autobuse, ale většinou bezúspěšně. Silnice byla rozježděná olbřímími nakladači převážejícími rudu, a tak neměli žádné pohodlí. Cesta se vyhýbala zrádným plochám amoniakových bažin na straně jedné a divokému terénu předhůří Gelidoru na straně druhé. Venku byla téměř tma. Mraky vláčely břicha po zemi, a tak občas jeli těžkou tmavou mlhou. I uvnitř bylo trochu chladno a osvětlení jen mžouralo. Vznikal tím chmurný pocit, že životodárné systémy podléhají náporu smrti zvenku, i když to samozřejmě nebyla pravda. Z kabiny k nim dolehl tichý hlas z vysílačky – nesrozumitelné mumlání a šum. Řidič cosi odpovídal. Následovalo opět zkreslené škrábání z vysílačky. O pár vteřin později se do prostoru cestujících vynořil druhý řidič. (str. 98)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Tomáš Petrásek vystudoval biologii, pracuje v Akademii věd, zabývá se výzkumem mozku a chování. Debutoval sci-fi novelou Poslední hlídka (2007). V roce 2012 mu vyšel sci-fi román Poslední hlídka; je spoluautorem naučné série Vzdálené světy, která je věnována problematice exobiologie.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAzhareida
Bitva o Gelidor

Petrásek, Tomáš

Epocha, 2023

Napsat komentář