Fantastické procházky městy s českými autory

Hlubiny-mesta-perex
Povídkový soubor Hlubiny města obsahuje fantastické příběhy českých autorů, které spojuje téma města. Najdete zde snovou Barcelonu, současný Krakov, postapokalyptický Londýn, ale i nástrahami překypující Pardubice nebo Brno a mnohem víc.

Co se skrývá pod omítkou, chodníky a silnicemi, nebo dokonce pod celými městy? Známí čeští spisovatelé a spisovatelky napříč žánrovou i nežánrovou literaturou se nechali inspirovat mystériem měst, jejich zákoutími, komíny i kanály, legendami i mocným kouzlem. Je libo zastavit se v Římě? Ztratit se v ulicích současného Krakova či postapokalyptického Londýna, procházet Barcelonu ve snu nebo navštívit vesmírné Lamaris? A co domácí půda? Kolik nástrah ukrývají Pardubice, Praha, Frýdek-Místek nebo jak málo stačí, aby vás pozřelo Brno – a to doslova? Jediný krok a procházky městem už nikdy nebudou stejné! S předmluvou Bena Aaronovitche. Do antologie přispěli: Anna Bolavá, Veronika Fiedlerová, Vilma Kadlečková, Vilém Koubek, Přemysl Krejčík, Lucie Lukačovičová, Michaela Merglová, Martin Paytok, Pavel Renčín, Kristýna Sněgoňová, Petr Stančík, Jan Štifter, Dalibor Vácha, Lukáš Vavrečka a Františka Vrbenská.

 

Hlubiny města

Antologie mysteriózní a fantastické prózy
Autoři: kolektiv

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-278-0116-9
Doporučená cena: 585 Kč

Knihu Hlubiny města vydalo nakladatelství Epocha.

 

Ukázka z knihy

Franta Nekolný měl velmi světlé vlasy. Světlé řasy, světlé obočí, někdo by řekl, že je albín. Byl menší postavy, sporý, byl boxer, dokonce jeden z nejlepších. Doma v Československu neměl konkurenci, a proto se dostal za velkou louži. Byl prvním a posledním československým boxerem, který se postavil do ringu v proslavené newyorské Madison Square Garden.
Nyní nestál v Madison Square Garden, ale v ringu St. Nicholas Areny, což je pořád v New Yorku.
Tři tisíce diváků.
Nekolný proti Raffertymu, předposlední zápas večera.
Gong.
Desáté, závěrečné kolo. Franta si mohl myslet, že má víc bodů, ale nesměl polevit. Chtěl Raffertyho sundat. V USA se K.O. cení ze všeho nejvíc.
Franta vlétl do středu ringu jako raketa. Rafferty se sbalil a zdálo se, že od začátku bude defenzivnější. To Franta ani neuměl. Vlétl na něj a začal ho bít. Zatím jen oťukával, pořád toho o Raffertym moc nevěděl, mohl mít v rukávu nějaký trik a on se nechtěl na konci zápasu dočkat škaredého překvapení. Raffety se odkryl a šel do protiútoku. Tvrdě, silně, se vším odhodláním.
Dobře. Dobře. (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku.


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHlubiny města
Antologie mysteriózní a fantastické prózy

kolektiv autorů

Epocha, 2023

Napsat komentář