Nenechte si emoce přerůst přes hlavu

boure emoci uvodni (1)
Jak neztratit kontrolu nad sebou samým? Jak ovládat hněv, bolest nebo smutek? A jak udržet emoce na uzdě a umět racionálně uvažovat i ve vypjatých životních situacích? Pomoci vám může dnešní kniha a mnoho rad behaviorální terapie v kombinaci s mindfulness přístupem.

Pokud máte obtíže se zvládáním emocí, může se zdát, že ztrácíte kontrolu nad celým svým životem. Hněv, bolest, zármutek, strach a další intenzivní pocity vás mohou přemoci, zahltit, může se stát, že nebudete vědět, co dělat dál, jak byste měli reagovat a racionálně uvažovat. Pokud je pro vás někdy náročné emocím porozumět, projevovat a zpracovávat je, tato kniha vám může pomoci. Je to váš průvodce, který vám pomůže emoce zvládat v klidu. Poslouží vám k tomu dovednosti, které jsou součástí dialektické behaviorální terapie. V kombinaci s technikami z kognitivně behaviorální terapie a mindfulness tvoří vaši sadu pro přežití emoční bouře.
Knihu uvítají lidé, kteří se potýkají se zvládáním emocí, psychologové a psychoterapeuti.

Jak zklidnit bouři emocí

Autorka: Sheri Dijk
Přeložila: Linda Bartošková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 130×198 mm
ISBN: 978-80-262-2010-7
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Jak zklidnit bouři emocí vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Stud a vina jsou dva různé pocity. Stud se objeví, když máte pocit, že vás lidé kvůli něčemu kritizují. Vinu cítíte, když se kritizujete sami. Takže je jasné, že často budete prožívat obě tyto emoce současně: když jste udělali něco, co je v rozporu s vašimi zásadami a hodnotami, kritizujete se za to sami a očekáváte, že vás kritizují i ostatní. Stejně jako u smutku se u studu nebo viny často objeví nutkání se schovat, izolovat se a stranit se lidí kolem sebe.

Podívat se můžete také na celou ukázku.

O autorce

Sheri Van Dijk je psycholožka a psychoterapeutka s více než patnáctiletou praxí. Pracuje na psychiatrickém oddělení nemocnice v Southlake a má též vlastní praxi.

Zdroj informací: Portál


portalNakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřilo především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak zklidnit bouři emocí

Dijk, Sheri Van

Portál, 2023

Napsat komentář