Zasoutěžte si o knihu o zakázané lásce

prusvitne srdce uvod
Když se svobodná matka Beata vrací zpátky do své domoviny, vůbec netuší, že by ve válečném světě mohla potkat někoho, jako je Ivan. Ten představuje záblesk naděje v nejistém čase války roku 1942. Milovat Ivana však znamená zradit…

Láska tam, kde ji nikdo nečeká

Román o zakázané lásce mezi svobodomyslnou Finkou a ruským válečným vězněm. Píše se rok 1942 a pokračovací válka mezi Finskem a Sovětským svazem je v plném proudu. Mladá svobodná matka Beata se vrací domů na jihofinský poloostrov Hanko, kde nachází jen smrt a zmar. Když se setká se sovětským válečným zajatcem Ivanem, který jako by jí viděl přímo do duše, v temnotě války najde záblesk naděje. Beatu to k muži neodolatelně přitahuje, jenže své city musí tajit. Láska k němu totiž znamená jediné – zradu. Vzniklou vášeň ale nejde umlčet, a milenci se tak ocitají ve smrtelném ohrožení.

Průsvitné srdce

Autor: Katja Kallio

Vydalo nakladatelství: Kniha Zlín v edici Fleet
Přeložila: Martina Šímová
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2023
ISBN: 978-80-7662-471-9

Přečtěte si více o knize Průsvitné srdce, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-KnihcentrumKnihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

Ukázka z knihy

To u nás znamenalo velkou událost. V té době tu nebyla jediná kavárna, divadlo ani žádná jiná zábava. I tohle slavnostní otevření se pochopitelně týkalo jen bohatých členů klubu, ale ven před pavilon mohl přijít kdokoliv. A my si odjakživa uměli věci užít i takříkajíc zpoza plotu. Svého času si mnozí místní vydělávali na živobytí v lázních, kde podobně jako naše matka pracovali jako pradleny, leštiči bot nebo lazebnice. Další pak pokaždé vyšplhali na plot ohrazující lázně a jejich vlastní zářivý svět a dívali se, jak hraje orchestr a hosté tančí. Matka si navíc přivydělávala praním povlečení a my sestry jí pomáhaly nosit pytle s prádlem. Ve skutečnosti jsme si ale dovnitř chodily pro svoji dávku hudby a módy. Muziku a oblečení si totiž nikdo nedokáže nechat tak úplně pro sebe, ne dokud mají ostatní oči a uši.

O autorce

Katja Kallio je finská spisovatelka a scenáristka. Než se začala na plný úvazek živit psaním, působila jako filmová publicistka, nakladatelská redaktorka a překladatelka z angličtiny, italštiny a španělštiny. Napsala dosud sedm románů, z nichž dva byly dle jejího scénáře zfilmovány a poté i oceněny. Ve své tvorbě se věnuje svébytným nezávislým hrdinkám, které zápasí o své místo ve společnosti i s vlastním stínem; vynikajícím způsobem pracuje s psychologií postav a s jazykem, který je poetický i drsný zároveň.

Zdroj informací: Knihcentrum

Vyhrajte knihu Průsvitné srdce

Román Průsvitné srdce popisuje drsné události války roku 1942 mezi Finskem a Sovětským svazem. I v takovém čase však lze najít lásku, která je malým a nepatrným světlým bodem. Má však šanci na úspěch, když milovat zároveň znamená zradit?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Průsvitné srdce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Průsvitné srdce
probíhá od 14. do 20. května 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Průsvitné srdce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrůsvitné srdce

Kallio, Katja

Kniha Zlín, 2023

Napsat komentář