Young Adult

tipy_young_adult
Dnešní knižní tipy osloví především dospívající příznivce fantasy. Nejprve vám představíme eroticky laděnou fantasy romanci o dívce se schopností přeměňovat se ve vlka. A druhý fantasy příběh je retellingem legendy o králi Artušovi.

První kniha potěší milovníky fantasy příběhů o vlkodlacích. Jaký osud čeká hlavní hrdinku Aylu, která byla zajata smečkou Třináctého znamení Vlčího zvěrokruhu? O tom ve své knize vypráví Elizabeth Briggsová.

Třinácté znamení

Vlci zvěrokruhu I
Autorka: Elizabeth Briggsová
Přeložila: Lucie Schürerová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 145×204 mm
ISBN: 978-80-271-3631-5
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Třinácté znamení vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Erotikou nabitá vlčí romance.
Ayla se cítí jako vyděděnec, nikdy nebyla uznána jako právoplatný člen smečky znamení Raka. Naděje vkládá do Konvergence – shromáždění všech smeček, kde získá nejen schopnost přeměňovat se ve vlka, ale bude jí také přidělen osudový partner vyvolený Slunečními čarodějkami. Naplní se konečně její sen o lepším životě?

Ukázka z knihy

Zdvihla jsem fotoaparát a rozhodla se udělat ještě pár snímků, než se měsíc vyšplhá výš. Měla bych být doma a balit se na Konvergenci, ale místo toho stojím tady a fotím. Využila bych každé příležitosti a použila jakoukoli výmluvu, abych na chvíli vypadla z domu.
Když jsem stiskla spoušť, zadržela jsem na okamžik dech, jak jsem se snažila získat dokonale jasný obraz. Nacvakala jsem několik dalších snímků v rychlém sledu, jenom pro jistotu, a pak sklopila přístroj, abych se mohla podívat na malinkou obrazovku. Než jsem se stačila rozmyslet, který snímek je nejlepší, ozvalo se z keřů zašustění. Upozornilo mě, že tu nejsem sama. Odvrátila jsem se od vody a snažila se zahlédnout, co ten zvuk způsobilo. Na okamžik se nic nepohnulo a já jsem usoudila, že to muselo být zvíře.
Vtom z křoví vyrazilo cosi tmavého a já podvědomě uskočila. Řítil se na mě velký šedý vlk a tři další ho následovali. Změť chlupů a drápů. Zatraceně. Na útěk bylo pozdě – a navíc jsem neměla obuté boty. Bylo sice zábavné běhat bosa v písku, to samé ale neplatilo o ostrých skaliskách o kus výš. Pokud jsem se chtěla dostat do bezpečí, musela jsem běžet přes ně. (str. 6)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Elizabeth Briggs je podle New York Times a Top 5 nejprodávanějších autorů Amazonských bestsellerů paranormálních a fantastických romancí obsahujících spletité zápletky se zaručeným šťastným koncem. Přežila rakovinu, pracuje s dospívajícími v pěstounské péči a dobrovolně se zapojuje do organizací na záchranu zvířat. Žije v Los Angeles se svým manželem, jejich dcerou a smečkou chlupatých psů.

Zdroj informací: elizabethbriggs.com

O nakladateli

Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

————————————————

Kiersten Whiteová vás v prvním díle série Vzestup Kamelotu zavede na dvůr krále Artuše. Kdo se stane královou ochránkyní? A jaké skrývá tajemství? To zjistíte v knize Klam lady Ginevry.

Klam lady Ginevry

Autorka: Kiersten Whiteová
Přeložila: Hana Láryšová

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 147×205 mm
ISBN: 978-80-7588-433-6

Knihu Klam lady Ginevry vydalo nakladatelství Mystery Press.

Kamelot vzkvétá a král Artuš má nakročeno k tomu stát se legendou. Ne vše je ale tak idylické, jak by se na první pohled mohlo zdát, a ne všichni vnímají úspěchy mladého panovníka s nadšením. Ke království se stahuje temnota, která ohrožuje nejen Kamelot, ale i život samotného Artuše.
Kouzelník Merlin proto vymyslí plán. Na Kamelot přivede krásnou princeznu Ginevru, aby se stala Artušovou ženou a zároveň ochránkyní. Přestože by však za svého nastávajícího položila život, má to jeden háček. Možná není tím, za koho je nucena se vydávat…
Smrtící nepřátelé, podvratní rytíři a zakázané lásky nejsou ničím v porovnání s tou největší hrozbou – s dívkou s černými vlasy, blížící se na koni skrz temné hvozdy přímo k Artušovi.
Protože když je celá vaše existence lež, jak můžete věřit sami sobě?

Ukázka z knihy

Na světě nebylo nic kouzelnějšího a zároveň děsivějšího než dívka na pokraji ženství.
Tato dívka nikdy dřív nepocítila moc, kterou ve světě mužů vládne, ale dnes, když ji obklopovali, z ní přímo sálala. Jsem nedotknutelná. Kroužili kolem ní, jako by byla Země a oni její vzdálení uctívači – Slunce a Měsíc a hvězdy. Byla to svým způsobem magie.
Svět kolem ní zatemňoval a halil závoj. Seděla v sedle tak rovně, až ji z toho bolela záda. Nehnula ani prstem v botách, na které si nedokázala zvyknout. Předstírala, že je malba.
„Nemůžu uvěřit, že se v klášteře nenašly žádné jeptišky ochotné s tebou cestovat,“ stěžovala si Brangien, zatímco si oprašovala pěkně silnou vrstvu všudypřítomného prachu. Sklonila hlavu, jako by si teprve teď uvědomila, že promluvila nahlas. „Ale samozřejmě je mi ctí a těší mě, že tu můžu být.“
Brangienina omluva se setkala s úsměvem, který však nebyl opětován. „Samozřejmě,“ odpověděla dívka, ale ta slova zněla trochu prázdně. Uměla to lépe. Musela. „Taky nemám cestování ráda a cením si laskavosti, kterou jsi prokázala, když jsi svolila dělat mi společnost na téhle dlouhé cestě. Bez tebe bych se cítila osamělá.“ Sice je obklopovali lidé, ale pro ně představovala dívka v modré a šarlatové jen zboží, jež se muselo strážit a bezpečně dopravit novému majiteli. Šestnáctileté děvče zoufale doufalo, že se s osmnáctiletou Brangien spřátelí.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Kiersten White na literární scéně debutovala teprve v roce 2010, ale od té doby už stihla napsat přes dvacet románů, sbírku povídek, a dokonce komiks. Hned její první kniha Nadpřirozenost se zařadila na seznam bestsellerů podle deníku New York Times a za svébytné převyprávění klasického hororu Elizabeth Frankensteinová: Pád do temnot získala Bram Stoker Award a chystá se podle něj seriál. Specializuje se na žánr young adult, v posledních letech však zabrousila i do vod literatury pro dospělé s horory Skrýš Pán kouzel. Dále je autorkou Dobyvatelské ságy (např. Vzestup) či série Paranormálové (Zlodějka duší, Nikdo není bez viny, Jednou provždy). Za úspěch její tvorby jasně hovoří nejen fakt, že její knihy vycházejí ve více než dvaceti zemích, ale i to, že si autorky všimli ve studiu Disney, kde jí minulý rok vyšel román Padawan ze světa Star Wars. Žije s rodinou v San Diegu a nejčastěji ji zastihnete, jak obsesivně vyznává lásku své nezaujatě se tvářící želvě Kimberly.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

O nakladateli

Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterému z dnes představených fantasy příběhů pro dospívající čtenáře dáte přednost? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTřinácté znamení
Vlci zvěrokruhu I

Briggsová, Elizabeth

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizeKlam lady Ginevry

Whiteová, Kiersten

Mystery Press, 2023

Napsat komentář