Průvodce světem stromů pro milovníky přírody

Stromy_Rozpoznejte snadno 100 druhu_uvodni
Když budete mít při procházce lesem, parkem či zahradou po ruce atlas Stromy: Rozpoznejte snadno 100 druhů, pak – ano, snadno rozpoznáte až 100 druhů stromů a dozvíte se o nich plno zajímavostí.

Na procházce zahlédnete uprostřed louky mohutný strom se vznešenou korunou nebo vás zaujme nevšední kmen v lese či parku – jaký druh to jen může být? S tímto bohatě ilustrovaným průvodcem ho dokážete snadno určit: nejprve se zorientujete podle tvaru a okrajů listů a zúžíte si tak další výběr. Díky věrným a detailním ilustracím postupně odhalíte všechny důležité znaky a rychle rozpoznáte, který druh stromu upoutal vaši pozornost. V tomto atlase se můžete seznámit se stovkou stromů, které rostou v lesích, parcích a zahradách střední Evropy. Portréty jednotlivých druhů doplňují překvapivá fakta a zajímavosti. Zkuste nahlédnout do pozoruhodného světa stromů – čím více se o nich dozvíte, tím více vás budou fascinovat. Poznávání stromů bude také bavit zvídavé děti.

 

Stromy

Rozpoznejte snadno 100 druhů
Autor: Holger Haag
Přeložila: Tereza Šafratová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-7670-103-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Stromy vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Stromy_Rozpoznejte snadno 100 druhu_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorovi

Holger Haag vystudoval biologii na univerzitě v německém Göttingenu, kde se také začal více zajímat o rostliny. Už dvacet let žije v Bádensku-Württembersku – tato spolková země na jihozápadě Německa patří k nejzalesněnějším a díky poloze a vyšší nadmořské výšce nízkých horských pásem je zdejší flóra mimořádně rozmanitá. Je autorem řady knih pro děti i dospělé.

Zdroj informací: Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStromy
Rozpoznejte snadno 100 druhů

Haag, Holger

Kazda, 2023

Napsat komentář