Nalaďte se na sci-fi

Tipy_Na vlne science fiction
V dnešních tipech vám představíme rovnou tři horké sci-fi novinky, díky nimž se přenesete do budoucnosti a objevíte další kouty vesmíru! Pusťte se do nového Kotlety, přečtěte si o nástrahách klonování nebo se začtěte do vesmírné detektivky. Zkrátka tipy pro každého!

V novém díle ságy Legie s názvem Operace Petragun z pera předního českého sci-fi literáta Františka Kotlety se opět setkáte s posádkou Kraksny, s plukovníkem Batistou a kapitánem Moravcem. Tentokrát vás kromě mocných vesmírných civilizací a akčního děje čeká znovushledání se starým tancem petragun, jenž vás celou knihou bude provázet. Nechybí samozřejmě tajemství, akce, boje a humor. Zkrátka ideální kombinace!

Přišel čas spojit síly. Na konci vesmíru se nachází mocná civilizace, která vede se Společenstvím dlouhou a tvrdou válku a formující se lidské legie si potřebují získat své místo na slunci a ukázat, že mohou být platné v boji. Plukovník Batista a kapitán Moravec se proto rozhodnou pro riskantní akci v místě, kde to enlilové čekají nejméně. Sázky jsou totiž zatraceně vysoké. Ví to i Rudý vrabčák, jejíž tajemství bude na čase rozlousknout. A také umíchat pár opravdu dobrých drinků.
Posádku Kraksny čeká tvrdá práce a opětovné setkání s petragunem, tancem, který je prý starý jako vesmír sám.

Vítejte v sérii Legie, vesmírné sáze Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, plné boje za svobodu a trochy toho humoru.

Operace Petragun

Autor: František Kotleta

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0109-1
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Operace Petragun vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Gerasim hlasitě popotáhl a plivl to všechno na zem. Zelená věc na podlaze trochu vypadala jako sumran, rasa, kterou jsem na téhle planetě potkal poprvé. Kromě toho, že připomínali velký slizký blob, který měnil svou strukturu trochu jako améby, měli dvě přednosti. Jejich kyselinou naplněný organismus dokázal proměnit toxické odpadky na neškodný bioodpad. A také krásně recitovali poezii. Na Ereškigalu se využívali pro to první.
Rus nabral z nosu ještě jednoho sumrana a tentokrát mi ho plivnul pod nohy.
Dělat grázla mu šlo výborně. Schválně komolil slova a přehrával, ale tady si toho nikdo nevšiml. V hospodě se nacházelo možná sto dělníků dobrých dvou desítek rozličných mimozemských druhů. Posedávali nebo polehávali na různě tvarovaných, a hlavně snadno tvarovatelných sedačkách a pili a jedli. Především pili. Tohle byla levná nálevna pro námezdníky z loděnic. Tady se hlavně pilo.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

František Kotleta (*1981) je Rodák z Bruntálu, spisovatel, jesenický Mauglí a řezník, ale hlavně jeden z nejúspěšnějších autorů nejen fantastiky, ale české literatury obecně. Autor trilogie Bratrstvo krve, románů Vlci, Lovci, Příliš dlouhá swingers party, Velké problémy v Malém Vietnamu, dilogie Perunova krev a tetralogie Spad, Poločas rozpadu, Rázová vlna a Řetězová reakce. Jeho tituly bourají žebříčky bestsellerů mixem akce, hlášek, násilí, strhujícího děje a sexu. Tady nebudete přemýšlet, tady se budete bavit. Díky velkému zájmu jsou všechny jeho knihy pravidelně dotiskovány a řadu z nich si můžete pořídit i v audiopodobě.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha

————————————————

Dobrodružný příběh Mickey7 od autora Edwarda Ashtona vás zavede do budoucnosti, ve které není problém vyrábět lidské bytosti a nahrávat do nich vědomí. Jednou takovou bytostí je Mickey7, který je pravidelně vysílán na nebezpečné mise. Kdykoliv zemře, zkrátka se vyrobí nový Mickey se starým vědomím. Co se ale stane, když se vyrobí duplicitní lidská bytost, poněvadž Mickey7 je považován za mrtvého? Zvládne starý Mickey utajit a ochránit svůj duplikát?

Mickey7 je postradatelný člen lidské výpravy vyslané kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoliv je nějaká mise příliš nebezpečná, pošlou Mickeyho. Když zemře, prostě se vyrobí nové tělo, do jehož paměti se nahraje většina Mickeyho starých vzpomínek. Po šesti zmrtvýchvstáních už Mickey7 dobře ví, jak to chodí… a taky chápe, proč bylo v době, kdy se rozhodl připojit k expedici, volné právě tohle jediné místo. Když se během rutinní průzkumné mise ztratí, je považován za mrtvého. A než se stihne vrátit na základnu, už je ve službě Mickey8. Souběžná existence duplicitních lidských bytostí je zakázaná a jestli na to ostatní přijdou, oba je nechají zrecyklovat. A tak musí Mickey7 existenci svého dvojníka před zbytkem kolonie tajit. Život na Niflheimu však není žádný med. Atmosféra je pro lidi nedýchatelná, jídla je málo, teraformace postupuje pomalu a velitel Marshall je z toho značně nervózní. Přežití nakonec záleží právě na Mickeym. Pokud ovšem neumře nadobro.

Mickey7

Autor: Edward Ashton
Přeložil: Vladimír Nový

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7684-121-5
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Mickey7 vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Takhle pitomě jsem ještě neumřel.
Je chvilku po 26. hodině a já ležím rozplácnutý na zádech na hrbolatém dně jeskyně ve tmě tak černé, že bych klidně mohl být slepý. Okulár dlouhých pět sekund hledá zbloudilé fotony viditelného spektra, než to konečně vzdá a přepne na infračervené zobrazení. Pořád není moc vidět, ale aspoň rozeznávám strop jeskyně nad sebou, který teď světélkuje bledou přízračnou šedí, a černý kruh zledovatělého otvoru, kterým jsem sem musel propadnout.
Otázka: Co se mi sakra stalo?
Posledních pár minut si vybavuju celkem útržkovitě – spíš jako nesouvislé obrázky a zvuky. Vzpomínám si, jak mě Berto vysadil nad průrvou. Jak jsem mezi ledovými balvany se- šplhal dolů. Jak jsem šel dál. Jak jsem si při pohledu nahoru všiml kamene trčícího z ledu nějakých třicet metrů vysoko na jižní stěně. Vypadal trochu jako opičí hlava. Ještě si vzpomínám, jak jsem se usmál, a potom…
…potom jsem šlápl levou nohou do prázdna a padal.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Edward Ashton je autorem románů Antimatter Blues, Mickey7, Three Days in April a The End of Ordinary. Jeho krátké povídky se objevily na různých místech, od newsletteru italské uzenářské firmy až po Escape Pod, Analog a Fireside Fiction. Žije na severu státu New York v chatě v lesích se svou ženou, proměnlivým počtem dcer a roztomile mourovatým psem jménem Max, kde píše – většinou fikci, občas fakta – pod dohledem obřího datla a kroužících sov pálených. Ve volném čase se věnuje výzkumu rakoviny, výuce kvantové fyziky pro nevrlé postgraduální studenty a práci s dřevem.

Zdroj informací: autorovy oficiální stránky

————————————————

Tomáš Petrásek vás zavede do daleké budoucnosti, v níž na vás čeká napínavý sci-fi příběh s detektivními prvky! Azhareida – Bitva o Gelidor je totiž o světě, ve kterém Země dávno není vesmírnou dominantou a potomci pozemšťanů tak expandovali na nebezpečný ledový měsíc Megan. Na něm se budou muset poprat s nehostinnou krajinou, ale i s vedením těžařské firmy, kterému se zvědavost kolonistů rozhodně nelíbí. Povede se Davidovi odhalit staré tajemství, které nikdy nemělo spatřit světlo vesmíru?

Končí jedenatřicáté století a pro kolonisty z hvězdné soustavy Efesuma je Země jen zpola zapomenutou vzpomínkou. Hlad po surovinách přivádí potomky pozemšťanů i na ledový měsíc Megan, zahalený oblaky mrazivé, smrtelně jedovaté mlhy. David Grinil, člen inspekce prověřující situaci na Meganu, se spolu se svými kolegy vydá po stopě nevyjasněných úmrtí místních pracovníků. Proti nim stojí nejen nehostinný cizí svět, ale i vedení těžařské firmy, které nechce připustit jakékoliv narušení práce. David a jeho přátelé postupně odhalují tajemství, které nikdy odhaleno být nemělo, a ocitají se ve smrtelném nebezpečí, lapeni mezi odlidštěnou mašinérií mocné korporace a světem tam venku, který jako by cokoli lidského zuřivě nenáviděl. Román ze vzdálené budoucnosti, který nabízí poctivou hard sci-fi s prvky napínavého detektivního příběhu ve strhujícím akčním finále.

Azhareida

Bitva o Gelidor
Autor: Tomáš Petrásek

Počet stran: 712
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-278-0053-7
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Azhareida vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Dorazila nosítka či spíše podivný postroj se dvěma tyčemi. David držel velkou baterku a svítil, zatímco jej připínali na skafandr raněného. Bylo to užitečné zařízení, dva muži ho teď mohli pohodlně nést. Tak to šlo mnohem rychleji. Cesta byla také mnohem méně strašidelná, když bylo kolem plno světel, a David se trochu uklidnil.
Utvořili jakýsi zástup, dva muži šli vpředu a hledali schůdnou cestu, dva nesli nosítka a dva šli volně. Raněný nebyl v meganské gravitaci nijak těžký, ale terén byl náročný, a tak se museli pravidelně střídat.
Z mlhy se zhmotnila černá silueta vozidla obaleného námrazou a nakloněného jako potápějící se loď. Stejně rychle se zase slila s temnotou kolem.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Tomás Petrásek (*1984) vystudoval biologii, pracuje v Akademii věd, zabývá se výzkumem mozku a chování. Debutoval sci-fi novelou Poslední hlídka (2007). V roce 2012 mu vyšel sci-fi román Poslední hlídka; je spoluautorem naučné série Vzdálené světy, která je věnována problematice exobiologie.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOperace Petragun

Kotleta, František

Epocha, 2023

zobrazit info o knizeMickey7

Ashton, Edward

Triton, 2023

zobrazit info o knizeAzhareida
Bitva o Gelidor

Petrásek, Tomáš

Epocha, 2023

Napsat komentář