Komiksové pátrání po záhadném talismanu

corto maltese uvod
Milovníci komiksových příběhů, zbystřete! Dnes pro vás máme dobrodružný a napínavý příběh, bravurně ztvárněný italským autorem. Postrádat v něm nebudete ani nadsázku a pověstný humor hlavního hrdiny. Tak do toho! 

Bylo nebylo… jednou v Benátkách v dubnu 1921: Corto Maltese ve snaze rozluštit hádanku, kterou mu v dopise zaslal jeho přítel spisovatel Frederick Rolfe, známý pod pseudonymem Baron Corvo, zde pátrá po záhadném talismanu, vzácném smaragdu s magickým nápisem, přičemž se propadne střechou na tajnou schůzi zednářské Velké lóže, zaplete se do šarvátky se skupinkou bojovných fašistů, je obviněn z vraždy, potkává slavného básníka Gabriela D’Annunzia, novoplatónskou filozofku Hypatii a rabína Melchisedecha. Sugestivní atmosféra nočních Benátek s jejich impozantními paláci, tajemnými zastrčenými dvorky, všudypřítomnými kočkami, kamennými lvy, a dokonce i Aladinovou lampou dodává Cortovu dobrodružství snový opar báje, ve které však maltský námořník neztrácí svůj pověstný suchý humor ani všudypřítomnou ironii.

Corto Maltese – Benátská báje

Autor: Hugo Pratt
Přeložila: Alice Flemrová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 225×315 mm
ISBN: 978-80-257-4049-1
Doporučená cena: 589 Kč

Knihu Corto Maltese – Benátská báje vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

benatske baje ukazka (1) (1)

K dispozici máte také kompletní ukázku.

O autorovi

Hugo Pratt (1927–1995) byl italský komiksový kreslíř a romanopisec, vlastním jménem Ugo Eugenio Prat. Roku 1949 odjíždí do Argentiny, kde prožije následujících 13 let. V té době začne publikovat první samostatné komiksy. Adaptuje do komiksové podoby řadu románů pro děti a mládež, mimo jiné Ostrov pokladů, který jej v dětství zásadně ovlivnil. Skutečný úspěch přichází až s jeho nejosobnějším a nejslavnějším komiksovým hrdinou, jímž je dnes už kultovní Corto Maltese čili Malťan Corto, syn námořníka z Cornwallu a sevillské cikánky, poprvé představený publiku v díle Balada o slaném moři, považovaném za první italský grafický román. Cortův cyklus obsahuje 29 příběhů, které vycházely až do roku 1988. Mezi další oblíbené Prattovy komiksové série patří Pouštní škorpioni, Pevnost Wheeling nebo western Seržant Kirk, kde je autorem textů argentinský literát Héctor Hermán Oesterheld. Hugo Pratt zemřel 20. srpna 1995 ve švýcarském Lausanne, kde strávil posledních deset let svého života. Svým dílem ovlivnil celou řadu komiksových tvůrců: přítele a žáka Mila Manaru, Franka Millera, i intelektuálů a umělců z jiných oborů, za všechny uveďme Federica Felliniho, Paola Conteho a Umberta Eca.

Zdroj informací: Argo


argoNakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCorto Maltese – Benátská báje

Pratt, Hugo

Argo, 2023

Napsat komentář