Zahrajte si o humoresky ve stylu Jaroslava Haška

haskoviny-perex
V oblíbených satirických časopisech vycházela vždy řada textů, která nemilosrdně a zároveň humorně poukazovala na absurdnost dané doby. Po jejich zániku vznikla mezera, kterou se nyní pokusil zaplnit Tomáš Syrovátka. Přesvědčte se, zda se mu to povedlo.

Současnost nemilosrdně i humorně

Humoresky, navazující na tvorbu největšího českého satirika Jaroslava Haška, zaplňují mezeru, která v naší „smíchové kultuře“ vznikla v důsledku zániku velmi oblíbených satirických časopisů. Obrázky populárního ilustrátora Petra Urbana dokonale korespondují s dráždivě humornými texty, pro které je typická ostrá a rychlá pointa.

Krátké příběhy nahlížejí na současnost stejně nemilosrdným a zároveň humorným pohledem, jakým stvořitel Švejka rozkrýval hloupost a absurditu své doby. Pohybují se přitom na hraně takzvané korektnosti, která nám mnohdy zabraňuje pojmenovat věci pravým jménem.

A přitom pravda bývá často a překvapivě tak jednoduchá.

 

Haškoviny

Autor: Tomáš Syrovátka

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Ilustrace: Petr Urban
Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2023
ISBN: 978-80-271-3659-9

Přečtěte si více o knize Haškoviny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Haškoviny

Největší český satirik Jaroslav Hašek ve svých knihách se svérázným vojákem Švejkem dokázal nemilosrdně, avšak humorně poukazovat na absurditu doby. Na jeho texty později navázalo několik oblíbených satirických časopisů, ale po jejich zániku vznikla jakási mezera. Tu by nyní mohla zaplnit kniha Tomáše Syrovátky, jehož dráždivé texty doplňují ilustrace Petra Urbana.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Haškoviny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Haškoviny
probíhá od 11. do 24. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Haškoviny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHaškoviny
Humoresky v mezích zákona

Syrovátka, Tomáš

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář