V hlavní roli žena

hlavni-hrdinka-zena
Dva odlišné příběhy mají společné to, že jejich hlavní hrdinky vynikají odhodlaností. Podívejte se s námi na Falklandy a do Austrálie a navštivte tučňáky, nebo se vydejte do prostředí Íránu, které Kathrine postaví před nejednu životní výzvu…

Román Volání tučňáků z dílny Hazel Prior pojednává o 87leté milionářce toužící po dobrodružství! A tak se vydá do Austrálie a na Falklandy navštívit milované tučňáky. Spolu s ní sledujeme také jejího vnuka Patricka a jeho životní příběh. Tato neotřelá kniha tak splétá a rozplétá životní osudy lidí, kteří hledají lásku i sami sebe a inspirují se světem tučňáků.

Volání tučňáků

Autorka: Hazel Prior
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7593-506-9
Doporučená cena: 400 Kč

Knihu Volání tučňáků vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Když se v přepychovém sídle Veronicy McCreedyové rozezní smích malé Daisy, probudí se v sedmaosmdesátileté milionářce opět touha po dobrodružství, a tak se vydá s Robertem Saddlebowem, který chystá sérii přírodovědných pořadů, do Austrálie a na Falklandy za svými milovanými tučňáky. Veroničin vnuk Patrick zatím pátrá v Kanadě po svém otci a objevuje doslova šokující věci. Jeho bývalá přítelkyně Terry, zůstala na Locket Islandu, ale její pohled na budoucnost se může změnit, protože právě zjistila, že s Patrickem čeká dítě. Román Hazel Priorové je mozaikou životních příběhů plných nečekaných zvratů, bolestných zklamání, opětovných setkání a nových nadějí. Jeho hrdiny jsou lidé, kteří hledají lásku a sami sebe, a jejich věčnou inspirací jsou samozřejmě opět tučňáci!

Ukázka z knihy

„Ve Skotsku nejsou tučňáci.“
Noahovi, bratrovi Daisy, je pouhých sedm let, ale už teď je tím, čemu se prý dnes říká „geek“. „Tučňáci žijou jen na jižní polokouli,“ prohlásí. Komunikujeme s ním prostřednictvím zařízení zvaného Skype. Skype (už ten název zní nehezky) patří mezi únavné technologické výmysly, které dnešní generace považuje za podstatné. Do Ballahays ho pořídili rodiče Daisy, kteří usoudili, že když bude u mě, měli by s ní mít každodenní vizuální kontakt. Eileen i mě zděsilo, že se do naší poklidné domácnosti vetře Skype, ale musely jsme ho přijmout.
Daisy se teď hádá s Noahem hlasem, jenž silně rozechvívá mé naslouchátko.
„VE SKOTSKU JSOU TUČŇÁCI!“ ječí. „A JÁ TI TO DOKÁŽU!“
„JAK?“ opáčí bratr stejným uši drásajícím tónem. Překvapuje mě, že se Skype nerozletěl na tisíce maličkých kousků.
„Prosím, Daisy,“ řeknu naléhavě. „Měj ohled na mé lustry!“
Zvedne hlavu a zadívá se na křišťálový lustr, který visí přímo nad ní a opravdu se už začíná mírně otřásat.
Její hlas ubere na intenzitě a přejde v syčivý šepot. Slyším ho, ale vůbec nedokážu rozeznat jednotlivá slova.

O autorce

Hazel Prior se narodila v Oxfordu, ale žila na mnoha jiných místech včetně Skotska a Itálie. Pracuje jako harfistka na volné noze. Vyhrála devět cen v literárních soutěžích, její povídky vyšly v literárních časopisech a na svém kontě má také příběhy pro děti a básně. Hazel žije v Exmooru se svým manželem a velkou zrzavou kočkou.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

O nakladateli

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

 ————————————————

Hera Lind přichází ve svém románu Tisíc a jeden den s příběhem Kathariny, jež se po předchozím nepovedeném manželství zamiluje do Bernda. Její hluboká láska ji zavede až do Íránu. Místní kultura je pro ni ovšem docela nepřátelská a sled dramatických okolností pro ni bude mít opravdu značné důsledky! Co vše je člověk schopen podstoupit pro lásku?

Tisíc a jeden den

Autorka: Hera Lind
Přeložil: Pavel Dufek

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-862-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Tisíc a jeden den vydalo nakladatelství ALPRESS.

Po nešťastném manželství se starším pilotem Falkem se Katharina bezhlavě zamiluje do Bernda. Oddaně ho následuje do Íránu, kam Bernd odchází za prací. Nová kultura však nevítá Katharinu s otevřenou náručí, Chomejního strážcům víry je brzy trnem v oku. A když se odvážně zastane třináctileté dívky, která má být donucena ke sňatku, postihnou Kathi vážné následky.

Ukázka z knihy

Íránští celníci, kteří mi kontrolovali zavazadla, byli velmi mladí, přesto již měli bohatý porost vousů. Chlapci nosili hrdě jak plnovous, tak kulomet, a to na znamení, že jsou věrní přívrženci Chomejního. Jejich psi budili dojem, že nestojí o to, aby je někdo hladil. Úředníci zaujatě listovali v mém pasu, který byl celý orazítkovaný vstupními vízy. Už v něm téměř nezbylo místečko na další! Pravděpodobně proto jsem tak dlouho čekala na konzulátě. Podle všeho obvolávali všechny možné úřady a ověřovali mou činnost, zda náhodou nejsem agentkou tajné služby. Už zase jsem byla s Íránci smířená.
K tělesné prohlídce v uzavřené kabince mě předali ženě s tváří schovanou za čádorem a ta mě projížděla shora dolů detektorem. Jelikož stále pípal, musela jsem odložit všechno, co jsem měla na sobě. Ani ona bohužel nebyla přátelská, čímž jistě zakrývala trapnost situace. V Americe by úřednice v uniformě se žvýkačkou v ústech řekla: „Copak, brouku, máte podprdu s řetízkama?“ nebo by dokonce uznale udělala narážku na má prsa: „Ty sou pravý?“ Jenže tahle nebyla na žerty naladěna.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Hera Lind studovala německý jazyk, hudbu a teologii a živila se jako zpěvačka, než ji proslavily její četné romány. Již roky se věnuje zejména psaní příběhů, jejichž děj je založen na skutečných událostech a díky nimž se drží na předních příčkách bestsellerů. Se svou rodinou momentálně žije autorka v Salcburku.

Zdroj informací: nakladatelství ALPRESS

O nakladateli

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


  Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Čtete často knihy se silnými hlavními hrdinkami v čele? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolání tučňáků

Prior, Hazel

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

zobrazit info o knizeTisíc a jeden den

Lindová, Hera

Alpress, 2023

Napsat komentář