Vesmírná sága

operace_petragun
Oblíbili jste si vesmírnou ságu Legie, na které se podílejí dva čeští autoři – František Kotleta a Kristýna Sněgonová? Pak si nenechte ujít ani nejnovější osmý díl s názvem Operace Patragun. Jaké dobrodružství čeká posádku Kraksny tentokrát?

Přišel čas spojit síly. Na konci vesmíru se nachází mocná civilizace, která vede se Společenstvím dlouhou a tvrdou válku a formující se lidské legie si potřebují získat své místo na slunci a ukázat, že mohou být platné v boji. Plukovník Batista a kapitán Moravec se proto rozhodnou pro riskantní akci v místě, kde to enlilové čekají nejméně. Sázky jsou totiž zatraceně vysoké. Ví to i Rudý vrabčák, jejíž tajemství bude na čase rozlousknout. A také umíchat pár opravdu dobrých drinků.
Posádku Kraksny čeká tvrdá práce a opětovné setkání s petragunem, tancem, který je prý starý jako vesmír sám.

Vítejte v sérii Legie, vesmírné sáze Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, plné boje za svobodu a trochy toho humoru.

Operace Petragun

Autor: František Kotleta

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0109-1
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Operace Petragun vydalo nakladatelství Epocha v edici Fantastická epocha.

Ukázka z knihy

„O co, že bude její kloaka přesně pasovat na můj panachým?“
Gerasim hlasitě popotáhl a plivl to všechno na zem. Zelená věc na podlaze trochu vypadala jako sumran, rasa, kterou jsem na téhle planetě potkal poprvé. Kromě toho, že připomínali velký slizký blob, který měnil svou strukturu trochu jako améby, měli dvě přednosti. Jejich kyselinou naplněný organismus dokázal proměnit toxické odpadky na neškodný bioodpad. A také krásně recitovali poezii. Na Ereškigalu se využívali pro to první. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

František Kotleta, rodák z Bruntálu, spisovatel, jesenický Mauglí a řezník, je jedením z nejúspěšnějších autorů nejen fantastiky, ale české literatury obecně. Autor trilogie Bratrstvo krve (Fakt hustej nářez), románů Vlci, Lovci, Příliš dlouhá swingers party, Temné blues v New Orleans, Velké problémy v Malém Vietnamu, dilogie Perunova krev a tetralogie Spad, Poločas rozpadu, Rázová vlna a Řetězová reakce. Společně s Kristýnou Sněgonovou je autorem série Legie. Jeho tituly bourají žebříčky bestsellerů mixem akce, hlášek, násilí, strhujícího děje a sexu. Tady nebudete přemýšlet, tady se budete bavit. Díky velkému zájmu jsou všechny jeho knihy pravidelně dotiskovány a řadu z nich si můžete pořídit i v audiopodobě.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOperace Petragun

Kotleta, František

Epocha, 2023

Napsat komentář