S atlasy za poznáním přírody

hmyzrostliny
Pokud máte rádi přírodu, určitě vítáte i různé kapesní atlasy, s nimiž do ní můžete vyrazit. Dnes vám představíme hned dva takové užitečné pomocníky. S nimi nebudete mít problém rozeznat základní druhy hmyzu a také zjistíte, které rostliny můžete bez obav sníst.

Pokud trpíte entomofobií, pak vás první kniha, kterou si dnes představíme, asi nepotěší. Ale ostatní milovníky přírody určitě zaujme. Naučí je totiž rozeznávat hned 106 základních druhů hmyzu, které můžeme u nás potkat.

Hmyz je s přibližně jedním milionem druhů nejrozmanitější skupinou živočišné říše na zeměkouli. Čím se hmyz vyznačuje? Hmyz má pevný vnější obal tvořený chitinem, který slouží trochu jako brnění pro rytíře.
Tělo se skládá ze tří částí: hlavy, hrudi a zadečku. Pomocí barevného kódu byl hmyz rozdělen do sedmi skupin, díky nimž se dají jednotlivé druhy snadněji určit. Každá barva je přiřazena k jedné skupině hmyzu, která má podobnou stavbu těla.
Důležitou roli zde však hraje i počet a tvar křídel. Zařazování do skupin nepodléhá přísné zoologické systematice, nýbrž by mělo umožňovat co nejjednodušší a nejpřesnější určování.

Hmyz Do kapsy

106 druhů
Autor: Roland Gerstmeier
Přeložila: Kateřina Homutová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 103×178 mm
ISBN: 978-80-271-3571-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Hmyz Do kapsy vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

hmyz-uk

Prohlédněte si celou ukázku.

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————–

Pokud rádi experimentujete s chutěmi jídel pomocí různých koření, pak vás potěší publikace, která vám představí 120 druhů jedlých rostlin. Ty totiž můžete využít jako ozdobu, dochucovadlo či hlavní složku vašich oblíbených receptů.

Baví vás přicházet v kuchyni na stále nové chutě? Pak je pro vás tento atlas jako dělaný. Najdete v něm totiž popis 120 druhů rostlin, které můžete jednoduše přidat do různých pokrmů a obohatit tak vám již známá jídla. Většinu bylin naleznete ve volné přírodě a některé z nich můžete dokonce s úspěchem pěstovat na své zahrádce. Atlas zahrnuje základní charakteristiku druhů, barevné fotografie, způsoby použití i zajímavosti o jednotlivých rostlinách.

Atlas jedlých rostlin

120 jedlých druhů
Autorka: Aleksandra Halarewiczová
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7639-147-5
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Atlas jedlých rostlin vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

rostliny-uk

Nahlédněte na další ukázkové stránky.

O nakladateli

Nakladatelství BOOKMEDIA vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Rovněž se zaměřuje na dětskou literaturu, najdete u nich knížky pro nejmenší děti, předškoláky nebo malé školáky. Chcete-li se ve svém volném čase pobavit a máte rádi luštění a další logické úkoly, potěší vás některé z našich křížovkářských titulů či sudoku. Vydává také young adult, knihy pro dospělé čtenáře, beletrii a populárně-naučnou literaturu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte doma oblíbené atlasy? Chodíte s nimi objevovat přírodu? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas jedlých rostlin
120 jedlých druhů

Halarewiczová, Aleksandra

Bookmedia

zobrazit info o knizeHmyz Do kapsy
106 druhů

Gerstmeier, Roland

Grada, 2023

Napsat komentář