Zahrajte si o významné bitvy v dějinách lidstva

50-bitev-ktere-zmenily-svet-perex
Dějiny lidstva významně ovlivňovaly nejen vynálezy a technický pokrok, ale také krvavé bitvy a války, a značnou měrou přispěly k uspořádání dnešního světa. Padesát nejzásadnějších konfliktů i s tím, co k nim vedlo, si můžete připomenout díky nové publikaci Williama Weira.

Od Marathónu po Vietnam

50 bitev, které změnily svět není kniha oslavující válčení. Přináší jiný pohled na světové dějiny – William Weir se zaměřuje na klíčové bitvy, které výrazně pohnuly kolem dějin a jejichž význam byl, jak historie prokázala, naprosto zásadní pro uspořádání světa tak, jak ho známe nyní. Jednotlivé konflikty sahají od dávné minulosti až do dvacátého století. Některé jsou notoricky známé – Marathón, Waterloo, Midway či Stalingrad, některé ale zastřela mlha dějin a my na jejich význam trochu pozapomínáme – povstání Níká, Dublin, Emauzy…

Zjistíme, že žádná bitva nevznikla „zčistajasna“, že každému ozbrojenému konfliktu, ať už válečnému, nebo civilnímu, předcházela série problémů, nedorozumění, frustrace či prostě touha po moci a že vítězství jedné či druhé strany nebylo tak samozřejmé, jak se nám s odstupem času může jevit. A také se dozvíme, že ani ve „velkých dějinách“ není nouze o naprosto nepravděpodobné náhody.

Je nesporné, že výsledky některých bitev či rozhodujících střetnutí zapříčinily zánik, nebo naopak přežití národů, států, či dokonce celých civilizací. Jak ale vybrat ty nejzásadnější? Autor se orientuje podle následujících aspektů: přínos pro demokracii a svobodu, střet mezi západní a východní kulturou, výboje a pokusy o nadvládu nad jinými národy atd.

 

50 bitev, které změnily svět

Autor: William Weir

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Renata Šerek
Počet stran: 488
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2023
ISBN: 978-80-7413-526-2

Přečtěte si více o knize 50 bitev, které změnily svět, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. Navíc si můžete také prohlédnout krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

O autorovi

William Weir je vojenský historik a publicista, autor téměř dvou desítek vysoce hodnocených knih, převážně zaměřených na vojenství a zbraně: Written with Lead, Fatal Victories, A Well Regulated Militia, Soldiers in the Shadows, Turning Points in Military History, 50 Weapons that Changed Warfare a další. Žije v Guilfordu v Connecticutu.
(Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press)

 

Vyhrajte knihu 50 bitev, které změnily svět

Bitvy a války vedlo lidstvo od nepaměti a každému z ozbrojených konfliktů předcházely určité problémy, nedorozumění či prostá touha po moci. Jejich výsledek byl často ovlivněn nejen kvalitou technického vybavení a schopností přijít s inovativní taktikou, ale někdy rozhodly naprosto nepravděpodobné náhody. Připomeňte si padesát bitev od dávné minulosti až do dvacátého století, které zásadním způsobem ovlivnily uspořádání světa tak, jak ho dnes známe.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu 50 bitev, které změnily svět vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 50 bitev, které změnily svět
probíhá od 23. února do 8. března 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy 50 bitev, které změnily svět

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize50 bitev, které změnily svět
Od bitvy u Marathónu po ofenzívu Tet

Weir, William

Zoner Press, 2023

Zahrajte si o významné bitvy v dějinách lidstva - DISKUZE

Počet reakcí: 7
  1. Ivuška61 napsal:

    Dobrý den, dnes jsem si na poště vyzvedla knihu Prokleté Velikonoce. Velice mě potěšilo, že v knize bylo i věnování od autora.

  2. cvmichal napsal:

    Dne 25.2. jsem vyhrál knihu Život svatých nakl. Fragment.
    Chtěl jsem vědět, zda už se rozesílala. cvmichal

  3. DANIELA1 napsal:

    Dobrý večer,omylem jsem přihodila na knihu Průvodce fotografování portrétů a postav.Knihu nechci,moc se omlouvám. Znamenáčková

  4. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha 50 bitev, které změnily svět v pořádku dorazila.

    Děkuji
    s pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář