Život v pradávné Evropě

Vlcice_a_Kralovna_noci
Pokud máte rádi dobrodružnou fantasy, pak tu pro vás máme tip na knihu českého autora Zdeňka Žemličky. Jeho příběh odehrávající se v pradávné Evropě vás potěší nesmrtelnými i nadpřirozenými běsy a dobrodružnou výpravou plnou nebezpečí.

Vládce dětí noci Khan unikl kletbě sedminásobné smrti, kterou na něj uvrhla mocná bruxa Akivasha. Avšak život v pradávné Evropě stále překypuje běsy smrtelnými i nadpřirozenými. Noc i den jsou plné hrůz. Spolu s Kroanou, Lilit, svou dcerou Inanou, morou Nadjou a kupcem Valdomarem se Khan vydává na dalekou cestu, aby jménem krále Marobuda vedl jednání s Římem. Pronásledování sadistického zabijáka vedle toho působí jednoduše, ale pro Khanovy blízké bude i to představovat výpravu plnou různorodých nebezpečenství. Vládce kikimor netuší, že Akivasha, hnána touhou po pomstě, mu jde vstříc. A v barbarských časech může každé zákoutí představovat nebezpečí, jelikož není nouze o lidské bandity či brány démonů.

Vlčice a královna noci

Autor: Zdeněk Žemlička

Počet stran: 376
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0078-0
Doporučená cena: 339 Kč

 

Knihu Vlčice a královna noci vydalo nakladatelství Epocha v edici Pevnost.

 

Ukázka z knihy

„Ona za to nemůže,“ ozvala se Nadja. „Všecko vám vysvětlím, ale ne tady a teď. Musíme se připojit k vám. Večer u ohně si povíme víc.“
„Děje se něco v osadě?“ zeptal se s obavou Khan.

Pokračujte ve čtení ukázky

Zdeněk Žemlička

Zdeněk Žemlička (*1957), jeden z našich předních autorů historické fantasy, debutoval triptychem Sny Avarů, Rusalka a Balmgund (1998–1999). Výrazněji ale na sebe upozornil až dobrodružnými povídkami o slovanském pirátu Krutobojovi, které byly následně sebrány do knihy Čas rytířů (2007, Epocha). Ve stejné době i prostředí se odehrává rovněž titul Vlčice (2005 a 2015, Epocha), na který navázal dvoudílnými romány Vlčice a Mandragora (2008, Epocha), Vlčice a děti noci (2011, Epocha) a Vlčice a staré plemeno (2014, Epocha). Žemlička je také autorem série o nedoučené čarodějce Lence (Noční bojovník, Když kvetly vlčí máky, Veš v košili a Něco horšího).

Zdroj informací: Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Novou ediční řadou se stala FANTASTICKÁ EPOCHA, která přináší tituly nejen v žánrech sci-fi, fantasy a hororu, ale i thrilleru a detektivky. Věnuje se přitom jak zahraničním, tak tuzemským autorům a v budoucnu hodlá dát prostor i poněkud netradičním literárním projektům. Význam pozice žánru science fiction v edičním profilu nakladatelství doplňuje i edice PEVNOST, která vychází ve spolupráci s časopisem Pevnost, literárním měsíčníkem o sci-fi, fantasy a hororu. V této edici se objevují romány a sbírky povídek renomovaných českých autorů fantastického žánru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlčice a královna noci

Žemlička, Zdeněk

Epocha, 2022

Napsat komentář