Najděte ticho a klid v sobě

Tipy_Zazraky se deji_Okamzita pomoc
Dnešní knižní tipy vás naučí, jak být spontánní a zbavit se zaběhnutých stereotypů. Pomohou vám zatočit se stresem i úzkostí a znovu nastolit vítaný mír. Vneste si v této náročné době do života klid a pohodu.

Mistr Osho napsal další knihu, tentokrát zaměřenou na rozvoj spontánnosti. Pomůže vám zatočit se stereotypy a poznat vlastní, jedinečné nitro. Najděte znovu potěšení ze spontánního žití s pomocí knihy Zázraky se dějí i před snídaní.

Zázraky se dějí i před snídaní

Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×204 mm
ISBN: 978-80-7593-426-0
Doporučená cena: 300 Kč

Knihu Zázraky se dějí i před snídaní vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Promluvy mistra Osho doslova zázračně otevírají cestu k objevení sebe sama. Tato kniha je zaměřena především na rozvíjení spontánnosti, na zbavování se zaběhlých stereotypů v jednání a na objevování vlastní přirozenosti. Osho klade důraz na poznávání vlastního nitra a říká, že každý člověk je naprosto jedinečný, jen je třeba si to uvědomit. Jeho slova nikoho nekonejší a neuspávají. Cílem je právě naopak duchovní procitnutí a znovuobjevení radosti ze spontánního žití. Osho říká, že člověk by měl být Buddha Zorba – duchovní osobnost užívající si života naplno a vědomě. Měl by se opět stát dítětem schopným žasnout nad zázraky života, které se nedějí jen výjimečně, ale třeba i před snídaní.

 

Ukázka z knihy

NEDÍVEJTE SE VEN – DÍVEJTE SE DOVNITŘ
Je blaženost vyjádřením vděku vůči existenci?
Je to přesně naopak. Blaženost není vyjádřením vděčnosti; je to opačně – vděčnost je vyjádřením blaženosti. Nejprve se dostaví pocit blaženosti. Nejprve dosáhnete stavu vědomí, v němž je extáze zcela přirozená, v němž se váš potenciál naplno rozvine. Všechno ve vás tančí a vy cítíte obrovský klid a hluboké ticho – ale není to hřbitovní ticho, je to nesmírně živé a naplno pulzující ticho. Celý ten prožitek je plný blaženosti. A z pocitu blaženosti, že můžete přijímat vše, co vám existence nabízí, se zrodí pocit nesmírné vděčnosti.
Podle mě je to jediná opravdová modlitba. Nepodobá se modlitbám, které odříkáváte v kostelech, v synagogách, v chrámech před kamennými sochami Boha – ty modlitby jsou plny žádostí. Žádají o něco; jinak řečeno, stěžují si na něco. Něco v životě neklape a Bůh by to měl dát do pořádku. V takových modlitbách není vděčnost; právě naopak, jsou to náznaky
nevděčnosti.
Jakmile o něco žádáte, říkáte, že jste nedostali to, co si zasloužíte, že nebylo splněno to, na co máte přirozený nárok. Přenášíte odpovědnost na existenci. Místo abyste byli vděčni za to, co vám bylo dáno, projevujete nevděčnost, jež je následkem vaší nenasytné lačnosti, vašich ambicí, vaší touhy. Modlitby v takzvaných chrámech božích nejsou opravdové modlitby. Jsou plny vaší nenasytnosti, tužeb, chtíče.

 

O autorovi

Oshovo učení nelze zařadit do žádné přesně vymezené kategorie, neboť se zabývá jak individuálním hledáním smyslu života, tak naléhavými společenskými a politickými problémy, před nimiž dnes stojí naše společnost. Jeho knihy nejsou jím psané, ale jsou to přepisy audio- a videonahrávek z jeho improvizovaných hovorů obracejících se k mezinárodnímu publiku během posledních pětatřiceti let. Londýnský deník Sunday Times označil Osha za jednoho z „tisícovky tvůrců dvacátého století“ a americký autor Tom Robbins za „nejnebezpečnějšího člověka po Ježíši Kristu“.
Osho řekl o své práci, že se snaží vytvořit podmínky pro zrození nového druhu člověka. Tohoto nového člověka často charakterizoval jako „Buddhu Zorbu“, jenž je schopen užívat si světských rozkoší jako Řek Zorba a zároveň tichého klidu Gautamy Buddhy. Ústředním motivem obsaženým v celém jeho díle je vize, do níž je zahrnuta jak věčná moudrost Východu, tak nejvyšší potenciál západní vědy a technologie.
Osho je známý také svým revolučním příspěvkem k učení o vnitřní transformaci a jeho přístup k meditaci reaguje na zrychlené tempo moderního života. Cílem jeho unikátních „aktivních meditací“ je odstranění nahromaděného tělesného a psychického stresu, což je nezbytný předpoklad dosažení uvolněného stavu meditace osvobozeného od těkající mysli. Osho je autorem knih Tantrická transformaceNebojte se tmyTady a teďHledáníO čakráchNebojte se ztratit hlavuMuž, který miloval racky, Cesta ke zklidnění mysli ad.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

 

O nakladateli

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

————————————————

V této nejisté a extrémní době je zcela přirozené potýkat se úzkostí a stresem. Průvodce pro zklidnění s příhodným názvem Okamžitá pomoc proti úzkosti, napsaný týmem odborníků na duševní zdraví, nabízí snadno proveditelné způsoby k uvolnění mysli a zvýšení odolnosti vůči stresovým situacím.

Okamžitá pomoc proti úzkosti

Autoři: Rick Hanson, Matthew McKay a kol.
Přeložil: Dan Liška

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 147×205 mm
ISBN: 978-80-262-1925-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Okamžitá pomoc proti úzkosti vydalo nakladatelství Portál.

Žijeme v nejisté době. Možná vám v poslední době hlavou jako o závod běží rozličné myšlenky, točíte se v kruhu katastrofických scénářů, jste vystresovaní nebo se bojíte se o sebe či své blízké. Potřebujete se „hodit do klidu“, a to co nejdřív. Předkládaný soubor cvičení, který dohromady sestavili přední američtí profesionálové v oblasti pomáhajících profesí, vám má pomoci cítit se lépe, ale také uznat, že na své vnitřní prožívání máte plné právo. Jedná se o 40 snadných, rychlých a efektivních technik z oblasti kognitivně-behaviorální terapie, mindfulness, neurověd a relaxace, které nejenže ověřila praxe, ale prokázalo i vědecké zkoumání. Cílem je, abyste si zlepšili náladu, pochopili sami sebe a začali žít v souladu s tím, co je pro vás opravdu podstatné.

 

Ukázka z knihy

18 Spočítejte si své starosti
Co je třeba vědět
Mnoho lidí se velmi snaží odvrátit od svých starostí pozornost. Kdyby to však skutečně fungovalo, pravděpodobně byste tuto knihu vůbec nečetli. Své nechtěné starosti byste už dávno zahnali nějakým příjemným rozptýlením. Naneštěstí starosti takto nefungují; ve skutečnosti je to přesně naopak. Čím více se snažíte vyhnat myšlenky z hlavy, tím více se vracejí – skoro jako nechtění opilci na večírku.
To však neznamená, že snaha o rozptýlení je zbytečná. Může vás nasměrovat k užitečným informacím. Zvažte tuto otázku: Když jste motivováni odvést pozornost od nějakého problému, co vám to o něm říká? Chvíli o tom přemýšlejte. Od jakých problémů se obvykle chceme odvrátit?
Představte si, že stojíte ve frontě v bance, když dojde k přepadení a vy uslyšíte výstřely. Jak pravděpodobné by bylo, že byste se zamysleli nad svými výdaji a příjmy, abyste odvedli pozornost od nepříjemné přestřelky? Zřejmě ne příliš pravděpodobné! Byli byste příliš zaneprázdněni skokem na zem nebo hledáním nějakého úkrytu či východu. Snažili byste se chránit, ne odvádět pozornost.
Skutečnost je taková, že jsme motivováni odvrátit pozornost od nepříjemných a znepokojivých myšlenek jen tehdy, když právě nečelíme jasnému nebezpečí. Nejsme-li v úzkých. Pokud je v centru naší pozornosti spíše blábolení našeho myšlení než automatické sebeobranné reakce na skutečné nebezpečí.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorech

Rick Hanson je psycholog a neurovědec, jemuž česky vyšly bestsellery Buddhův mozek a Stačí jen málo.
Matthew McKay je profesor psychologie a autor publikace, která byla v češtině vydána pod názvem Emoce pod kontrolou.
Dalšími autory jsou Martin N. Seif a Sally M. Winston (společně napsali knihu Brouci v hlavě), Martha Davis, Elizabeth Robbins Eshelman, David A. Carbonell, Catherine M. Pittman a Elizabeth M. Karle, kteří všichni působí v oblasti pomáhajících profesí a specializují se na zvládání úzkostí.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

 

O nakladateli

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás knihy věnované osobnímu rozvoji? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZázraky se dějí i před snídaní

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

zobrazit info o knizeOkamžitá pomoc proti úzkosti

Hanson, Rick - McKay, Matthew

Portál, 2022

Napsat komentář