Jak příchod dítěte promění vztahy mezi manželi

my-a-deti
Narození dítěte se považuje za požehnání. Vítáme nový život, za který nesou novopečení rodiče plnou zodpovědnost. Jak ovšem příchod miminka změní vztah mezi partnery? Dokáží zpracovat veškerý nenadálý stres s tím spojený? Rozdělí je, nebo naopak spojí?

Knížka My a děti nabízí párům inspiraci k zvládání jejich nové role: už nejsou jen manželé, ale i rodiče.
Drobné radosti se střídají s nevídaným stresem. Úžas z toho, jak dítě rychle roste, ruší únava z nevyspání. Manželé jako by se chvílemi nepoznávali. Ona vidí jeho bezradnost, ale nemá energii ho „doučovat“. On cítí, jak moc si ona všímá dítěte a jak málo jeho…
Jak to všechno přežít ve zdraví a vzájemné lásce? Čím si projevovat pozornost, když jsme plní starostí? Kde nám rodiče pomáhají a kde už se „míchají do života“? Na co nezapomenout při výchově k víře? Co ze svých trampot sdílet s jinými manželskými páry?
Autoři vnímají duchovní život jako pomoc při řešení praktických rodičovských problémů. Jejich úvahy a otázky, modlitby i citáty přitom nechávají prostor pro vlastní promýšlení.
Knížka se může číst v rodinách i manželských společenstvích. Poslouží i jako podklad větších manželských setkání.

My a děti

Jak příchod dítěte promění vztahy mezi manželi
Autoři: Giovanna Fumagalliová, Davide Biollo

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 120×198 mm
ISBN: 9788075662460
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu My a děti vydalo Karmelitánské nakladatelství.

 

O autorech

Giovanna Fumagalliová je italská publicistka. Napsala knížku Sto dnů s Duchem Svatým (Cento giorni con lo Spirito). Její muž Davide Biollo je ekonom a psycholog. Řídí firmu a pracuje také jako civilní mediátor. Mají spolu tři děti a doprovázejí jednak snoubence během přípravy na manželství, jednak mladé manžele na manželských setkáních. Zkušenosti pro toto doprovázení nabyli mimo jiné v kurzech své diecéze v Miláně a v církevním rodinném hnutí.

Davide Biollo (1962–2020) byl italským ekonomem, psychologem, vysokoškolským pedagogem a vyhledávaným rodinným terapeutem. Ve svých knih se zabývá především tématem rodinné a manželské psychologie, pastorace snoubenců a řešení manželské krize.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství (KNA) bylo založeno v roce 1991 mužským řádem karmelitánů se sídlem v klášteře v Kostelním Vydří. Působnost KNA se během času rozšiřovala a od konce 90. let minulého století je domácím lídrem na trhu s křesťanskou a katolickou knižní produkcí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMy a děti
Jak příchod dítěte promění vztahy mezi manželi

Fumagalliová, Giovanna - Biollo, Davide

Karmelitánské nakladatelství, 2022

Napsat komentář