Příroda nejen v zimě

zahrada_lahudky
Ačkoli je zima, v následujících tipech vám přiblížíme jaro, léto i podzim! Zjistěte, jak vytvořit krásnou zahradu na chatě či chalupě, a pokochejte se krásnými návrhy. Nebo se podívejte, jak vyrobit nápaditá krmítka pro ptactvo a jaké lahůdky do nich připravit!

Nečekejte až na jaro nebo léto a pusťte se do plánování vaší zahrady už teď! Zahradní architekta Hana Říhová vám ve své knize Zahrada na chatě a chalupě ukáže, jak si svou vysněnou zahradu vybudovat od A do Z. Své rady a tipy doplňuje mnoha fotografiemi svých realizací, náčrty, plány či konkrétními ukázkami rekreačních budov. Začtěte se do knihy a nechte se inspirovat.

Zahrada na chatě a chalupě

Úprava okolí rekreačních objektů
Autorka: Hana Říhová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-2595-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Zahrada na chatě a chalupě vydalo nakladatelství Grada.

Ideální zahrada na chatě a chalupě vyžaduje minimum péče a přináší maximum radosti a užitku. Jak si takovou zahradu vybudovat, v čem se liší zahrada u horské chalupy a co všechno brát v potaz v okolí chat, se dozvíte v knížce zahradní architektky Hany Říhové.
Názorné, jednoduché postupy a rady jsou doplněny mnoha fotografiemi, a zejména autorčinými návrhy modelových realizací, které vycházejí z její bohaté praxe s navrhováním prostorů u rekreačních objektů.
Technické tipy, třeba jak mít vysoké schody nebo která cestička je v daném prostředí lepší, doprovázejí výčty vhodných stromů a květin nebo konkrétní ukázky rekreačních budov, plány i náčrtky.

Ukázka práce autorky (2018)

zahrada

O autorce

Hana Říhová je nezávislá zahradní architektka a výtvarnice.

Více informací a ukázek autorčiny práce naleznete na jejích stránkách.

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Pronikněte do ptačího světa a díky Kathrin a Franku Heckerovým zjistěte, jakými dobrotami v krmítku celoročně potěšíte ptáky ve vašem okolí i jak jim právě kmínko kreativně vyrobit. V knize Lahůdky v krmítku naleznete mnoho tipů na závěsné systémy či zásobníky nebo na to, jak z obyčejných věcí, které máte doma, vytvořit parádní ptačí obydlí!

Lahůdky v krmítku

Recepty a inspirace jak na ptačí krmení
Autoři: Kathrin Heckerová, Frank Hecker
Přeložila: Tereza Filinová

Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Formát: 134×193 mm
ISBN: 978-80-7670-093-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Lahůdky v krmítku vydalo nakladatelství Kazda.

I ptáci jsou vybíraví. V této příručce uvádíme návody, jak připravit lahůdky, kterými ptáky potěšíte po celý rok. Dále popisujeme, jak vyrobit nápaditá krmítka.
Díky této knize pro vás bude krmení ptáků ještě hezčí zážitek než dosud. Nabízí spoustu kreativních nápadů na krmivo vhodné pro jednotlivé druhy, kutilové zde najdou tipy na krmítka, zásobníky a závěsné systémy. Využít lze vykrajovátka na cukroví, kokosové ořechy a staré květináče v mnoha krásných variantách i vánoční stromeček – vše vyzkoušeno v terénu a schváleno ptáky. Inspirace pro milovníky přírody a pro ty, kdo rádi zkoušejí dělat věci sami.

Ukázka z knihy

lahudky_v_krmitku_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Biologové Katrin a Frank Heckerovi milují přírodu, o které také úspěšně a s velkým nasazením už dvacet let píší. Žijí v severním Německu, obklopeni hlubokými lesy a loukami, svými dětmi a četným domácím zvířectvem. Svoje bohaté zkušenosti ze života v přírodě manželé rádi předávají svým čtenářům – společně napsali už přes padesát knih určených dospělým i dětem. Všechny nápady, jak a čím krmit volně žijící ptáky, uvedené v této knize sami vyzkoušeli a ověřili v praxi. Frank Hecker navíc vše zachytil fotoaparátem – jeho fotky se pravidelně objevují v renomovaných časopisech a odborných publikacích.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A co těší na zahradě a v přírodě nejvíce vás?? Podělte se s námi o své oblíbené aktivity v komentářích. 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahrada na chatě a chalupě
Úprava okolí rekreačních objektů

Hana Říhová

Grada, 2022

zobrazit info o knizeLahůdky v krmítku
Recepty a inspirace jak na ptačí krmení

Kathrin Heckerová, Frank Hecker

Kazda, 2022

Napsat komentář