Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. ledna 2023

nenechte_si_ujit
I druhý lednový týden nabízí různé literární akce, které stojí za návštěvu! Bohatý výběr čeká především děti, protože se koná hned několik čtení pro nejmenší. Dospělí se mohou těšit na setkání čtenářského klubu či na cestovatelskou přednášku o Číně.

Nejprve se podíváme do Městské knihovny v Praze, která v pondělí 9. ledna pořádá setkání čtenářského klubu. Tentokrát bude řeč o spisovatelce Janě Poncarové. Mezi čtenáři jsou oblíbené její romány Podbrdské ženyEugenie, Alžběta a NinaCyklistka i nejnovější Herečka. Dozvíte se informace nejen o samotné autorce, ale také o její tvorbě a tématech, jež zpracovává. Také si s ostatními čtenáři můžete popovídat o myšlenkách, které vás napadaly během četby jejích knih. Setkání se koná na pobočce Korunní od 18.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila další čtení pro nejmenší. Přijďte si se svými dětmi v úterý 10. ledna poslechnout příběh z knihy Nejkrásnější ostrov od Jiřího Kahouna. Vypráví o malém leguánkovi, který se sám vydá poznávat svět. Jak jeho dobrodružná výprava dopadne? Buďte na pobočce Nový Lískovec v 16.00.

A i další akce potěší především děti. Zúčastněte se s nimi zábavného odpoledne, které naplánovala Knihovna Jiřího Mahena v Brně na středu 11. ledna. Nejprve bude v ústřední knihovně na Kobližné od 15.00 probíhat v malém společenském sále čtení oblíbených pohádek. Na čtení navazuje od 16.00 ve velkém společenském sále tvořivá dílna, kde si vyrobíte třeba vlastní deníček na rok 2023.

Ve středu 11. ledna se můžete zúčastnit také akce čtení pro nejmenší děti a jejich doprovod, které opět zaštítila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Seznámíte se s knihou V knihovně je lev od Michelle Knudsenové. Děti si poslechnou příběh o lvovi, který jednoho dne zavítá do knihovny. Zvládne ale dodržet knihovní řád? Dorazte na pobočku Černá Pole v 16.00.

A v Brně ještě zůstaneme! V Knihovně Jiřího Mahena se totiž ve středu 11. ledna koná ještě jedno čtení pro děti. Představena bude oceňovaná novinka britské spisovatelky a ilustrátorky Sandry Dieckmann Kouzelné pírko. Vypráví o medvědovi, který se snaží odhalit, kým skutečně je. Jak mu s tím pomůže kouzelné pírko ptáka fénixe? Buďte na pobočce Bohunice v 16.30.

Máte-li blíže brněnskou pobočku Starý Lískovec, i pro vás máme tip na akci pro děti spojenou se čtením! Znáte pohádku O Bertovi, Pištovi a Rozince? Autorkou je Barbora Pallová. Vypráví o třech přátelích, nebojácném medvědovi, zajíci a lišce, kteří prožívají různé radosti i strasti. Překonají díky vzájemné pomoci své smutky? To zjistíte na čtení, které začíná v 16.30.

A na závěr ještě alespoň jedna akce pro dospělé. Přijďte si ve středu 11. ledna do Knihovny Jiřího Mahena v Brně poslechnout povídání o Číně a její kultuře. O své zážitky se podělí cestovatel z Maloměřic, který má na svém kontě již pět knih. Cestovatelská přednáška nazvaná Čína – Synové nebes za dlouhou zdí začíná v 17.00 na pobočce Maloměřice.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář