Krása vánočních svátků a vzpomínek

Bydli u vas jezisek(1)
Období Vánoc by mělo být časem harmonie a spokojenosti. Vždy to tak být bohužel nemusí a někteří z nás se mohou cítit osamělí. Nejenom těm jsou určeny laskavé příběhy v nové knize Eduarda Martina, které jsou plné vyprávění a vzpomínek.

Některé otázky jsou klíčem ke štěstí. Klíčem i k tomu, co se zdá neodemknutelné. Každý den je možné položit si nejdůležitější otázku. „Bydlí u nás Ježíšek?“ „Bydlí u nás… dnes…?“ Některá poznání mění lhostejný domov v domov, ve kterém bydlí štěstí. Jsou otázky, které umí odemykat i zdi. Andělé je znají i dospělí je znají… Ale nepokládají si je. I když by jim odpovědi vysvětlily, proč jsou smutní. Proč se cítí osamělí… Eduard Martin ve svých laskavých příbězích ze života vypráví o kráse vánočních svátků a vzpomínek, proměně rodinných vztahů i ostnu vánoční komerce. Miluje slova spřádaná do lidských rozhovorů. Naslouchá jim, hraje si s nimi a staví příběhy.

Bydlí u vás Ježíšek?

Autor: Eduard Martin

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 103 × 162 mm
ISBN: 978-80-7566-059-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Bydlí u vás Ježíšek? vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

Ten, kdo se zeptal touhle zvláštní otázkou, byl malý chlapec. Čekali jsme o božíhodovém večeru na autobusové zastávce. Pozorovali vánici, něžnou vánoční vánici. Našemu synovi byli tři roky. A byl…, ano, jak to řekla jeho sestřička, byl zachumlánek. Zachumlaný v zasněženém jiskřícím zimníčku. Vypadal jako radostný medvídek. Chlapeček, který se syna zeptal, byl také předškoláček. A nudil se.

Eduard Martin

Eduard Martin (*1951) neboli vlastním jménem Martin Petiška je vysoce oceňovaný spisovatel, básník, dramatik a vydavatel. Své literární nadání mohl rozvíjet díky příkladu svého slavného otce Eduarda Petišky. Na samostatnou autorskou dráhu se však vydává už v době svých vysokoškolských studií na Filosofické fakultě UK v roce 1975, kdy píše svou první divadelní hru Synové a dcery a vydává svou první básnickou sbírku Můj Faust. Později se zařadí i mezi autory spolupracující s televizí a rozhlasem, pro který v řadě 600 textů různých žánrů vytvoří i dvě rozhlasové pohádky. Po roce 1989 založil vlastní nakladatelství, které se specializuje na beletristickou a historickou literaturu. Také přednášel na katedře dějin a teorie divadla a na katedře bohemistiky K a vyučoval na Univerzitě Jana Ámose Komenského tvůrčí psaní. V současné době se jeho tvorba orientuje zvláště na otázku smyslu lidského života. Jeho práce získala řadu ocenění. Byl vyznamenán např. cenou Tomáše Bati a medailí Franze Kafky. Je držitelem cen společnosti Sherlocka Holmese i Společnosti Agathy Christie. V roce 2015 mu byla udělena cena Jakuba Arbese a v roce 2021 obdržel za svou poezii literární cenu SIG, udělovanou mensou České republiky.Karmelitánské nakladatelství již vydalo celou řadu jeho knih: Chcete se dostat do ráje?, Dědečku, máme tě rádi, Deník anděla strážného, Babičky jsou nejmoudřejší, Andělský kurz první pomoci a další.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství bylo založeno v roce 1991 mužským řádem karmelitánů se sídlem v klášteře v Kostelním Vydří. Působnost KNA se během času rozšiřovala a od konce 90. let minulého století je domácím lídrem na trhu s křesťanskou a katolickou knižní produkcí. V roce 2016 se sídlo společnosti přesunulo do Prahy. Jediným vlastníkem KNA se od 1. března 2019 stala Česká biskupská konference.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBydlí u vás Ježíšek?

Martin, Eduard

Karmelitánské nakladatelství, 2022

Napsat komentář