Pohádky, nebo fantasy?

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Pro ty větší fantasy, pro malé děti pohádky – nebo je to snad obojí pohádka? Posuďte sami. Dnes na vás čekají další patálie dvou čarodějek z pera Petra Kopla, společně s Filípkem můžete odhalit tajemství Staré školy a nechybí ani tip na čtení pro fanoušky počítačové hry Minecraft.

Oblíbili jste si dobrodružná vyprávění o dvou čarodějkách Morgavse a Morganě, která píše Petr Kopl? Pak se můžete začíst už do pátého dílu! I tentokrát na vás čeká plno zábavy a také špetka poučení.

Oblíbené příhody malé Morganky, které znáte ze Čtyřlístku, vycházejí poprvé v knižní podobě! Naše Čarodějky jsou na cestě za záchranou své kočky, neustále se však potýkají s problémy, které musí řešit, a s nebezpečnými situacemi, kterým musí čelit.

Dlouhá je cesta do Egypta, a lidí, kterým musí pomoct, je mnoho. Morgavsa dělá, co může, a Morganka naplno využívá svou novou schopnost proměnit se v ducha. Potkají se s podvodným léčitelem, s krákavou epidemií, potkají se s kráskou a zvířetem a objeví tajemství perníkové chaloupky. Cestou narazí na podivné sudičky a vyřeší jantarové prokletí.

Morgavsa a Morgana: Duchovládnice

Autor a ilustrátor: Petr Kopl

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 195×265 mm
ISBN: 978-80-271-3520-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Morgavsa a Morgana: Duchovládnice vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Přečtěte si i další příběhy ze série Morgavsa a Morgana.

   

Ukázka z knihy

 morgavsa_a_morgana_duchovladnice_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Petr Kopl se narodil roku 1976 v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Kromě série Morgavsa a Morgana napsal také např. Komiksový náčrtník, Komiksový náčrtník 2 či se spolupodílel na komiksové podobě Tajemný hrad v Karpatech. Více na: www.petrkopl.cz.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Petr K. Procházka napsal příběh o malém chlapci, kterého trápí několik starostí. Přestěhoval se do nového města, manželství rodičů se rozpadá, nastupuje do školky a ke všemu musí odhalit tajemství, které skrývá Stará škola!

Vystudovaný právník a městský archivář u Pražské obce Karel Jaromír Erben byl jako vědec známý přísně systematickým přístupem k národopisnému a historickému bádání i k vlastní tvorbě. Jak se tedy mohlo stát, že po 19 letech od napsání první balady svolil k tomu, aby napjatě očekávané a několikrát odložené první vydání Kytice vyšlo v jiné než zamýšlené podobě? Děj fantaskního románu, který se odehrává na přelomu 40. a 50. let 19. století, a ve druhé polovině 60. let století minulého, se točí kolem jediné otázky. Která z původně zvažovaných balad v prvním vydání chybí a proč? Zatímco ve vědecké práci doktora Kakose, jenž se zabývá ohlasem paranormálních jevů v Erbenově díle, se vrší otazníky, jeho syn Filip má přízemnější starosti. Přepracovaný tatínek je věčně v práci, kde se o něj podezřele zajímá atraktivní kolegyně. Rodiče se po přestěhování do nového bytu hádají a Filipa místo k babičce, na kterou je zvyklý, teď najednou strčí do školky! Proč jen ho kamarádi varují, aby se do první třídy za žádnou cenu nenechal zapsat do Staré školy? Co strašného se skrývá v hlubinách jejího sklepení, před kterým se třesou poškoláci? Zachrání Filip rozpadající se manželství rodičů a podaří se mu té záhadě přijít na kloub? A jaká bude cena, kterou za to zaplatí?

Stará škola

Autor: Petr K. Procházka

Počet stran: 503
Vazba: vázaná
Formát: 140×220 mm
ISBN: 978-80-276-0560-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Stará škola vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Byly namalované stejně jednoduchou linkou jako sněhulák, kterého měl Filip na skříňce. Paní učitelka trpělivě čekala, až se dooblékne. Když byl hotový, natáhla k němu ruku.
„Pěkně se rozluč s tátou a vypravíme se za ostatními dětmi!“
Filip vyvalil oči.
„Ty tady nebudeš se mnou?“ vyhrkl na tátu a neměl daleko k pláči.
„Tatínek musí do práce!“ nakrčila obočí paní učitelka.
Táta si sedl na bobek a vzal Fílu za ramena.
„Rád bych, ale nejde to,“ šeptl a pak dodal nahlas: „Víte, není na děti moc zvyklý. Přistěhovali jsme se teprve včera. Doteď byl u babičky.“
„Aha,“ sevřela rty paní učitelka.
Než stačil Filip sevřít ruce kolem tátova krku, ucítil na pravém zápěstí zkušený stisk, a aniž by si s tátou stihli dát alespoň pusu, táhla ho přísná paní učitelka za sebou po schodech do prvního patra. (str. 18)

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

————————————————

Znáte počítačovou hru Minecraft? Pokud ani vás neminul tento kostičkový fenomén, mohla by vás oslovit kniha Minecraft – Hora amerického spisovatele Maxe Brookse.

Osamocený průzkumník putuje nedozírnou ledovou tundrou. Brzy ale nastává temná noc, do níž vyrážejí nebezpeční mobové. Když před tou ohavnou cháskou uteče na vrchol hory, narazí na trosečnici Summer, která mistrovsky ovládá umění přežití v promrzlém kraji. Pokud se oba chtějí dostat domů, budou se muset naučit spolupracovat – jinak riskují, že přijdou úplně o všechno.

Minecraft – Hora

Autor: Max Brooks
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-855-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Minecraft – Hora vydalo nakladatelství Alpress.

Doporučujeme

Podívejte se i na další knihy ze série Minecraft:

      

Ukázka z knihy

„To snad ne,“ zašeptal jsem a vlastní krev mi naráz připadala ledovější než okolní vzduch. „Ne, to se nemůže stát. Jenom si to domýšlíš podle zkušenosti ze starého světa.“
Ale stejně jsem se vydal zpátky, odkud jsem přišel. Po pár krocích už jsem běžel a dostal se na hranaté návrší, z něhož jsem viděl prázdnou ovčí pastvinu.
Téměř prázdnou.
Nad holým zasněženým trávníkem se vznášely dvě věci: blok bílé vlny a kýta růžově červeného masa.
„Ne, ne, ne!“ vykřikl jsem a spěchal obojí sebrat. To byla jistě nějaká nehoda. Ovce nejspíš spadla ze srázu stejně jako ten pitomý králík. Přece to nemohlo…
„Bééé… Huf, huf… Bééé!“
Hned za blízkými stromy – zvuky a pohyb.
Přihnal jsem se tam zrovna ve chvíli, kdy se vlk vrhl na šedivou ovci. Červený záblesk, hlasité bolestné „bééé“ a Deštíkův dvojník s tichým „puf“ zanikl v obláčku dýmu a po něm zůstal kus masa a vlna. (str. 6)

Dočtěte si ukázku.

O autorovi

Americký spisovatel Max Brooks je synem světově uznávaného komediálního režiséra Mela Brookse. Ačkoliv se sám objevil v několika filmech jako herec, ale také jako dabér, jeho největší láska patří právě knihám. Věnuje se zejména hororovým příběhům, jejichž hlavními hrdiny jsou zombie. Nejspíš nejznámější knihou tohoto autora je Světová válka Z, která byla také zfilmována pod stejným názvem v hlavní roli s Bradem Pittem. Dále napsal např. Minecraft Ostrov či Devoluce.

Zdroj informací: Megaknihy.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorgavsa a Morgana: Duchovládnice

Kopl, Petr

bambook, 2022

zobrazit info o knizeStará škola

Procházka, Petr K.

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeMinecraft – Hora

Brooks, Max

Alpress, 2022

Napsat komentář