Svět, kterému vládnou peníze

posvatna_ekonomie
Zajímá vás, jak se v průběhu staletí vyvíjel peněžní systém? A jaký by mohl být jeho vývoj v budoucnosti? Pak si nenechte ujít knihu Charlese Eisensteina nazvanou Posvátná ekonomie. 

Posvátná ekonomie sleduje historii peněz od starověkých ekonomik darů až po moderní kapitalismus a odhaluje, jak peněžní systém přispěl k odcizení, konkurenci a nedostatku, jak zničil společenství a jak si vynutil nekonečný růst. Dnes tyto trendy dosáhly svého extrému – ale v důsledku jejich zhroucení můžeme najít velkou příležitost k přechodu k propojenějšímu, ekologičtějšímu a udržitelnějšímu způsobu bytí.

Tato kniha pojednává o tom, jak se může změnit peněžní systém, aby tento přechod ztělesňoval, a jak bychom se mohli změnit my. Posvátná ekonomie je široce integrovanou syntézou teorie, politiky a praxe a zkoumá avantgardní koncepty nové ekonomie, včetně měn se záporným úrokem, místních měn, ekonomie daru a obnovy společných statků. Autor Charles Eisenstein se zamýšlí také nad osobními rozměry tohoto přechodu a oslovuje ty, kteří se zabývají tím, jak žít podle svých ideálů ve světě, jemuž zdánlivě vládnou peníze. S využitím bohaté linie konvenčního i nekonvenčního ekonomického myšlení předkládá kniha Posvátná ekonomie vizi, která je originální, a přesto zdravá, radikální, a přesto jemná a stále aktuálnější v době, kdy se prohlubuje krize naší civilizace.

Posvátná ekonomie

Společnost, dar a peníze ve věku změny
Autor: Charles Eisenstein
Přeložila: Marie Vlachová

Počet stran: 422
Vazba: brožovaná
Formát: 150×220 mm
ISBN: 978-80-7530-384-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Posvátná ekonomie vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Charles Eisenstein je řečník a spisovatel, který se zabývá tématy civilizace, vědomí, peněz a kulturní evoluce. Jeho krátké filmy a eseje, které se masově šíří po internetu, ho etablovaly jako sociálního filosofa a intelektuála alternativní kultury, který se vymyká jakýmkoli žánrům. Eisenstein promoval v roce 1989 na Yaleově univerzitě v oboru matematiky a filosofie a následujících deset let strávil jako překladatel z čínštiny do angličtiny. Je také autorem knih Sacred Economics a Ascent of Humanity a v současné době žije v městečku Camp Hill v Pensylvánii.

Zdroj informací: Maitrea


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří spirituální tradice, mystika, religionistika, literární věda, kulturní antropologie, beletrie i poezie, přírodní vědy, dějiny vědy, hlubinná psychologie, hermetismus, alchymie, ekologie a knihy pro děti i rodiče. Vydávají souborné dílo spisovatelky Daniely Hodrové i filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePosvátná ekonomie
Společnost, dar a peníze ve věku změny

Eisenstein, Charles

Malvern, 2022

Napsat komentář