S humorem a moudrostí do nového roku

Zkratte-si-cekani-na-novy-rok
V posledních tipech letošního roku se podíváme na knihy plné humoru a moudrosti. Přečtěte si třeba o milostných karambolech, ke kterým může dojít během seznamování na Tindru, nebo zavzpomínejte na moudra Wericha, Voskovce a Horníčka.

Lucie Macháčková vás pobaví knihou Historky z Tinderu. Chtěli byste také využít seznamovací aplikaci, abyste našli svou životní lásku? Tak si nejprve přečtěte, s čím vším se na Tinderu můžete setkat!

Příběhy o lásce, sexu a dalších katastrofách.
Z nejhorších rande jsou ty nejlepší historky – protože neštěstí nechodí po horách, ale po single holkách! Populární stand-up komička
Lucie Macháčková s humorem a nadsázkou glosuje milostné karamboly.

Vtipná kniha plná ironie i optimismu přináší postřehy nejen ze světa seznamovací aplikace Tinder. Příběhy o lásce, randění i pořádných trapasech vás rozesmějí a zahřejí na duši – ať už jste single, zadaní, anebo něco mezi.

Dozvíte se:

  • co se stane, když se zabouchnete na divokém večírku
  • co dělat, když při šnorchlování v moři omylem narazíte na svého ex
  • jak nejlépe rozchodit rozchod
  • proč rozhodně nikdy nechodit se synem své psycholožky
  • jak to chodí na speed datingu
  • proč (ne)fungují převozníci
  • jak přelstít seznamkového podvodníka

Historky z Tinderu

Autorka: Lucie Macháčková

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×188 mm
ISBN: 978-80-271-3760-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Historky z Tinderu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

O Tinderu zlé jazyky praví, že je to aplikace na sex, což je samozřejmě pravda, ale škála jeho využití je stejně široká jako zadnice Kim Kardashian. Moje kamarádka (budeme jí říkat Darina, hlavně protože se tak jmenuje) pracuje ve velkém korporátu a jednou dostala za úkol sehnat do týmu ajťáka, kterých je na trhu chronický nedostatek. Pracovníci lidských zdrojů dělají všelijaké kejkle, aby přitáhli kohokoli, kdo umí přesvědčivě pronášet větu: „A zkusili jste to vypnout a zapnout?“

O autorce

Lucie Macháčková pochází z malebné obce na jižní Moravě, jež se zove Čejč, která se proslavila tím, že se tam tatíček Masaryk učil kovářem, což později hojně využil ve své další kariéře. Když jí bylo sedm let, napsala pohádku o pejskovi jménem Kaštánek, o které jí její čtenáři (matka, bratr) řekli, že není úplně blbá. To ji inspirovalo vystudovat obor scenáristika a dramaturgie. Během své stáže ve Velké Británii začala chodit do stand-up comedy klubů a objevovat krásy žánru, o kterém se říká, že je to jediná psychická porucha, kterou se můžete živit.

Zdroj informací: luciemachackova.cz

————————————————

Jaká cenná poselství předali světu Jan Werich, Jiří Voskovec a Miroslav Horníček? To shrnul ve svém díle Moudrost klaunů Zdeněk Chromý. Připomeňte si inspirativní myšlenky těchto tří nezapomenutelných osobností.

Publikace Moudrost klaunů – Myšlenky Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Miroslava Horníčka přináší koncentrovaný náhled do myšlenkového světa tří velikánů naší kultury ve formě citátů, aforismů, postřehů i úvah. Autor Zdeněk Chromý ji sestavil z myšlenek, které vybíral z původní literatury, z korespondence, ze vzpomínkových knih novinářů a přátel Voskovce, Wericha a Horníčka, z různých rozhovorů i internetových zdrojů. Podařilo se mu shromáždit téměř 1300 citátů, některých známějších, jiných méně známých. Citáty jsou většinou roztříděny tematicky, jen poslední kapitoly přinášejí jakousi směsici tematicky nezařazených výroků a citátů aforistického charakteru.
Kniha přístupným způsobem přibližuje myšlenkový svět všech tří slavných osobností, v němž vyniká moudrost, inteligence, kultivovanost i vtip a v němž prosvítá celé spektrum osobních postojů k různým stránkám života jednotlivců i společnosti. Inspirativní myšlenky moudrých klaunů bezpochyby ve čtenářích rezonují i v dnešní době, dokážou jim přinášet zábavu, ale i údiv na tím, jak trojice „klaunů“ dokázala formulovat své názory na život, na manželství, na divadlo, na humor, na svět kolem sebe – na cokoliv.
Moudrost klaunů doplnil vtipnými kresbami známý ilustrátor a karikaturista Lubomír Vaněk.

Moudrost klaunů

Myšlenky Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Miroslava Horníčka
Autor: Zdeněk Chromý
Ilustrátor: Lubomír Vaněk

Počet stran: 228
Vazba: vázaná
Formát: 143×230 mm
ISBN: 978-80-7413-531-6
Doporučená cena: 420 Kč

Knihu Moudrost klaunů vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

moudrost_klaunu_ukazka (1)

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

A na závěr tu máme knihu židovského filosofa a myslitele Martina Bubera. Velkou část svého života se zabýval chasidismem – židovským pietistickým hnutím. V knize Chasidská vyprávění najdete krátké, až anekdotické, příběhy, jejichž prostřednictvím poznáte učení a životní postoje chasidů.

Martin Buber zasvětil čtyřicet let svého života sbírání a převyprávění legend o chasidimu. Tyto příběhy – stručné, energické, často záhadné – jsou skutečnými texty chasidů. Jejich prostřednictvím je vyjádřena intenzita a svatá radost, kterou se Bůh stává viditelným ve všem. Chasidská nauka je ve své podstatě poukazem na život v zanícení, v extatické radosti. Tato nauka však není teorií, jež by existovala nezávisle na svém uskutečnění. Je to spíše jen teoretický doplněk života, jak ho cadikim a chasidim skutečně žili, a to především v prvních šesti nebo sedmi generacích hnutí, o nichž vypráví naše kniha. Je svědectvím zkušenosti zanícených duší, v nichž není místa pro kalkul nebo svévoli. Ty duše totiž nevyprávěly o sobě, ale o tom, co je hluboce zasáhlo. Obsahem jejich zpráv není pouhá psychologie, nýbrž sám život.

Chasidská vyprávění

Autor: Martin Buber
Přeložila: Alena Bláhová

Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Formát: 160×215 mm
ISBN: 978-80-7530-374-5
Doporučená cena: 568 Kč

Knihu Chasidská vyprávění vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Martin Buber byl židovský filosof náboženství a překladatel rakouského původu. Narodil se 8. února 1878 ve Vídni. Podílel se na sionistickém hnutí a zasazoval se o vyrovnání s palestinskými obyvateli Izraele. Je autorem knih Dvojí způsob víry, Příběhy rabiho Nachmana a Úvahy o chasidismu.

Zdroj informací: rozmluvy.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHistorky z Tinderu

Macháčková, Lucie

Cosmopolis, 2022

zobrazit info o knizeMoudrost klaunů
Myšlenky Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Miroslava Horníčka

Chromý, Zdeněk

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeChasidská vyprávění

Buber, Martin

Malvern, 2022

Napsat komentář