Zasoutěžte si o cestu, která ovlivní životy dvou žen

krabicka-vzpominek-perex
Jenny a Candice od sebe dělí tři generace, přesto se z nich stanou přítelkyně a vydají se společně do vesničky v Itálii, kde se Jenny chce konečně vyrovnat se zásadní událostí z mládí. Jak moc tato cesta ovlivní životy obou žen? To už si pojďte přečíst.

Čas vyrovnat se s minulostí

Jenny slaví sté narozeniny a při té příležitosti rozjímá nad minulostí. Myšlenky se jí vrací především k dávným událostem, které doposud skrývala, protože na ně není zrovna hrdá.

Otevře krabičku, v níž si schovává vzpomínky na turbulentní časy, a rozhodne se podniknout cestu, která jí pomůže vyrovnat se s minulostí. Chce se vrátit do malebné vesničky v Itálii, která se stala němým svědkem tragických událostí.

Mladá ošetřovatelka Candice, která si plánuje zářivou budoucnost s láskou svého života, si stoletou stařenku oblíbí a navzdory generačním rozdílům se stanou přítelkyněmi. Candice se zájmem naslouchá Jennyinu vyprávění a moudrým radám – s jednou výjimkou.

Nechce slyšet pravdu o svém vztahu. Když se domlouvají, že bude Jenny na její cestě do Itálie doprovázet, ani jedna z nich netuší, jak moc si vzájemně ovlivní život a že stoletá moudrá žena může ještě zažít velké překvapení…

 

Krabička vzpomínek

Autorka: Kathryn Hughesová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Iva Bartíková
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-271-3610-0

Přečtěte si více o knize Krabička vzpomínek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si stáhnout také ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Přimhouřenýma očima proletí článek. „Proč ho máš schovaný?“ zeptá se.
Výstřižek jí vezmu, přeložím ho na polovinu a zhluboka se nadechnu. „Candice, chtěla bych tě požádat o laskavost.“
„Ano,“ přikývne vesele. „O co jde?“
Říká to tak bezstarostným tónem, jako by se domnívala, že ji poprosím, aby zaběhla do pekárny koupit čerstvý chléb. Jenže za chvíli zjistí, že jde o něco vážnějšího. Mnohem vážnějšího.
„Potřebuji vyřešit jistou záležitost, ale sama to nezvládnu. Musí mi pomoci někdo, komu důvěřuji. Doufám, že když ti odvyprávím svůj příběh, pochopíš, jak je pro mě důležité, abych se na tu cestu vydala.“
„Na cestu? Jakou cestu?“
„Mám poslední možnost, abych se jednou provždy vyrovnala s minulostí.“ Chytím ji za ruce a stisknu jí je takovou silou, až mi zbělají klouby. „Prosím tě, Candice, řekni, že pojedeš se mnou.“ (str. 16–17)

 

O autorce

Kathryn Hughesová žije nedaleko Manchesteru, kde se také odehrává její první román s názvem Dopis. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek a pracuje na svých dalších knihách.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Krabička vzpomínek

Jenny Tannerová slaví své sté narozeniny a moc by si přála ještě jednou se vrátit do malebné vesničky v Itálii, kde se kdysi stala tragédie, se kterou se dosud nevyrovnala. Mladá ošetřovatelka Candice se na cestu vydává spolu se stařenkou a ani jedna zatím netuší, že tato cesta zásadně ovlivní jejich životy. Jak? To si přečtěte v románu Kathryn Hughesové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Krabička vzpomínek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krabička vzpomínek
probíhá od 6. do 19. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrabička vzpomínek

Hughesová, Kathryn

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář