Tužka, štětec, barvičky

barvy
Středeční knižní tipy tentokrát osloví nejen děti, ale i dospělé. Chcete se naučit kreslit a pracovat s barvami? Pak se podívejte na následující čtyři knihy, jejichž autoři vám poradí, jak na to! Díky nim konečně zdokonalíte svou techniku kreslení.

První knihu japonské umělkyně ocení především milovníci manga komiksů. Naučte se kreslit manga postavy, které jsou charakteristické několika znaky: velké oči, rafinované účesy a malý nos.

Tato kniha vám pomůže kreslit a pracovat s tuší a barvami, abyste vytvořili skutečné manga postavy ve skvělých příbězích. Sledujte zábavné dobrodružství renomované japonské umělkyně mangy, mezinárodně uznávané učitelky a ilustrátorky oblíbeného seriálu Wedding Peach.
Následujte zábavnou dvojku manga elfů, jak tvůrčím postupem provázejí začínající umělce manga Annu a jejího bratra Dana.

Manga pro začátečníky

Naučte se kreslit a psát scénáře
Autorka a ilustrátorka: Nao Yazawa
Přeložila: Runka Žaludová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 215×280 mm
ISBN: 978-80-276-0355-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Manga pro začátečníky vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

manga_pro_zacatecniky_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Nao Yazawa je japonská umělkyně narozená v Tokiu. Proslavila se především jako ilustrátorka oblíbeného seriálu Wedding Peach.

————————————————

Na kreslení postavy se ve své knize zaměřil i světově proslulý autor příruček o kreslení Christopher Hart. A v čem spočívá jeho hlavní trik? V rozdělení postavy na geometrické tvary!

Děsí vás nepřehledné návody, které vůbec neberou v potaz, že s kreslením postav dost možná teprve začínáte? Pak nezoufejte, protože kniha Kreslíme postavu je tady pro vás! Světově uznávaný autor kreslicích příruček Christopher Hart vás krok za krokem provede celou kresbou a rozdělí se s vámi o ty nejefektivnější tipy a triky. Metody, které vám v této knize představí, snadno pochopíte, přestanete díky nim vnímat postavu jako komplikovanou masu kostí a šlach a zvládnete si ji zjednodušit na geometrické tvary!

Kreslíme postavu

Jednoduché návody, okamžité výsledky
Autor a ilustrátor: Christopher Hart
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 216×280 mm
ISBN: 978-80-7413-524-8
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Kreslíme postavu vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

kreslime_postavu_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Christopher Hart je světově nejproslulejším autorem návodných knih o kreslení. Jeho příruček se po celém světě prodalo více než 3,5 milionu kusů a byly přeloženy do 20 jazyků. V České republice bylo možné jeho jedinečný styl výkladu poznat v knize Jak kreslit komiksové postavičky, která slavila úspěch u kluků i holek. Napsal i další knihy: Anime – výrazy a pózy, Anime – úžasné dívky, Manga mánie, Kreslení módy, Anime – tipy a triky, Prostě Postava!, Kreslení anime a další.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Walter Foster se ve své příručce věnuje všemu, co s kreslením souvisí. Pomůže vám zvolit vhodné nástroje i materiály a tentokrát se naučíte kreslit nejen postavu, ale třeba i květiny či zvířata!

Podrobná příručka pro začínající umělce, která je krok za krokem seznámí s uměním kresby. Kniha provede zájemce celým procesem tvorby: od výběru nástrojů, pomůcek a materiálů přes zvládnutí základních tvarů a technik až po kresbu květin, krajin, zátiší, zvířat či lidí. Kromě toho také přináší základní informace o anatomii, světle, kompozici, perspektivě, texturách a použití různých médií. Tato příručka s více než 1000 ilustracemi je proto dokonalým průvodcem pro každého, kdo chce začít kreslit nebo má zájem dále rozvíjet a zdokonalovat svůj styl a techniku kreslení.

Kreslení: Velká škola pro začátečníky

Více než 200 technik, rad a lekcí
Autor a ilustrátor: Walter Foster

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 235×310 mm
ISBN: 978-80-276-0486-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Kreslení: Velká škola pro začátečníky vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

 kresleni_velka_skola_pro_zacatecniky_ukazka

K dispozici jsou i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Walter Foster, umělec, sběratel a lektor, má na svém kontě řadu velmi úspěšných knih a projektů pro začínající výtvarníky. Jeho publikace pro amatérské umělce, které se začaly vydávat téměř před sto lety, stále patří k nejúspěšnějším titulům v oboru. Po celém světě se prodaly miliony výtisků.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart

————————————————

Světem barev vás prostřednictvím díla Barva nejen pro výtvarníky provede český grafik Jan Matěják. Objevte tajemství barevné harmonie a pozvedněte své kresby na novou úroveň!

Vydejte se s námi do světa barev! Ať už máte otázky ohledně jejich historie, míchání, anebo valérů, Barva od českého umělce Jana Matějáka je tady od toho, aby vám přinesla ty správné odpovědi.
Důkladná znalost barevné teorie stojí za každým kvalitním uměleckým dílem! V této knize najdete spoustu užitečných, a především praktických informací, které vám pomohou pozvednout vaši tvorbu na novou úroveň. Zajímá vás rozdíl mezi aditivním a subtraktivním mícháním? Nevíte, podle čeho vybírat barvy na svoji paletu? Chcete znát tajemství barevné harmonie? Pak je tato kniha určena právě vám!

Autor Jan Matěják se v tvorbě zaměřuje na královnu výtvarných technik – olejomalbu a ve svém vyprávění a postřezích tedy odkazuje převážně k ní. A protože věří, že jeden obrázek vydá za tisíc slov, doplnil knihu o QR kódy, které vás přesměrují k praktickým ukázkám ve videích. Celý proces učení pro vás tak bude jednodušší, rychlejší a v neposlední řadě zábavnější než prosté čtení.
Ať jste umělec, výtvarník, anebo náhodný kolemjdoucí, kterého baví pronikat do tajů barev a jejich vizuálně podmanivého světa, tato kniha je přesně pro vás!

Barva nejen pro výtvarníky

Autor a ilustrátor: Jan Matěják

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 190×246 mm
ISBN: 978-80-7413-523-1
Doporučená cena: 409 Kč

Knihu Barva nejen pro výtvarníky vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

barvy_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Jan Matěják se zabývá výukou a malováním olejomaleb vrstvenou technikou starých vlámských mistrů a technikou alla prima. Specializuje se především na renesanční lavírovací techniku a na studium technických aspektů staromistrovských technik. Jeho cílem, je nejen znovuobjevení kvalit, zručnosti a znalostí starých mistrů, ale především šíření těchto znalostí a dovedností napříč regiony, zeměmi a světadíly k lidem bažícím – tak jako svého času on – po tom, namalovat klasické dílo. Hnán vnitřním puzením, svépomocí vytvořil a provozuje webové stránky, kde jsou zdarma dostupné nejen výukové texty, soubory PDF ale i výuková videa. Díky tomuto filantropickému přístupu si mohou případní zájemci o toto umění, nejen začít osvojovat základy techniky, ale především se vyvarují přešlapů, omylů a slepých uliček, které jsou vlastní všem začátkům. Je také autorem knihy Realistická olejomalba.

Zdroj informací: matejakart.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeManga pro začátečníky
Naučte se kreslit a psát scénáře

Yazawa, Nao

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeKreslíme postavu
Jednoduché návody, okamžité výsledky

Hart, Christopher

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeKreslení: Velká škola pro začátečníky
Více než 200 technik, rad a lekcí

Foster, Walter

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeBarva nejen pro výtvarníky

Matěják, Jan

Zoner Press, 2022

Napsat komentář