Dobrodružný příběh o záhadném meteoritu

Meteorit z Muslovky_uvodni
Román Veroniky Valentové vypráví o tajemném černém meteoritu, který svému nositeli propůjčuje zázračné štěstí. Zároveň ho však činí podrážděným a podezíravým. Meteorit se dostane do rukou několika dětí, ale touží po něm i někdo další.

Odolá čtveřice dětí tajemným schopnostem černého meteoritu? Tušíte, kde se v Praze nachází lom Mušlovka? Právě tam totiž pátrají Tom, Matouš a Bětka po zkamenělinách. Místo toho ale naleznou něco jiného: zvláštní černý kámen ve tvaru polovičního vejce, který přiletěl ze vzdáleného koutu vesmíru. Od té chvíle se kamarádi nestačí divit: každý, kdo meteorit nosí u sebe, má náhle neuvěřitelné štěstí. Zároveň ale ztrácí fyzickou sílu, je podrážděný a podezíravý. Když se k partě přidá Dan, pomůže jim odhalit další nečekané skutečnosti. Brzy se také ukáže, že o kámen má zájem ještě někdo… někdo velmi vlivný… Vypravte se na napínavou, nebezpečnou cestu za tajemstvím meteoritu z Mušlovky a za smyslem přátelství, které je křehké i silné zároveň. Pátrejte s odvážnou partou v Národním muzeu i na Petříně. Bavila vás Prašina? Tohle se vám bude líbit taky. Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.

 

Meteorit z Mušlovky

Autorka: Veronika Valentová
Ilustrovala: Nikola Logosová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-3906-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Meteorit z Mušlovky vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

„Hlavně na mě neslítni!“
Tom se drápal po skalní stěně nahoru za Matoušem. Vyšplhal se sice jen na nejnižší výstupek, ale když se odtud podíval dolů, země mu připadala neskutečně daleko.
Tomovu prosbu, aby mu nespadl na hlavu, Matouš ve svém zaujetí ani neslyšel. Sám vylezl o dost výš. Nebyl sice žádný horolezec a měl pár kilo navíc, ale nahoru ho vyneslo nadšení vědátora.
Poslední dobou se Matouš zajímal hlavně o pravěk. Mrzelo ho, že se v Čechách nikdy nenašla ani jediná dinosauří kost. A tak aspoň pátral po tom, co se tu najít dalo. Jako právě teď po zkamenělinách v lomu Mušlovka v Dalejském údolí. Na zemi nic neobjevil, a tak se rozhodl vylézt na skálu a zkusit z ní nějaké zkameněliny odloupnout. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Veronika Valentová (* 1974 v Praze) vystudovala francouzštinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a dnes působí v Bruselu jako překladatelka v Evropském hospodářském a sociálním výboru. Mimoto píše knihy. Doposud vydala tři – román Zmatení jazyků aneb Bruselský cestopis (Albatros, 2006), román Nicka dobývá Ameriku (Mladá Fronta, 2012) a příběh pro děti Sofinka Neplechová a Karlík Nezbedník (Edika, 2017). Ve francouzštině píše také texty písní pro belgického šansoniéra Yvese Fourneau.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMeteorit z Mušlovky

Valentová, Veronika

Argo, 2022

Napsat komentář