Dieta

Pocnar_Dieta
Jak odolat sladkému pokušení, když mé oblíbené oblečení už mi vůbec není…

Přátelé, to si takhle beru věci z šatníku, oblékám se a jde mi to nějak ztuha…
Jasně, doma nová pračka, spoustu funkcí to má, šestý smysl, ten šestý bude asi pro humor, a tak si řekla, že si ze mě udělá legraci a srazí mi veškeré oblečení. Jářku, to jsme se poměli!
Už nebyl čas to řešit, vzal jsem si to, co jsem měl na sobě včera, a hurá do práce.
Celý den jsem nad tím přemýšlel… U svačiny, u oběda, druhého pozdního oběda, u další svačiny, u velké rodinné večeře i u sladké tečky v podobě čokoládové tyčinky před spaním.
Pravdou je, že poslední dobou trochu více jím, ale odolejte všem těm vůním okolo vás. V televizi spousta pořadů o vaření, když to není pořad, je to reklama o jídle, fast foody vám dají oběd mrknutím oka, vlastně je i tak trochu úsměvné, že když zavoláte sanitku, trvá jí cesta delší dobu, než když si objednáte něco k jídlu… K tomu trochu stresu – holt se cpu a nebojím se toho.
Takže jsem novou chytrou pračku obvinil neprávem, věci se mají tak, že jsem přibral!
Rozhodl jsem se proto, že půjdu do cukrárny, co je u nás v ulici, dám si kafe a větrník (ten mám rád) a vymyslím, co s tím. Dopíjím druhou kávu, dojídám třetí zákusek, a ten mám jen proto, že byl v nabídce nový a já byl zvědav, jak chutná, a nápad stále nikde.
Vtom volá kamarádka, zda nezajdeme na večeři, že jsme se dlouho neviděli. Jelikož nemám moc oblečení, do kterého bych se mohl převléknout a „vyfešákovat se“, mohl jsem jít rovnou, v ničem nebyl problém. Den jsem tak zakončil kouskem kravičky a několika rumy.
Další den cestou do práce snídám bagetu z pumpy a dál přemýšlím, co s tou mou nadváhou. Běhat se mi nechce, kolo nemám, na pěší turistiku není čas, fitko taky není úplně pro mě (pupínky mi naskakují jen při té myšlence). Pořídil jsem si rotoped a to je super věc – konečně mám kam odkládat mikinu či župan, aby to bylo stále při ruce, ale jinak nic…
Až jednou u oběda mi kolega poradil pro mě do té doby cizí pojem, vyslovil výraz DIETA!
Řeknu vám, že mé oblečení mám vážně rád, a tak jsem se rozhodl, že nějakou tu dietu vyzkouším. Mám jasný jídelníček, přesné instrukce a výsledek má prý dorazit v relativně krátkém časovém úseku, tak mi všichni prosím držte palce.
Co přesně mě čeká, vám všem prozradím krátkou básní s názvem Dieta:

Dieta

Zítra už začnu, to slibuju
svoje tělo zas vypiluju
přestanu jíst vše, co mám rád
do kupy pokusím se zas dát

Z domu musí všechno sladký
a uzeniny radši taky
brambůrky budou slovo sprosté
ani chlastu pšenka neporoste

Čeká mě dieta, období trestu
zase chci nosit svou starou vestu
či liposukce snad má být řešení
tak držte mi palce, vážení

Polystyren po ránu začnu jíst
že po tom zhubnu, jsem si jist
k obědu vařený kuře
večer snad jablko se může

Proložím to kaší z prášku
snad nebudu mít z toho sra*ku
různý zrní jíst chce dost odvahy
dieta není pro slabší povahy

Čeká mě dieta, období trestu
zase chci nosit svou starou vestu
či liposukce snad má být řešení
tak držte mi palce, vážení


Tomáš „Burák“ Pocnar

Tomas PocnarZdravím přátelé poezie a dobrého čtení,
dovolte mi, abych se vám v krátkosti představil. Jmenuji se Tomáš Pocnar, ale kamarádi mi od dětských let říkali Burák, a proto jsem pod touto přezdívkou vydal humorně depresivní básnickou sbírku I Ty se v tom najdeš
Sbírka je o všem možném i nemožném a je psaná trochu jinak než básně od jiných autorů. Zkrátka rád vybočuji z řady, k vybraným básním dokonce tvořím i videoklipy: Tak jakoRuce pořezanýDoplněk stravyBejbyAkné.
Najdete v ní široké spektrum témat, ať už je to šťastná či nešťastná láska, básně zasahují do pochmurných témat, jako je sebevražda, šikana, gamblerství nebo drogy…
To vše je odlehčeno básněmi např. o tom, že se stačí jen usmívat a vše je jednodušší, že je fajn si občas zalézt pod deku a číst si či že je dobré si čas od času užít nějakou tu oslavičku nebo že relaxace na chatě má své kouzlo.
Za příběhy v básních nemusíte většinou nic hledat, vše je psáno jasně a přímočaře, přece i mozek musí občas odpočívat.

Pokud byste chtěli zažít nevšední zážitek v podobě mého autorského čtení ať už u vás v knihovně, klubu, restauraci nebo přímo u vás doma, stačí zavolat na 723 352 306 nebo napsat na mail.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeI ty se v tom najdeš

Burák

Anahita, 2020

Napsat komentář