Zahrajte si o vzpomínky na život v Pákistánu

soutez-ve-stinu-duhy
Koupili dům, narodilo se jim první dítě – přesto vyměnili Vysočinu za Pákistán. Jak si čerstvá matka zvykala na cizí kulturu? Jak zpracovávala strach z bombových útoků? Jak dlouho si musela zvykat na každodenní pocit nebezpečí a ztráty svobody?

Z Vysočiny do Pákistánu

Představte si, že jste se s manželem právě přestěhovali do nového domu a každým dnem očekáváte příchod prvního dítěte. Ještě v porodnici pak od manžela dostanete zvláštní dárek – letenku do pákistánského Pešávaru – a zároveň se od něj dozvíte, že tam bude pracovat v projektu zaměřeném na prevenci přírodních katastrof. Rázem stojíte před vidinou dvou let strávených v zemi, kterou byste možná ještě zvládli najít na mapě, jenže to málo, co o ní víte, by se dalo shrnout do dvou vět.
Jak čerstvá matka reaguje na nové prostředí a nezvyklou kulturu? Co pro ni znamená ztráta svobody a pocitu bezpečí v neznámém světě? Jak se vyrovnává se strachem z bombových útoků a hrozících únosů?
Autorka ve svých vzpomínkách prokládaných deníkovými zápisky zachycuje své mnohdy těžko uvěřitelné zážitky na pozadí toho, co se v letech 2007 a 2008 v Pákistánu skutečně událo. Nechte se pohltit svižným vyprávěním o zemi s bohatou kulturní tradicí a jejích tak trochu svérázných obyvatelích.

Ve stínu duhy

Příběh o životě v Pákistánu
Autorka: Marcela Müllerová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 335
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2022
ISBN: 978-80-275-1345-1

Přečtěte si více o knize Ve stínu duhy, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Marcela Müllerová (nar. 1974) pochází z Dolních Vilémovic na Českomoravské vrchovině. Vystudovala tlumočnictví a překladatelství německého a ruského jazyka na Univerzitě Karlově v Praze a v letech 2007 až 2010 žila s rodinou v Pákistánu. V současnosti žije a pracuje v Německu.

Zdroj informací: nakladatelství Host

 

Vyhrajte knihu Ve stínu duhy

Marcela Müllerová se v období 2007–2008, co by čerstvá prvorodička, přestěhovala do pákistánského Pešávaru spolu se svým manželem, který tam dostal pracovní nabídku. Se svými minimálními znalostmi o cizí zemi postupně poznává jinou kulturou, pravidelný strach z bombových útoků a hrozících únosů nebo ztrátu svobody a celkového pocitu bezpečí. Jak se s tím vyrovnávala? Ve své nové cestopisné knize propojuje vzpomínky s útržky deníkových zápisků.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ve stínu duhy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ve stínu duhy
probíhá od 6. do 12. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Ve stínu duhy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVe stínu duhy
Příběh o životě v Pákistánu

Müllerová, Marcela

Host, 2022

Napsat komentář