Cimmeřanský válečník ve sbírce povídek

dobrodruh-conan
Conan – válečník, Cimmeřan, dobrodruh. Postava, s níž se někdy setkal téměř každý knihomol. Jeho dobrodružství se dočkala nového překladu, a tak vychází sbírka, v níž fanoušci mj. naleznou dosud nepublikovanou, nedokončenou povídku.

Kniha Dobrodruh Conan představuje slavného válečníka stvořeného divokou fantazií texaského spisovatele Roberta E. Howarda v barbarově nejdivočejší podobě během jeho dobrodružné cesty plné krvavých bojů, troufalých činů a lásky nespočtu žen. Conan zde pátrá po podivuhodně broušených drahokamech, brání hranice Aquilonie proti pomstychtivým piktským kmenům, objevuje pirátský poklad, bojuje proti nemilosrdným lidojedům a zaplétá se do krvavé občanské války v rozlehlých síních zapomenutého města.
Sbírka obsahuje povídky Služebníci Bit-Jakinovi, Za Černou řekou, Černý cizinec, Zambulští lidožrouti a Rudé hřeby v novém překladu Romana Tilcera s přihlédnutím k původním Howardovým textům. V dodatcích mimo jiné naleznete v českém překladu dosud nepublikované pracovní verze autorem nedokončené povídky Vlci za hranicí, posmrtně vydané povídky Černý cizinec a proslulé novely Rudé hřeby.

Dobrodruh Conan

Autor: Robert Ervin Howard
Přeložil: Roman Tilcer

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3858-0
Doporučená cena: 588 Kč

Knihu Dobrodruh Conan vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

Měl se nicméně na pozoru, šel s mečem v ruce, očima neustále pročesával stíny ze strany na stranu a jeho pružný krok nebylo v trávě vůbec slyšet. Všude kolem sebe viděl pozůstatky prastaré civilizace, zmlklé a drolící se kašny v kruzích ze štíhlých stromů, jejichž uspořádání vypadalo až příliš souměrně, než aby se jednalo o dílo přírody. Do těchto pečlivě vysázených hájků sice pronikl lesní porost a podrost, jejich obrysy však byly stále zřetelné. Pod stromy vedly široké chodníky, ale byly rozbité a širokými prasklinami prorůstala tráva. Zahlédl zdi s ozdobnými stříškami a tesané kamenné mřížoví, které mohlo kdysi sloužit jako stěny altánků.

Před ním se mezi stromy leskly kopule, a jak se k nim blížil, čím dál lépe viděl stavbu pod nimi. Záhy rozhrnul clonu větví propletených šlahouny popínavek a ocitl se na poměrně otevřeném prostranství, kde stromy rostly roztroušeně a neomezovány podrostem, a před sebou spatřil rozměrnou sloupovou halu vedoucí do paláce.

Když stoupal po širokých mramorových schodech, všiml si, že se budova dochovala v mnohem lepším stavu než menší stavby, jež tu zahlédl. Tlusté zdi a mohutné sloupy se zdály příliš mocné, než aby se drolily pod náporem času a živlů. Všude vládlo zakleté ticho. Kočičí našlapování sandálů v něm znělo až nepříjemně hlasitě.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Robert Ervin Howard byl americký spisovatel (1906–1936), jenž se i přes svůj krátký život stal jedním z nejvlivnějších autorů fantastického žánru dvacátého století. Pro pulpové časopisy té doby napsal množství krátkých povídek rozmanitých žánrů – westernů, historických příběhů, boxerských historek a v neposlední řadě fantasy. Díky Howardovým příběhům o hrdinech bojujících mečem proti magii vznikl zcela nový žánr, jemuž se daří dodnes. Ať už to byl král Kull, piktský válečník Bran Mak Morn či puritánský dobrodruh Solomon Kane, všichni mají společnou divokou povahu a nezlomnou vůli. Nejslavnějším mezi nimi se stal Conan, mytický barbar z dávných věků, jenž se po nečekané smrti svého stvořitele stal hrdinou desítek povídek a románů mnoha dalších spisovatelů i dodnes populární komiksovou, herní a filmovou postavou, kterou znají příznivci nevšedních dobrodružství po celém světě.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrodruh Conan

Howard, Robert Ervin

Argo, 2022

Napsat komentář