Zasoutěžte si o důkaz, že život není černobílý

sli-dva-sel-sam-perex
Přestože si myslíme, že bychom se i v těžké chvíli uměli rozhodnout správně, mohou nastat situace, kdy si uvědomíme, že to není tak jednoduché a svět není černobílý. Bruno a Žanek se o tom přesvědčí, když jejich bezstarostný život naruší „velké dějiny“.

Těžká zkouška pro přátelství

Bruno a Žanek jsou dva vrstevníci, které jednoho dne svede dohromady šťastná náhoda. Tím začíná příběh mimořádného přátelství, jež rámují nejen první vztahy s děvčaty, ale i společné zájmy o sport a automobily.

Spokojený život však jako údery perlíkem začnou narušovat „velké dějiny“ a pokojný a jednoduchý svět, v němž protagonisté žijí, se pomalu začíná rozpadat.

Jak ovlivní konec první republiky a začátek okupace životy a přátelství našich hrdinů?

Příběh se odehrává v kulisách mnohonárodnostního Brna druhé poloviny třicátých let dvacátého století. Osudy obyvatel, místní reálie a dobový jazyk ožívají před očima a přesvědčují tak čtenáře, že život není černobílý a že nikdy nemůžete vědět, jak byste se vy nebo vaši blízcí zachovali, kdybyste se ocitli před těžkým rozhodováním v těžké době.

 

Šli dva, šel sám

Autor: Petr Růžička

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2022
ISBN: 978-80-271-3548-6

Přečtěte si více o knize Šli dva, šel sám, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Den Žankovi uběhl mezi prací a prohlížením německých žurnálů jako splašený kůň.
Mistr se s ním loučil přáním hezkého zbytku dne a zajímal se, co bude Žanek v pozdním odpoledni dělat.
„Pane mistr,“ volal za šéfem Žanek, „musím valit na fotbal, máme zápas na Rybníčku.“
Slyšel ještě mistra, jak k němu při odchodu starostlivě volá: „A dávej při té kopané bacha, ať tě zas nekdo nezramuje, nechcu dělat v dílně sám. Zítra na shledanou!“
Bylo jarní odpoledne roku 1936. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Šli dva, šel sám

Bruno a Žanek jsou kamarádi, kteří si užívají své bezstarostné mladí a zažívají, jako každý z nás, běžné radosti i strasti. Jejich životy však začíná plíživě narušovat začátek okupace. Jak dějinné události ovlivní jejich životy a přátelství? To si přečtěte v knize Petra Růžičky, která nenásilnou formou připomíná nedávné československé dějiny.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Šli dva, šel sám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šli dva, šel sám
probíhá od 20. září do 3. října 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Šli dva, šel sám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠli dva, šel sám

Růžička, Petr

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář