Knihy pro děti nejen ke čtení

knizni_tipy_14_9
V dnešních knižních tipech vám představíme dvě knihy, které zabaví malé i větší školáky. V první knize hrají hlavní roli pastelky – děti se naučí kreslit například různá zvířátka. A ve druhé knize se dozví, jakých omylů se dopustili nejslavnější vynálezci.

První kniha potěší malé školáky, kteří rádi malují. Nachystejte si pastelky a vrhněte se na plnění různých úkolů, které pro vás připravil oblíbený český ilustrátor a kreslíř Václav Ráž! Uvidíte, že s jeho pomocí se (mimo jiné) naučíte kreslit krásné obrázky.

Chcete se naučit kreslit různá zvířátka nebo třeba letadlo? S pomocí návodných obrázků to hravě zvládnete.

Hrátky s pastelkami

Kreslení, bludiště, omalovánky
Autor a ilustrátor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-3690-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Hrátky s pastelkami vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Podívejte se i na další autorovy zábavné knihy plné různých úkolů:

  

O autorovi

Václav Ráž – kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O nakladatelství

Nakladatelství BAMBOOK je součástí nakladatelského domu Grada. Nabídka Grady pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

————————————————

Myslíte si, že slavní vědci a vynálezci se vždy ve svých výzkumech vydali správnou cestou? Ale kdeže. I osobnosti jako např. Thomas Alva Edison se dopustily mnoha omylů. Kniha Když se vůbec nedaří vám ukáže neúspěchy, které slavným vynálezům předcházely.

„Při vynalézání žárovky jsem se ani jednou nespletl. Prostě jsem objevil tisíc devět set devadesát devět způsobů, jak ji nevyrobit,“ prohlásil Thomas Edison. Držíte v rukou knížku, která si bere za vzor slavné omyly vynálezců, vědců i výzkumníků a ukazuje dětem význam houževnatosti, přínos nezdarů a hodnotu chyb. Staví na zásadě: Neházejte flintu do žita. Tohle vyprávění o kolosálních přehmatech, doprovozené šikovnými komiksovými stripy, je ideálním počtením pro zvídavé a odhodlané mladé čtenáře!

Když se vůbec nedaří

Příběhy géniů, kteří to odmítli vzdát
Autoři: Max Teporelli, Barbara Gozzi
Ilustrátor: Agnese Innocente
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 205×255 mm
ISBN: 978-80-276-0597-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Když se vůbec nedaří vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Kdyz_se_vubec_nedari

Prohlédněte si i další ukázky.

O ilustrátorce

Agnese Innocente od dětství milovala kreslení a různá vyprávění. S kresbou a barvou debutovala grafickým románem Dieter is dead a v roce 2020 vydala spolu se Sergiem Rossim grafický young adult román Giratondo. Spolupracuje s mnoha společnostmi v USA, včetně Disney USA, Papercutz a Space Between Entertainment. V Itálii spolupracuje jako ilustrátorka s několika nakladatelstvími jako Mondadori, Piemme, Giunti, Erickson, De Agostini a Edizioni EL.

Zdroj informací: Book on a Tree

O nakladatelství

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí. Za poslední roky si nakladatelství Slovart výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A po které knize byste dnes sáhli vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrátky s pastelkami
Kreslení, bludiště, omalovánky

Ráž, Václav

bambook, 2022

zobrazit info o knizeKdyž se vůbec nedaří
Příběhy géniů, kteří to odmítli vzdát

Gozzi, Barbara – Temporelli, Max

Slovart, 2022

Napsat komentář