Získejte napínavé hledání zmizelé studentky

soutez-a-noc-byla-jako-samet
Maite žije nudným, fádním životem sekretářky. Ovšem jen do dne, kdy ji sousedka požádá o pomoc a následně zmizí. Kam se poděla? A proč se ji Maite rozhodne hledat? Co má společného s mladým Jestřábem Elvisem? A proti komu vlastně stojí?

Zmizelá studentka a Jestřáb Elvis

Napínavý noirový příběh prodchnutý atmosférou Mexika sedmdesátých let a nezbytným cigaretovým kouřem.

Nepravděpodobnou hrdinkou příběhu se proti své vůli stává sekretářka Maite, která ze svého fádního života utíká k vysněným dobrodružstvím a romantickým komiksům. Jednoho dne ji její sousedka, půvabná studentka umění Leonora, požádá o výpomoc. Dívka však vzápětí beze stopy zmizí a Maite se ji vydává hledat. Přitom proniká do prostředí studentského hnutí a disentu.

Není však jediná, kdo se snaží Leonoru vypátrat. Elvis, mladý muž z oddílu Jestřábů, má za úkol brutálně rozprášit protesty vůči vládě. Se svou láskou k rokenrolu a svébytným etickým kodexem také nezapadá, avšak na pokyn tajemného šéfa se pustí do pátrání po zmizelé dívce. Brzy se mu do cesty připlete Maite. Spojuje je nejen láska k hudbě, ale také hluboká osamělost, která oba neustále provází.

Maite i Elvis, kteří spolu pronikají do spleti intrik, násilí, špionáže a války bezpečnostních služeb, zjišťují, že se jim dění vymyká z rukou — pátrání po pohřešované dívce se může v jediném okamžiku změnit v boj o život.

A noc byla jako samet

Autorka: Silvia Moreno-Garciová
Přeložila: Ivana Svobodová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 327
Vazba: vázaná
Vydáno: 06/2022
ISBN: 978-80-275-1159-4

Přečtěte si více o knize A noc byla jako samet, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

 

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorce

Silvia Moreno-Garciová je mexicko-kanadská autorka fantastiky. Pracuje jako redaktorka a editorka antologií, píše pro The Washington Post a The New York Times. Je autorkou několika románů. Velmi pozitivního přijetí fanoušků i kritiků se dostalo fantasy Bohové jadeitu a stínu (2019, česky 2021). Její doposud nejúspěšnější román Mexická gotika (2020, česky 2021) se okamžitě po vydání stal bestsellerem — práva se prodala do deseti zemí a v současnosti se připravuje jeho seriálová adaptace.

Zdroj informací: nakladatelství Host

 

Vyhrajte knihu A noc byla jako samet

Maite žije fádním životem sekretářky, která hledá rozptýlení v romantických komiksech. Vše se ale změní ve chvíli, kdy ji studentka umění žijící vedle požádá o pomoc a následně beze stopy zmizí. Proč se ji Maite vydá hledat? A co ji spojuje s Elvisem, mladíkem z oddílu Jestřábů? A jakou roli ve studentčině zmizení sehraje válka bezpečnostních služeb?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu A noc byla jako samet vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu A noc byla jako samet
probíhá od 5. do 18. srpna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy A noc byla jako samet

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeA noc byla jako samet

Moreno-Garciová, Silvia

Host, 2022

Napsat komentář