Knižní pomocníci pro děti

dub-nahled
Tři knižní tituly, které vám dnes představíme, udělají malým čtenářům radost, poučí je o důležitosti přírody a také jim poradí, jak řešit všelijaké trable – třeba neshody se sourozenci nebo hádku s nejlepší kamarádkou.

Staré stromy jsou mlčenlivými králi lesa. Zažily mnoho jar i zim, v jejich korunách se vystřídalo nespočet generací ptačích rodin, na jejich větvích se jako děti houpali už naši prarodiče. Robin z hájovny u lesa dobře ví, že přírody si musíme vážit, aby tu zůstala také pro ty, co přijdou po nás. Připojte se k němu při procházce lesem a sledujte, jak se prastarý dub a život okolo něj během roku mění.

Anna a Benjamin přijeli na návštěvu k bratranci Robinovi do hájovny na kraji lesa. Robin jim ukáže velký dub, strom, který je starý 300 let! Je ozdobou lesa a slouží jako úkryt pro mnohá zvířata. Děti pozorují, jak se mění život v lese během ročních období – na jaře pozorují jezevce a koloušky, v zimě kolem dubu lyžují. Ukáže se, že velký dub je útočiště nejen pro zvířata, ale pomáhá i lidem.

Oceňovaná holandská ilustrátorka, držitelka ceny USBBY, věrně zobrazuje velký dub i život v lese v každém ročním období. Dub je v centru dění této knihy, ale důležitá je každá část okolního lesního ekosystému. Dub je skrýší pro děti, domovem různých živočichů i pomocníkem hub a rostlin ve svém okolí.
Detailní, přesné a informativní ilustrace seznámí děti hravou formou s lesem a jeho obyvateli a poučí je, že v lese je člověk jen návštěvníkem.

Rok s velkým dubem

Autorka: Gerda Muller
Přeložil: Milan Bronclík

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 225×295 mm
ISBN: 978-80-271-3605-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Rok s velkým dubem vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

ukazka-dub

Zbytek ukázky si můžete dočíst.

————————————————

Máte sourozence? A už vás někdy naštvali tak, že jste si říkali, jestli by nebylo lepší být jedináček? Tak to v žádném případě nejste sami. Brácha nebo ségra můžou být našimi největšími spojenci, ochránci a kamarády, ale taky to s nimi bývá pěkně náročné. Sourozenecká příručka pro přežití vám bude dobrým pomocníkem – poradí vám, jak na vzájemné soužití v míru a pomůže vám pochopit, jak situaci vidí váš sourozenec.

Mít bratra nebo sestru může být náročné. Může to ale taky být báječné! Skvělé stránky sourozenectví ale někdy nevidíme, protože… on všude nechává binec. Ona si domů vodí kámošky, které pořád jen mluví a mluví, a já jsem tam jen jako malý ocásek. On se na mě pořád vytahuje. Ona je horší než naši, protože pořád vykládá, co bych měla dělat… Sami uznáte, že to není lehké.
Prý se s tím ale dá něco dělat. A neznamená to, že bráchu nebo ségru odešleme na jinou planetu, že ne? I když nás někdy štvou, je s nimi často i legrace.

Sourozenecká příručka pro přežití

Autorka: Dawn Huebner
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1872-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Sourozenecká příručka pro přežití vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

ukazka-sourozenci

Můžete si prohlédnout další ukázky.

O autorce

Dawn Huebner, Ph.D., je klinická psycholožka. Specializuje se na práci s úzkostnými dětmi a jejich rodiči.

Zdroj informací

————————————————

V partě holek to může být skvělá legrace. Anebo taky ne – někdy stačí málo, aby se pohoda mezi děvčaty změnila v pěkné drama. Stačí roztomilý kluk, který se líbí vám oběma nebo hloupá pomluva, kterou o vás někdo rozšíří. Můžete ještě věřit svým kamarádkám? Dovolíte problémům, aby vaši partu rozdělily, nebo je vaše kamarádství tak silné, že to prostě dáte?

Tři nejlepší kamarádky se celé prázdniny těšily, že nový školní rok bude jejich rokem – konečně se setkají v jedné škole a budou pořád spolu. Ale pak se všechno zkomplikovalo…

Rosie je přeřazena do třídy pro talentované, Denisa se až po uši zamiluje a Fonda se chce za každou cenu vyrovnat svým starším sestrám a být populární jako ony. Všechny průšvihy pak vyvrcholí na jedné páteční párty!
Vysvětlí se vzniklá nedorozumění, nebo je velkému kamarádství vážně konec?

Holky, to dáme!

Autorka: Lisi Harrison
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×204 mm
ISBN: 978-80-271-3437-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Holky, to dáme! vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Nešlo o to, že by ji neměly rády, šlo jen o to, že ji nijak zvlášť nepotřebovaly. V jejich očích byla Fonda ještě dítě. Bylo jedno, že už jí bylo třináct a nebyla ani o dva roky mladší než Amelie. Fonda věděla, že dokud z ní její tělo neudělá ženu, budou jí sestry pořád říkat věci jako: Ehm, dopřej mi trochu soukromí, prosím! a Tato konverzace je klasifikována jako DP, pouze pro dospělé publikum. Povídaly si před ní šeptem, a když si domů přivedly kámošky, zabouchly za sebou dveře. Poroučely Fondě, aby za ně dělala domácí práce, když měly své dny, a zapomínaly jí za to poděkovat. Jejich bezohlednost ji bodala do srdce jako tisíc nastřelovacích pistolí na náušnice. Když měla kolem sebe Denisu a Rosie, bolelo to mnohem míň, ale ani tak se Fonda nedokázala zbavit touhy po uznání od svých sester.

K dispozici je delší ukázka.

O autorce

Lisi Harrison se narodila 29. 7. 1975 v Torontu, Kanadě .
Studovala filmovou vědu na univerzitě v Montrealu, ale po dvou letech přestoupila na Emerson College, kde vystudovala tvůrčí psaní. Řadu let pracovala pro MTV, kde se podílela na přípravě televizních show, také psala sloupky pro nejrůznější noviny a časopisy, což ji, dle jejích vlastních slov, naučilo víc než studium. Je autorkou celé řady knih pro mládež a největší úspěch slavila se sériemi Dívčí parta nebo Monster High.

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRok s velkým dubem

Muller, Gerda

Grada, 2022

zobrazit info o knizeSourozenecká příručka pro přežití

Huebner, Dawn

Portál, 2022

zobrazit info o knizeHolky, to dáme!
Nejlepší kámošky nic nerozdělí

Harrison, Lisi

Grada, 2022

Napsat komentář