Zasoutěžte si o osudové setkání v chilské pampě

pas-a-pes-perex
Dá se spojit cestování po zemích na druhém konci světa se zaměstnáním na plný úvazek, kde dostanete k dispozici „pouhých“ pět týdnů dovolené? Jakub Kynčl vám ve své cestopisné knize ukáže, že když člověk chce, jde vymyslet cokoliv.

Kouzlo temné turistiky

Může Čech se stálým zaměstnáním vměstnávat do pěti týdnů dovolené hromadu dobrodružství na druhém konci světa?

Autor propojil životní hobby hraničící s posedlostí se svou prací a pravidelně dokazuje, že ano. Z klimatizované kanceláře rovnou do pralesa s hloupým úsměvem na rtech a jet lagu navzdory.

V barvitých příbězích ze Střední a Jižní Ameriky se dozvíte, proč mohou být krevety ta nejbezpečnější objednávka, spolu s autorem budete stopovat jaguára v belizském pralese, navštívíte nejděsivější hřbitov světa ležící zapomenutý hluboko v poušti Atacama a potvrdíte si, že v Kolumbii nejdou pro výstřel daleko. A když dojde na osudové setkání se čtyřnohou tulačkou Norií ve vysušené chilské pampě, přesvědčíte se o tom, že láska hory přenáší. A někdy i ty šestitisícové.

 

Pas a pes

Autor: Jakub Kynčl

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 248
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2022
ISBN: 978-80-271-3472-4

Přečtěte si více o knize Pas a pes, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Ukázka z knihy

Po nějakých 17 hodinách na cestě se opravdu necítím na nějakou lingvistickou či geopolitickou debatu. Pokrčím rameny na znamení toho, že je mi to tak nějak jedno, čímž vyvolám u Josého úsměv. „No jo, máš pravdu, komunikace je tak trochu fuk. Po úplně celičkou dobu pobytu máš k dispozici tolik produktu, kolik potřebuješ. Jen počítej s kontrolou při odjezdu. Už jsme tu měli takové chytráky, kteří si chtěli nabrat na celý výlet v Kolumbii. No a uvidíš taky všechny fáze výroby.
Vezmeme tě na plantáž, kde si můžeš zkusit sežvýkat čerstvé lístky koky s trochou hašeného vápna, to je takový kokain chudých. No, ale kdo by do sebe cpal takový sajrajt, když má na dosah ten nejlepší kokain na světě, viď? Koukneme samozřejmě do laboratoře, dozvíš se, jak se to správně skladuje a pár triků, jak se jim tam daří zůstávat ukryti očím těch šmejdů.“ (str. 12)

 

O autorovi

Jakub Kynčl se narodil v den tragédie na bruselském stadionu krále Baudoina v květnu 1985. Jako by to předurčilo skutečnost, že na svých cestách rád vyhledává cíle typické pro tzv. temnou turistiku. Miluje čerstvě praženou jihoamerickou kávu a japonské stařené hovězí. V Česku přežívá, v zahraničí na cestách žije. Pokud by však ona cesta měla vést ke kopečku předražené zmrzliny na přeplněné pláži v Bibione, raději bude stát u grilu doma na zahradě. Zaměstnáním novinář, duší fotograf, srdcem gastrocestovatel. Hon za sběrem vlaječek symbolizujících navštívené země mu přibrzdila pandemie koronaviru. Aby maximálně využil čas, který strávil dočasně uvězněný hranicemi své vlasti, pořídil si s manželkou syna. Co s ním bude dělat po konci pandemie, zatím netuší.
(Zdroj informací: nakladatelství Grada)

 

Vyhrajte knihu Pas a pes

Jakub Kynčl miluje cestování, ale na turisty oblíbených a často navštěvovaných místech ho nepotkáte. Propadl totiž kouzlu tzv. temné turistiky a vy si v jeho barvitých příbězích ze Střední a Jižní Ameriky můžete přečíst, co vše na svých cestách zažil.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pas a pes vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pas a pes
probíhá od 2. do 15. srpna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 cestopisné knihy Pas a pes

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePas a pes

Kynčl, Jakub

Grada, 2022

Zasoutěžte si o osudové setkání v chilské pampě - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za krásnou knihu Pas a pes.

Napsat komentář