Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. srpna 2022

nenechte_si_ujit
I druhý srpnový týden nabízí několik literárních akcí, kterých se můžete zúčastnit. Milovníky anime a čtenáře mangy potěší setkání manga anime klubu. A děti mohou dorazit na další letní čtení v botanické zahradě – tentokrát s knihou Kdo roste v parku.

Nejprve se podíváme do Brna. Knihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 8. srpna manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Zájemci si vyzkouší kaligrafii, a dokonce se naučí správně vázat kimono. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

Další zajímavou akci připravila Knihovna Jiřího Mahena na středu 10. srpna. Máte doma knížky, které už nebudete číst? Nebo chcete rozšířit svoji poličku s květinami? Anebo chcete přidat některou z knih do knihovny a zároveň odejít s květinou? Co z toho přinesete, je na vás – odejít můžete s obojím! Stačí dorazit na Zelený swap do ústřední knihovny, který se koná od 11.00 do 16.00.

Městská knihovna Tábor si na středu 10. srpna opět připravila akci pro děti: letní čtení v botanické zahradě! Děti čeká objevování zákoutí botanické zahrady a u toho si poslechnou zajímavý příběh o fauně a floře v zahradě. Na vlastní oči se přesvědčí, jak vypadá moruše, jinan i hotel, ve kterém bydlí hmyzíci! Z knihy Kataryny Michalicyny a Oksany Buly Kdo roste v parku? bude předčítat Zdenka Jankovská. Sraz je v 15.30 před budovou zemědělské školy (za deště je sraz v knihovně).

A opět se vrátíme do Brna. Knihovna Jiřího Mahena naplánovala na čtvrtek 11. srpna akci pro nejmenší děti a jejich (pra)rodiče: putování s příběhem. Vítány jsou děti od 2,5 do 6 let. Těšit se můžete na dopolední čtení a hraní v knihovně s hudebně-pohybovými prvky a tvořivou dílnou na závěr. Inspiraci nalezla lektorka Zuzana Hegerová v knize Motýlí království autorky Sibylle von Olfers. Buďte v ústřední knihovně v 10.15.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář