Získejte vyprávění vnučky Fridy Grünfeldové

soutez-frida
Verzí zachycujících život Fridy Grünfeldové je spousta. Ale jen za jednou z nich stojí její vlastní vnučka. Jaký život Frida vlastně vedla? Co všechno se objevilo ve výslechových protokolech nebo soudních záznamech?

Vzpomínky na babičku Fridu

​Vyprávění o Fridě je dojemným příběhem o touze někam patřit, stesku a ztrátách.

Poprvé se Frida Grünfeldová objevila v policejních záznamech na jaře roku 1931. Byla Židovka, prostitutka a podezřelá ze špionáže – navíc těhotná. Její syn Berthold se později dostal coby uprchlík do Norska, kde se nakonec usadil, vystudoval medicínu a stal se velmi známým psychiatrem. Co se však dělo dál s Fridou?

Nina F. Grünfeldová se vydává na cestu do minulosti a pátrá po osudech své babičky. Ve výslechových protokolech, v soudních záznamech a jiných archivních materiálech nachází drobné stopy a střípky informací a sleduje, jak se síť kolem její babičky stahuje čím dál víc. Úřady po takových ženách jako Frida pásly. Pak se k moci dostali nacisté.

Frida

Moje zbloudilá babička ve víru dějin
Autorka: Nina F. Grünfeldová
Přeložila: Kateřina Krištůfková

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Vydáno: 06/2022
ISBN: 978-80-271-3059-7

Přečtěte si více o knize Frida, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte ani na ukázku.

 

logo_Cosmopolis_120x60

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Frida

Nina F. Grünfeldová, vnučka Fridy Grünfeldové, přichází s vyprávěním o své babičce. Svou knihu opírá o fakta, po kterých pátrala ve výslechových protokolech, v soudních záznamech a jiných archivních materiálech. Jaký život Frida vedla? Co byla za člověka? Co se stalo s jejím synem Bertholdem, jenž uprchl do Norska?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Frida vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Frida
probíhá od 26. července do 8. srpna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Frida

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFrida
Moje zbloudilá babička ve víru dějin

Grünfeldová, Nina

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář