Vyhrajte tajemství staré hračkářské dílny

stesti-hreje-jako-slunce-perex
Florencie by pro Carli mohla znamenat únik před neuspokojivým životem v deštivém Marburku, jenže co si má počít se starou hračkářskou dílnou? Carli je rozhodnutá ji prodat a utrženými penězi splatit své dluhy, jenže kouzlo starého prostoru ji přiměje plány změnit.

Nečekané dědictví

Carli je něco přes třicet a pracuje jako servírka v kavárně, kterou kdysi vedli její italští prarodiče. Na krku má dluhy za nedokončené studium architektury, a tak živoří v pronajatém pokoji a jediným světlým bodem v jejím životě je kamarádka Fritzi. Jednoho dne se ale Carli dozví, že zemřel stálý host kavárny Fabrizio a odkázal jí starou hračkářskou dílnu ve Florencii. Že by osud přece jen nabídl způsob, jak uniknout neuspokojivému životu v deštivém Marburku? Mohla by dílnu prodat, zaplatit dluhy, a třeba i dokončit školu.

Když se Carli ocitne ve Florencii, ucítí na kůži hřejivé paprsky italského slunce, toskánský vítr ve vlasech a ve vzduchu se mísící vůni bylinek, citronů, sladkého pečiva a skvělé kávy. Během vyklízení dílny objeví příběh dávné lásky, který jí pomůže pochopit spoustu věcí o sobě i své rodině. A pak si uvědomí, že už se nechce vrátit, protože možná právě tady a teď začíná prožívat úplně nový příběh…

 

Štěstí hřeje jako slunce

Autorka: Pauline Maiová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Prešlová
Počet stran: 432
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2022
ISBN: 978-80-271-3457-1

Přečtěte si více o knize Štěstí hřeje jako slunce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Do Itálie? Já? Ale ne, ne, to jste špatně rozuměl.“ Snažila jsem se skrýt své překvapení. „To jsme s kamarádkou jen tak žertovaly.“
„Ale tvoje rodina, ta je v Itálii?“
„Rodiče, ano. V Toskánsku. Ale já tam nepatřím. Moje místo je tady v Marburku.“ Zdvořile jsem se usmála a uvažovala, jak rozhovor ještě nějak protáhnout. Přece jsme s Fritzi tak dlouho čekaly, až se o životě tohoto muže dozvíme něco víc. Zrovna když jsem se ho chtěla na něco zeptat, jeho pohled se změnil: Ten obvykle netečný, možná až odmítavý výraz vystřídala jakási laskavost. Chvíli jsem byla zaražená vřelostí, s níž jsem se u něj setkala poprvé. Slyšel snad, že jsem s rodiči na kordy? Jinak jsem si tuto proměnu nedokázala vysvětlit. Zdálo se mi, jako by mě chtěl utěšit. Vděčně jsem se pousmála, ale to už se zase díval do šálku s kávou. Ta chvíle byla pryč a s ní i šance zeptat se na jeho život. (str. 16)

 

Vyhrajte knihu Štěstí hřeje jako slunce

Carli splácí své dluhy za nedokončené studium jak se dá, takže pracuje jako servírka a živoří v pronajatém pokoji. Když se dozví, že jí jeden z hostů odkázal starou hračkářskou dílnu, okamžitě ji napadne, že by díky jejímu prodeji mohla nejen splatit své dluhy, ale třeba i dokončit školu. Netuší však, že během vyklízení pozůstalosti objeví něco, co ji přiměje plány kompletně přehodnotit. Na co v dílně narazí? To si přečtěte v románu Pauline Maiové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Štěstí hřeje jako slunce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Štěstí hřeje jako slunce
probíhá od 10. do 23. května 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Štěstí hřeje jako slunce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěstí hřeje jako slunce

Maiová, Pauline

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář