Víte, co mám nejradši?

sykorky
Víte, jak právě do vaší zahrady přilákat rozmanité živočišné druhy tak, aby si opravdu pochutnali? Autorka knihy má jasno. Vezme vás k sobě na zahradu a při tom odhalí tajemství mnoha rostlin, které jsou pro různé druhy živočichů tím největším lákadlem. 

Hýl si pochutná na zimolezu. Veverku přilákají lískové oříšky, kos zase ocení rybíz. Věděli jste ale, že přední místo v jídelníčku hýla obecného patří červeným bobulím zimolezu ovíjivého? Nebo že mandelinka mátová dokáže spořádat tolik máty, že po ní pak sama voní? Elke Schwarzerová vás provede vlastní zahradou a při tom vám prozradí, kterými rostlinami nalákáte do zahrady oblíbená divoká zvířata. Z kousku zeleně se tak může stát ráj a vy zároveň přispějete k zachování rozmanitosti domácích druhů. Vaši noví spolubydlící vám za to poděkují.

  • zahrada a její přínosy pro zachování původních druhů
  • více než 70 podrobných popisů rostlin a živočichů
  • návody na výrobu ptačí budky, budky pro ježky či netopýry a vytváření hnízdních příležitostí pro další druhy zvířat

Sýkorky milují meduňku

Jak do zahrady přilákat hmyz, ptáky a další zvířata
Autorka: Elke Schwarzerová
Přeložila: Lenka Pučalíková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7670-071-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Sýkorky milují meduňku vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

sykorky 1(1) sykorky2(1)

Můžete se podívat na celou ukázku.

O autorce

Elke Schwarzerová vystudovala biologii a co nejčastěji se pohybuje v přírodě. Fotografuje rostliny a hmyz a zahradničí na své přírodní biozahradě s kompostem, bez rašeliny a bez pesticidů. Na její zahradě lze objevit několik včelích hotelů, čmeláčí hnízdo, písečné včely v trávníku a motýly aurory, kteří kladou vajíčka na stříbrný list. Zajímat by vás mohla i další její kniha Plevel na talíři, která vznikla ve spolupráci s další autorkou.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl, v Nakladatelství KAZDA vycházejí od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSýkorky milují meduňku
Jak do zahrady přilákat hmyz, ptáky a další zvířata

Schwarzerová, Elke

Kazda, 2022

Napsat komentář