Zahrajte si o průvodce světem ptáků

soutez-ptaci-zpusoby
Jak ptáci přežívají ve městech? Jak se jednotlivé druhy od sebe vzájemně liší? Jak se starají o své mladé? Jak přemýšlí? Seznamte se blíže s našimi opeřenými sousedy a pronikněte do jejich ptačí podstaty.

Ptáci a jejich projevy chování

Nová kniha od autorky bestselleru Genialita ptáků přináší zásadní vhled do způsobu ptačí existence i do posledních vědeckých výzkumů a významně posouvá naše pochopení toho, jak ptáci žijí a jak přemýšlejí.
Tato kniha pojednává o překvapivých a někdy znepokojivých projevech chování, které jsou u ptáků na denním pořádku, o činnostech, které výrazně a někdy škodolibě vyvracejí naše obvyklé představy o tom, co je u ptáků „normální“ a čeho jsme si mysleli, že jsou schopni.

Jennifer Ackermanová na základě aktuálních vědeckých poznatků převrací tradiční pohled na způsob, jak ptáci žijí, jak spolu komunikují, získávají potravu, páří se, vychovávají mláďata a přežívají. Odhaluje jejich pozoruhodnou inteligenci i strategie a schopnosti, které jsme kdysi připisovali výhradně lidem: klamání, manipulaci, podvádění, únosy, zabíjení potomků, ale také důmyslnou mezidruhovou komunikaci, spolupráci, součinnost, altruismus, kulturu a hru. Některé z těchto mimořádných způsobů chování jsou tak zapeklité, že posunují hranice samotné „ptákovitosti“ – tedy ptačí podstaty.

 

Ptačí způsoby

Nový pohled na to, jak ptáci mluví, pracují, hrají si, vychovávají mláďata a přemýšlejí
Autorka: Jennifer Ackerman
Přeložila: Alena Klvaňová

Vydalo: nakladatelství Kazda
Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-7670-045-1

Přečtěte si více o knize Ptačí způsoby, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Nezapomeňte si přečíst vybrané ukázky.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Jennifer Ackerman (*1959) píše již více než tři desetiletí o vědě, přírodě a biologii člověka. Po celý život se snaží zpřístupňovat poznání co nejširšímu publiku, hledat místo člověka v přírodou daných souvislostech a kreativně uvažovat nad vědeckými fakty. Její styl spojuje čtivost a poutavost s předcházející pečlivou rešerší. Právě v tom tkví její hlavní dar a díky tomu se její práci dostává opakovaných ocenění. Mimo jiné získala stipendium americké Národní nadace pro literaturu v oblasti literatury faktu, Buntingovo stipendium a grant od Nadace Alfreda P. Sloana. Má za sebou nespočet příspěvků a článků v mnoha publikacích, například National Geographic či New York Times. Především ale píše knihy. V nakladatelství Kazda již vyšel její světový bestseller Genialita ptáků (The Genius of Birds).

Zdroj informací: Kazda

 

Vyhrajte knihu Ptačí způsoby

Po bestselleru Genialita ptáků přichází známá autorka s dalším přehledem o životě opeřenců. Dozvíte se, jak spolu komunikují, jak získávají potravu či jak přežívají v rozšiřujících se městech. Mimo jiné odhaluje jejich inteligenci a jejich vzájemné rozdíly.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ptačí způsoby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ptačí způsoby
probíhá od 16. do 22. ledna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Ptačí způsoby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePtačí způsoby
Nový pohled na to, jak ptáci mluví, pracují, hrají si, vychovávají mláďata a přemýšlejí

Ackerman, Jennifer

Kazda, 2021

Napsat komentář