Zasoutěžte si o děsivé tajemství mezi manželi

soutez-prvni-lez
Paul objeví svou ženu stát nad mrtvolou v jejich domě. A ačkoli je právník, tak manželce bezmezně věří, pomůže jí a více se k tomu nechce vracet… Ovšem jen do chvíle, kdy se kolem nich začne motat policie vyšetřující jiné vraždy. Mají vraždy souvislost?? A mohou si manželé i nadále vzájemně věřit?

Sebeobrana, nebo zločin?

„Nemůžu zapomenout. Řekls mi, abych to udělala, ale já nemůžu. Pořád si to všechno pamatuju. Ta první lež, to ta nás dovedla až sem.“

Když právník Paul Reeve přijíždí z práce, něco mu nehraje. Potemnělý dům ho vyděsí a svou ženu Alici nalézá s krvavým nožem na dopisy v ruce a mrtvým tělem v koupelně. Alice tvrdí, že vraždila v sebeobraně, a Paul o jejích slovech ani na vteřinu nepochybuje. Společně se zbaví těla a myslí si, že jejich noční můra je za nimi. Není.

Když se o ně začne zajímat policie, která vyšetřuje vraždy bývalých Paulových spolužáků, jejich do té doby poklidný život se jim začne sypat jako domeček z karet. Tajemství, které je na začátku pevně spojilo, mezi ně také vrazilo klín. Zvládne se Alice vypořádat s tím, co provedla? Mají vraždy Paulových bývalých spolužáků něco společného s mrtvým tělem v jejich koupelně? Mohou věřit lidem kolem sebe, nebo alespoň jeden druhému?

 

První lež

Autor: A. J. Park
Přeložila: Ivana Skenderija

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-271-1327-9

Přečtěte si více o knize První lež, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

 

logo_Cosmopolis_120x60

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

Karl Vadaszffy neboli A. J. Park se narodil maďarským a polským rodičům. Šel ve stopách svého otce a trénoval jako soutěžní šermíř. Jeho otec trénoval v RADA a pokračoval ve filmech jako The Ipcress File a You Only Live Twice, přičemž se stal mezinárodním šermířem a nakonec na osm let trenérem British Foil Team na olympijských hrách. Téměř 30 let byl také osobním trenérem Bruce Dickinsona z Iron Maiden. Karl/A. J. se jako učitel angličtiny stal vedoucím oddělení v pouhých 26 letech. Byl také asistentem redaktora čtyř časopisů s celosvětovou působností a vyučoval angličtinu jako cizí jazyk v Polsku. Jako novinář na volné noze se jeho texty pravidelně objevují v řadě předních titulů v oboru. Jeho román The Missing z roku 2012 byl dvakrát v první desítce bestsellerů Spojeného království, dosáhl na šesté místo v žebříčku Kindle a na první místo v Austrálii. Prodalo se ho přes 60 000 výtisků. Jako Karl Vadaszffy je také autorem Fll of Sin a Sins of the Father, jako A. J. Park, je autorem knih První lež a Don’t speak.

Zdroj informací: MadeleineMilburn.co.uk (přeloženo)

 

Vyhrajte knihu První lež

Paul Reeve se vrátí z práce domů a nalezne svou ženu Alice, jak stojí nad mrtvým tělem a drží zakrvácený nůž. Paul ani na chvíli nezaváhá nad vysvětlením, že se jednalo o sebeobranu, pomůže zamést stopy a celou věc považuje za uzavřenou. Ovšem jen do chvíle, kdy se kolem nich začne motat policie, která vyšetřuje vraždy Paulových bývalých spolužáků. Co za tajemství skrývá jeho žena? Kolik společného s tím má Paul? A co ten zavražděný muž u nich v domě, jakou má se vším spojitost, jestli vůbec nějakou? Mohou si manželé i nadále věřit?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu První lež vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu První lež
probíhá od 28. prosince 2021 do 10. ledna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 tajemné knihy První lež

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrvní lež

Park, A. J.

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář