Nenechte si ujít v týdnu od 25. do 31. října 2021

nenechte_si_ujit
Říjen je u konce, co ale nekončí, je náš přehled aktuálních akcí na příští týden. I v následujících dnech se můžete vydat za literaturou. Koná se například autogramiáda Taťány Gregor Brzobohaté k její nové knize, beseda se spisovatelkou Janou Poncarovou či další LiStOVáNí.

Nejprve ale začneme autorským čtením a besedou s básníkem Lubošem Svobodou. Akce se uskuteční v brněnské Knihovně Jiřího Mahena v úterý 26. října od 17.30. Autor byl za svou sbírku Vypadáme, že máváme nominovaný na Cenu Jiřího Ortena za rok 2014. Je absolventem Vyšší odborné školy publicistiky a také Literární Akademie Josefa Škvoreckého. Aktuálně bude vydávat svoji další sbírku, a to Rád čichám ke zvířatům, která jsi vycpala ty. Přijďte se dozvědět o jeho díle víc a prožít příjemné odpoledne ve společnosti poezie.

A nyní se přesuneme do Hradce Králové. Ve zdejším knihkupectví v OC Futurum se v úterý 26. října bude konat beseda a autogramiáda Taťány Gregor Brzobohaté, která nedávno vydala svoji první knihu Pokračování příště. V knize se vypsala ze svých pocitů i životních zážitků, kterých má jako jediná česká Miss World určitě nespočet. Knihu vám na úterní akci ráda podepíše, stejně jako nový „deníčkodiář“, který jí nedávno vyšel. Těšit se ale můžete i na povídání s autorkou. Vše začíná v 17.00, tak si to nenechte ujít.

A ve východních Čechách ještě zůstaneme. Můžete se tu totiž zúčastnit setkání se spisovatelkou Janou Poncarovou, autorkou knih jako Podbrdské ženy či Eugenie. Její zatím poslední kniha Alžběta a Nina vypráví o návratu do rodného kraje a s tím spojeným vzpomínáním, ale i o jednom velkém rodinném tajemství. Loni pak také vydala společně s fotografkou Ditou Pepe svoji prvotinu v žánru literárního dokumentu Děvčata první republiky. A kde že se setkání uskuteční? Potěšíme jak čtenáře v Pardubicích, tak i v Hradci Králové – autorka totiž navštíví Krajskou knihovnu v Pardubicích (v úterý 26. října od 17.00) a Knihovnu města Hradce Králové (ve středu 27. října od 17.00). Pokud to tedy do jednoho z měst máte kousek, neváhejte a přijďte se dozvědět něco více o autorce i jejích knihách.

A z Čech se podíváme také na Moravu. Ve středu 27. října se v Green Clubu ve Strážnici uskuteční křest knihy Dva roky v hajzlu od Lubomíra Větříška. Tato autobiografická zpověď popisuje dva těžké roky, které autor musel v osmdesátých letech minulého století strávit na vojně. A to se v té době samozřejmě neobešlo bez kruté šikany, ponižující dřiny a nesmyslných rituálů. Pokud vás toto téma zajímá, nebo jste dokonce něco podobného sami zažili, určitě si akci nenechte ujít, začíná v 18.00.

A na závěr potěšíme všechny z okolí Mladé Boleslavi. V kavárně Nejen kafe se v sobotu 30. října od 20.00 koná scénické čtení LiStOVáNí. Tentokrát se můžete těšit na knížku Špeky od autora Červeného trpaslíka Roba Granta. Hlavními hrdiny knihy jsou kuchař, který je velice otylý, a anorektička, která si připadá nesmírně tlustá. Jak asi tušíte, příběh se neobejde bez velké dávky humoru, a tak se i při LiStOVáNí máte na co těšit.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář