Román o světě, kde každý každého využívá

DJ
Úspěšný nizozemský spisovatel se prostřednictvím svého alter ega rozhodl nahlédnout pod pokličku tanečního světa v Las Vegas. Nechá se omámit syntetickými drogami, šampaňským a tanečnicemi. Podaří se mu dostat ze spirály včas?

Zběsilá jízda světem taneční hudby v Las Vegas.
Od autora bestselleru Třetí poločas.
„Ne, táta nejede na dovolenou,“ těmito slovy se Kluun, čerstvě rozvedený otec, loučí se svými dětmi. Hladový po novém dobrodružství se televizním producentem nechá zlákat k natočení reportáže pro revoluční televizní show a při té příležitosti k návštěvě svého kamaráda z mládí Thorwalda van Gestela. Ten coby DJ Thor, The Ten Million Dollar Man, žije v Las Vegas, ve světě soukromých tryskáčů, VIP salonků, luxusních penthousů, syntetických drog, obřích láhví šampaňského a tanečnic u tyče. Jakmile Kluun do Las Vegas přijede, ocitá se na horské dráze, která nebezpečně ohrožuje jeho doposud úspěšnou existenci. Vzniklé škody jsou postupem času nepřehlédnutelné: jeho exmanželka dokonce hrozí, že mu vezme děti. Nebo Kluun svého dávného přítele přece jenom přechytračí?
Jeden z nejprodávanějších současných nizozemských autorů nechává své alter ego pod vlastním jménem nahlédnout pod pokličku silně komerčního sektoru – taneční hudby v Las Vegas. Milovaný i zatracovaný žánr, jehož tvůrci v honbě za penězi neznají bratra, natož kamaráda z mládí.
DJ je román o světě, kde každý každého využívá, peníze a sláva se staly nejvyšším dobrem a nic, ale vážně nic, není skutečně.

Ukázka z knihy

Když se nad mým rozvodem rozplynula oblaka dýmu, zavolal jsem účetnímu a zeptal se ho, jak si stojím. Na druhé straně linky bylo chvíli ticho. „Řeknu to takhle, pane Van de Klunderte, měl jste jmění a teď máte rezervičku.“
Přátelsky nabídl, že se večer zastaví, aby se mnou prošel účetnictví. Váhal jsem. Chtěl jsem před vnějším světem co nejvíc držet v tajnosti, že jsem pryč z našeho domu v luxusní čtvrti Oud-Zuid. Marion, moje bývalá, hledala něco menšího, a jakmile to najde, nabídli bychom naše amsterdamské panské sídlo k prodeji. Prahl jsem po okamžiku, kdy budu mít prostředky na nový začátek. Líbil by se mi majestátní hausbót na kanále. Marion a já jsme už jenom museli probrat některé detaily v rozvodové dohodě. Takže jsem zatím žil tady, ve druhém patře v ulici Tweede Jan Steenstraat ve čtvrti De Pijp. Nechtěl jsem ani pomyslet na to, že by paparazzi tuhle situaci zavětřili. Už jsem měl před očima ty příběhy v bulváru a na kdejakém blogu.

DJ

Autor: Ray Kluun
Přeložila: Blanka Juranová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 137×205 mm
ISBN: 978-80-7565-882-1
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu DJ vydalo nakladatelství Jota. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

Ray Kluun, vlastním jménem Raymond van de Klundert. pochází z nizozemského Tilburgu. Jeho knih se prodalo přes 2 miliony výtisků a byly přeloženy do více než třiceti jazyků. Českým čtenářům je dobře znám autobiografický román Třetí poločas, který se v Nizozemsku stal nejlépe prodávaným románovým debutem všech dob. Kniha se dočkala i dvou pokračování Time Out  a Familieopstelling. Se svými třemi dcerami ze dvou manželství žije v Amsterdamu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Jota_logoNakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDJ

Kluun, Ray

Jota, 2021

Napsat komentář