Zahrajte si o pestrý život heavymetalové hvězdy

co-dela-tenhle-knoflik-perex
Frontman skupiny Iron Maiden je nejen výborným hudebníkem, ale také pilotem a překvapivě zábavným vypravěčem. A právě o tom posledním se můžete přesvědčit při čtení jeho biografie, ve které se dozvíte nejen o zákulisí heavymetalových koncertů.

Výhody a úskalí hvězdného života

Malý Bruce byl do šesti let vychováván prarodiči v anglickém Worksopu, jeho rodiče se totiž vydali na cestu se svou psí show. Po studiu na internátní škole se vydal do Londýna na Queen Mary University a zahájil studium historie. Ne že by chtěl být historikem, ale byla to dobrá záminka, jak se od rodičů dostat a věnovat se muzice. A to se mu podařilo! V knize vypráví o svém angažmá v různých kapelách, předtím než se přidal k Iron Maiden, kteří ho proslavili.

Iron Maiden vydali šestnáct studiových alb, ve kterých se vystřídali tři zpěváci: Paul Di’Anno, Bruce Dickinson a Blaze Bayley, který Bruce na pár let nahradil. Prodali přes 100 miliónů desek a byli čtyřikrát nominováni na cenu Grammy. Nominaci za píseň El Dorado dokonce proměnili. Procestovali celý svět díky pětadvaceti divokým turné. Začali dokonce pro přesun používat vlastní leteckou linku Ed Force One, která je pojmenovaná po maidenovském maskotovi Eddiemu, hubeném kostlivci, který Maideny doprovází už od začátku.

Ale nejen to! V knize se totiž dozvíte nejen o jeho hudební kariéře a výhodách a úskalích života heavymetalové hvězdy, ale také o tom, jak se učil létat a získal pilotní licenci, o jeho vztahu k šermu a o boji s rakovinou. Bruce je zábavný vypravěč, který nešetří vtipnými historkami ze života!

 

Co dělá tenhle knoflík?

Autor: Bruce Dickinson

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Martin Vondrášek
Počet stran: 336
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2021
ISBN: 978-80-271-2485-5

Přečtěte si více o knize Co dělá tenhle knoflík?, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Co dělá tenhle knoflík?

Bruce Dickinson snil o hudební kariéře už od dětství, ale rodiče i prarodiče, u kterých strávil část dětství, byli proti. Vzal to proto oklikou – do Londýna se vydal na oko za studiem, a přitom vystřídal několik kapel, až přišly Iron Maiden a s nimi i vytoužená sláva. Pokud vás zajímá více zákulisních historek, nebo to, jak se z Bruce stal záložní pilot British Airways, začtěte se do jeho autobiografie, která právě vychází!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Co dělá tenhle knoflík? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Co dělá tenhle knoflík?
probíhá od 22. června do 5. července 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 autobiografie Co dělá tenhle knoflík?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo dělá tenhle knoflík?
Autobiografie frontmana skupiny Iron Maiden

Dickinson, Bruce

Cosmopolis, 2021

Zahrajte si o pestrý život heavymetalové hvězdy - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. ko21 napsal:

    Dobrý den, knížka dorazila v pořádku. Děkuji

  2. Alena napsal:

    Dobrý den, dnes jsem si vyzvedla vyhranou knížku. Moc děkuji.

Napsat komentář