Nové znalosti, úkoly i zábava

rodina
Zalíbení v následujících knihách najdou dětští i dospělí čtenáři. Ti menší budou s Adámkem řešit detektivní záhady a prostřednictvím komiksu poznají přírodu, rodiče ocení příručku pro správnou výslovnost a všichni bez ohledu na věk si mohou užít luštění pro každý den.

Hlavní hrdina Adam má velký sen. V dospělosti by se rád stal strážcem zákona. Ale než vyroste, vyzkouší si zatím alespoň roli detektiva na táboře. Spolu s ním můžete řešit záhady a hádanky a užít si spoustu detektivní zábavy.

Snad každý kluk by se chtěl stát policistou, jezdit autem s majáky, nosit uniformu, střílet z pistole, honit zloděje a řešit záhadné případy.
Adámek po tom také touží a jeho sen se mu skoro splní. Ptáte se jak? Přece na dětském letním táboře malých detektivů. Řešení úkolů a detektivní pátrání jsou pro něj hračka, velká zábava a dobrodružství, při kterém navíc pozná spoustu nových kamarádů.
Pusťte se do čtení a pátrání! Úkoly, náměty na hry a hádanky za každou kapitolou poslouží k ověření znalostí všech malých detektivů.

Ukázka z knihy

Crrrr. Ozval se školní zvonek a do třídy vešla paní učitelka. „Dobrý den, děti. Posaďte se! Dnes budeme malovat, kým byste chtěly být, až budete dospělými. Jaké povolání by vás bavilo?“ zeptala se.
První  se přihlásila Hanička. „Já bych chtěla být doktorkou.“
„A já popelářem,“ pokřikoval Lukášek.
Děti se začaly smát. (str. 7)

Adam detektivem

Adam detektivem

Autorka: Marcela Kotová
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 172×222 mm
ISBN: 978-80-271-1748-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Adam detektivem vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si ukázku.

O autorce

Marcela Kotová se narodila v roce 1976 v Sokolově. Vyrůstala se dvěma mladšími sestrami. Od dětství žije v Chodově na Karlovarsku, kde u jejich panelového domu organizovala soutěže a různé hry pro mladší děti a své sestry. Od mala tíhla k dětem, což ji přivedlo na pedagogickou školu, kterou úspěšně ukončila v roce 1994. Od té doby pracuje jako učitelka mateřské školy. V roce 1996 se vdala a s manželem má dvě děti, syna Daniela a dceru Terezu. Velkou radost jí nyní dělá i vnučka Rozárka. V roce 2013 se účastnila soutěže „Zlatá mateřinka“, kam ji nominovali kolegyně a rodiče dětí. Postoupila až do finále mezi 7 nejlepších učitelek v celé ČR. Ve své práci se snaží rozvíjet, pomáhat dětem i začínajícím učitelkám. Právě tato snaha ji přivedla k psaní knih pro děti i pedagogy.  Ve volném čase nejraději s rodinou cestuje. Dále tvoří keramiku, háčkuje, tančí, čte si, zpívá a hraje na kytaru. Mezi její tituly patří např. Pohádkové minimuzikály pro děti (naše ukázka) či Kouzelná kniha babičky Jůlinky (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Pronikněte díky komiksu do fascinujícího světa zvířat a rostlin. Zjistíte, jak lidstvo ovlivňuje stav přírody, čím jí nejvíce škodí a jak jí každý z nás může pomoci. Nechybí výprava jak do deštného pralesa, tak i pod mořskou hladinu.

EXISTUJÍ SVĚTÉLKUJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ?
PŘEŽIJE ROZPŮLENÁ ŽÍŽALA?
Komiksový průvodce Zelená (se) Země tě zábavnou formou seznámí s přírodou kolem nás a ukáže ti, jak ji my lidé ovlivňujeme. Obsahuje spoustu zajímavostí ze světa rostlin a zvířat, srozumitelně vysvětluje nejpalčivější ekologické problémy a radí, co můžeš pro životní prostředí udělat i ty. Vyprav se spolu s novinářem Olem Mathismoenem a kreslířkou Jenny Jordahlovou na fascinující cestu do deštného pralesa, vzhůru do atmosféry i hluboko pod mořskou hladinu.
S přírodou je legrace! A všechny ekologické problémy mají řešení.
Kromě komiksů v knize najdeš kvízy a úkoly, kterými můžeš žhavit své mozkové závity.

Ukázka z knihy

Korálové útesy se považují za oceánskou obdobu deštných lesů. Žije v nich více mořských druhů než kdekoli jinde v moři.
Přestože korálové útesy pokrývají jen maličkou část mořského dna (0,1 %), obývá je čtvrtina (25 %) všech živočichů a rostlo světových oceánů.
Útesů existuje několik typů. Ty nejznámější, k nimž se zpravidla potápíme, leží v teplých, tropických oblastech. Vyskytují se ale i ve studených vodách.

Zelená (se) Země

O přírodě, ekologii a tak
Autor: Ole Mathismoen
Ilustrovala: Jenny Jordahlová
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 250×315 mm
ISBN: 978-80-257-3373-8
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Zelená (se) Země vydalo nakladatelství Argo.

O autorech

Ole Mathismoen (nar. 1961) je uznávaný norský novinář, který se více než třicet let věnuje environmentální tematice. Jeho kniha o globálním oteplování Co se děje s klimatem (2007) byla nominována na Bragiho cenu v kategorii literatura faktu. Na totéž ocenění, a to v otevřené kategorii, byla za popularizaci vědy nominována i Zelená Země. V roce 2016 mu byla za dlouholetou novinářskou činnost na poli životního prostředí udělena Bergesenova cena.
Jenny Jordahlová (nar. 1989) je oceňovaná ilustrátorka a autorka. Vytvořila populární komiksový blog Život mezi zvířaty, ilustrovala desítku knih a roku 2017 debutovala obrázkovou knihou Hannemone a Hulda coby spisovatelka. Hojně spolupracuje s Martou Breenovou – jejich komiks Neohrožené ženy (Argo, 2019) zaznamenal mezinárodní úspěch. S Mathismoenem volně navázali na Zelenou Zemi další dětskou knihou Co je to s klimatem? (2019).

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Následující sešit plný básniček, her a cvičení pomůže rodičům, jejichž děti mají problémy s výslovností. Tu si natrénují od jednoduchých slabik až po věty. Výhodou je rozšíření slovní zásoby a rozvoj komunikačních znalostí.

Má vaše dítě problémy s výslovností? Sešit plný her, cvičení, básniček, písniček a hádanek vám pomůže jednotlivé hlásky natrénovat.
Čekají vás cvičení na rozvoj sluchového vnímání, rozlišování zvuků a hlásek, aktivity zlepšující pohyblivost a přesnost jazyka i názorné ukázky k vyvozování, procvičování a zafixování výslovnosti hlásek B, T, N, D, Ť, Ň, Ď, L, K, C, S, Z, Č, Š, Ž, R, Ř.
Texty jsou řazeny podle obtížnosti – od slabik přes slova s procvičovanou hláskou (na začátku, na konci a uprostřed slova) až po věty. A nechybějí ani veselé básničky a hry. Děti si tak hravou formou osvojí správnou výslovnost, obohatí slovní zásobu, procvičí sluchovou paměť, jazykový cit i komunikační dovednosti.

Ukázka z knihy

Naucim se vsechny hlasky

Naučím se všechny hlásky

Cvičení pro správnou výslovnost
Autorka: Zorka Vítková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 208×288 mm
ISBN: 978-80-271-2511-1
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Naučím se všechny hlásky vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Procvičit si paměť, pozornost a zrak může s další knihou děti každý, ať je mu sedm či sedmdesát. Samozřejmě zábavnou formou v podobě zajímavých úkolů, hádanek a luštění.

Kniha obsahuje celou řadu úkolů, cvičení a kvízů zaměřených na krátkodobou i dlouhodobou paměť, pozornost, zapamatování detailů a práci s nimi, a to vše na úrovni zrakového vnímání. Jednotlivé úkoly jsou řazeny do určitých oblastí, je tedy možné se cíleně zaměřit na rozvoj jedné oblasti, anebo pracovat pouze s těmi, které čtenáře nejvíce baví. Toto ale není podmínkou a je možné si knihu užít i „na přeskáčku“.

Ukázka z knihy

Obrazove lusteni pro kazdy den

 

Obrazové luštění pro každý den

Trénink paměti a pozornosti
Autorka: Jitka Suchá
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-262-1730-5
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Obrazové luštění pro každý den vydalo nakladatelství Portál. Můžete se podívat na další ukázky.

O autorce

Jitka Suchá vystudovala ergoterapii a fyzioterapii, pořádá přednášky, semináře, kurzy, publikovala několik úspěšných knih zaměřených především na trénink paměti. V Portále jí vyšly knihy Cvičení paměti pro každý věkTrénink paměti pro každý věkTrénujte si paměťSkupinové hry pro cvičení paměti v každém věku, Cvičení paměti na celý rokTrénink slovní zásoby pro každý věk.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAdam detektivem

Kotová, Marcela

Grada, 2021

zobrazit info o knizeZelená (se) Země
O přírodě, ekologii a tak

Jordahlová, Jenny - Mathismoen, Ole

Argo, 2021

zobrazit info o knizeNaučím se všechny hlásky
Cvičení pro správnou výslovnost

Vítková, Zorka

Grada, 2021

zobrazit info o knizeObrazové luštění pro každý den
Trénink paměti a pozornosti

Suchá, Jitka

Portál, 2021

Napsat komentář