Zahrajte si o dieselpunkový román z alternativní historie

cokolada-pro-wehrmacht-perex
Vydejte se do alternativní historie druhé světové války a pátrejte s výsadkáři a žijící legendou „Pobožným pistolníkem“ po plánech na mýty opředenou zbraň. Podaří se jim mechanického Golema získat, nebo bude rychlejší druhá strana?

Krycí název „Golem“

Vítejte v Praze roku 1942 – ve městě plném dieselpunkové estetiky velkých strojů a divokých jazzových večírků, stejně jako každodenního strachu z nacistických represí. Ulicemi se prohánějí jezdci na hypermoderních motocyklech Schlachthund, kolaborantské jednotky plánují zaujmout Hitlerovo místo a pražská mládež propadla zárodku moderní hudby.

Londýn zamítl atentát na říšského protektora Heydricha a zcela změnil strategii podpory československého odboje. Zbylí členové parašutistických výsadků na území ČSR se musí soustředit na nové cíle. Zemek a Škácha z výsadku Silver B společně s Kolaříkem z Out Distance dostanou za úkol spojit se s žijící legendou zvanou „Pobožný pistolník“ a v tajné operaci s krycím názvem „Golem“ mají získat plány na futuristickou zbraň – mýty opředený stroj podobající se mechanickému člověku.

Ty se však pochopitelně pokouší získat i druhá strana. Ale existují vůbec ony legendami opředené plány na sestrojení mechanického Golema? A pokud ano, podobají se tyto stroje alespoň trochu představám, jež o nich kolují?

 

Čokoláda pro wehrmacht

Autor: Přemysl Krejčík

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2021
ISBN: 978-80-275-0533-3

Přečtěte si více o knize Čokoláda pro wehrmacht, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Kdyby tu mocnou zbraň dostal do rukou Hitler, nic by ho nezastavilo. O něčem takovém se už pár let šuškalo, prý si to nějaký Čech vymyslel jako téma na divadlo. Jenže kdo by věřil, že něco takového půjde sestrojit? Nakonec, někde ten se Čech inspirovat musel. Kde ten nápad sebral, to z něj už nikdo nevyrazí, protože zmíněný je tou dobou tři roky po smrti. Navíc nacisty nejspíš vůbec nenapadlo, že ten spisovatel vycházel ze skutečných plánů. A už vůbec ne, že i jeho bratr o tom něco věděl. A tak ho klidně nechali hnít v Dachau, kde tento – na rozdíl od Führera – nadaný malíř po několika letech zemřel.
Pokud jsou ty plány skutečně na území protektorátu, přemýšlel v posledních vteřinách svého života admirál, je tu ještě Heydrich, který je chce pro Hitlera získat. Ale proč kvůli tomu musí likvidovat své konkurenty? A pak to Canarisovi konečně došlo. Pochopil, co přehlížel. Je tu někdo, kdo o oněch plánech ví víc, než by Canaris čekal. Možná teprve teď začne Říše pořádně hnít zevnitř, protože… (str. 16)

 

Vyhrajte knihu Čokoláda pro wehrmacht

Ačkoliv hlavní události, na jejichž pozadí se příběh odehrává, jsou skutečné, cesty hlavních hrdinů se vydávají alternativním směrem. Londýn zamítl atentát na Heydricha a zbylí členové výsadku tak dostávají nový úkol – není jím nic menšího, než získat plány na futuristickou zbraň. Tento stroj podobný mechanickému člověku však chce získat i druhá strana, ale existuje vůbec, nebo se jedná pouze o legendu? To si přečtěte v dieselpunkovém románu Přemysla Krejčíka.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Čokoláda pro wehrmacht vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čokoláda pro wehrmacht
probíhá od 18. do 24. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Čokoláda pro wehrmacht

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČokoláda pro wehrmacht

Krejčík, Přemysl

Host, 2021

Napsat komentář