Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. června 2012

Nenechte si ujít
Jako každý týden máme pro vás i tentokrát připravené tipy na autogramiády a další literární akce. Můžete se těšit např. na setkání s Halinou Pawlowskou nebo s Tomio Okamurou.

V pondělí 11. června se v pražském Paláci knih Luxor koná od 17 hodin autogramiáda Dity Pecháčkové, která před nedávnem vydala unikátní kuchařku pod názvem Deník Dity P. Recepty autorka rozdělila do 14 kategorií, jako např. Po babičce, Víkend v Paříži, Z české hospody nebo Zavařuju. Kuchařku doplňují krásné fotografie, které lákají k vyzkoušení všech jídel. Dita Pecháčková je bývalá šéfredaktorka časopisu Apetit, nyní se s ní můžete setkat např. na stránkách magazínu Albert v kuchyni.

Na úterý 12. června si brněnské knihkupectví Barvič a Novotný na Masarykové ulici 26 připravilo setkání Klubu moudré sovy. Děti se seznámí s knihou plnou bajek – nebajek pod názvem Slepice a televize.  Klub je určený dětem od 7 let a začíná v 16 hodin.  Na setkání je nutné se přihlásit – buď osobně u personálu knihkupectví, na tel. čísle 524 215 040, na e-mailu ctemeradi@barvic-novotny.cz nebo prostřednictvím tabulky na internetových stránkách.

Ve středu 13. června proběhne v Paláci knih Luxor v Praze křest knihy Série C-L, jejímž autorem je Eduard Fiker, jeden ze zakladatelů tradice české detektivky.  Tato kniha vyšla již v roce 1958, letos vychází její nové vydání. Sérii C-L pokřtí v 16 hodin vnuk Eduarda Fikera, pan Václav Dort, a jejím kmotrem se stane známý autor detektivek MUDr. Jan Cimický.

S Halinou Pawlowskou se fanoušci mohou setkat ve čtvrtek 14. června na autogramiádě u příležitosti vydání její nové knihy Až se mě dcera zeptá, kterou publikovalo nakladatelství Motto. Podle autorky v ní najdete „odpovědi na otázky její dcery a jsou v ní konkrétní recepty i rady, jejichž pravdivost je ověřená zkušenostmi.“ Autogramiáda začíná v 17 hodin v OC Arkády Praha.

Pro milovníky milostných básní si knihovna Opatov, největší pobočka Městské knihovny v Praze, připravila akci pod názvem Večer milostné poezie, která se koná taktéž ve čtvrtek 14. června od 17:00 do 18:30. Mezi účinkujícími se objeví Dagmar Čížová, Zita Malaníková, Antonín Šícha a Antonín Drábek.

V pátek 15. června si můžete přijít pro podpis tiskového mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamury, autogramiáda se bude konat od 17 hodin v knihkupectví Dobrovský v OC Nová Karolina Ostrava. Tomio Okamura v knize Umění vládnout, kterou vydalo nakladatelství Fragment, vyjadřuje svůj názor na naši společnost, na současnost, zamýšlí se nad aktuálními problémy z nejrůznějších oblastí a nabízí konkrétní vize, kam by naše země měla v zásadních oblastech směřovat.

Další zajímavé literární akce, které se konají nejen v tomto týdnu, najdete v Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář