Nevysvětlitelné příběhy duchovních

Zrcadlo ze Shalotta
Zajímá vás nadpřirozeno? Rádi se začtete do vyprávění, které se vzpírá běžnému rozumu? Pak vás možná zaujme kniha Zrcadlo ze Shalottu od anglického kněze Roberta Hugh Bensona, která právě takové příběhy obsahuje.

Slavný autor Neviditelného světla či utopie Pán světa v této knize nechává vypravovat kněží příběhy, které nelze vysvětlit přirozeným způsobem. Název naráží na Tennysonovu báseň Paní ze Shalottu, která kvůli kletbě směla pozorovat skutečný svět jen v odraze v zrcadle.

Zrcadlo ze Shalottu

Autor: Robert Hugh Benson

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 145×190 mm
ISBN: 978-80-87580-09-7
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Zrcadlo ze Shalottu vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Robert Hugh Benson (1871–1914) byl anglikánský pastor, který konvertoval ke katolicismu a do církve byl přijat v roce 1903. Na kněze byl vysvěcen v roce 1904. Byl nejmladším synem arcibiskupa z Cantebury Edwarda White Bensona a jeho manželky Marie. Ve své době byl považován za jednu z předních osobností anglické literatury, napsal významnou knihu Lord of the World.

Zdroj informací: goodreads.com


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří západní spirituální tradice, mystika, religionistika, alchymie, hermetismus, literární věda, kulturní antropologie, knihy mezioborové, umělecká beletrie a poezie, přírodní vědy, knihy pro děti a rodiče a dílo filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZrcadlo ze Shalottu

Benson, Robert Hughes

Malvern, 2012

Napsat komentář