Zasoutěžte si o inspiraci pro přírodní zahradu

Divocina v zahrade
Myslíte si, že je vaše zahrada upravená a druhově rozmanitá? Pokud úzkostlivě dbáte na perfektní trávník a zastřižený živý plot z tújí, věřte tomu, že má k různorodosti daleko. Tráva k vám motýly nepřiláká, ale my vám poradíme, co ano.

Jak na krásnou a životem se hemžící zahradu

Divokou přírodu máme přímo pod nosem – v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neoddělitelně propojené se životy škvorů, včel, zlatooček a pestřenek, nedoceňovaných hrdinů přírodního světa. Zásadní kniha pro každého, kdo má zahradu a není mu lhostejná naše planeta.

 

Divočina v zahradě

Autor: Dave Goulson

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Lenka Adamcová
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 12/2020
ISBN: 978-80-7670-002-4

Přečtěte si více o knize Divočina v zahradě, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte ani na náš článek nebo s prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Divočina v zahradě

Mít na zahradě upravený anglický trávník je sice na první pohled krásné, ale při bližším zkoumání zjistíte, že je poněkud jednotvárný, až smutný. Pokud úzkostlivě likvidujete každou pampelišku, nikdy vaše zahrada neožije tak jako přírodní louka, na které najdete nejenom nepřeberné množství rostlinných druhů, ale také motýly a včely, šneky, brouky a další živočichy. Pokud chcete, aby se ve vaší zahradě zabydlely nejrůznější druhy živých tvorů, inspirujte se v publikaci britského biologa a ochránce čmeláků Davea Goulsona.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Divočina v zahradě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Divočina v zahradě
probíhá od 28. března do 3. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 publikace Divočina v zahradě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivočina v zahradě
Inspirace pro přírodní zahradničení

Goulson, Dave

Kazda, 2020

Napsat komentář