Únorové online literární akce

nenechte_si_ujit
Stýská se vám po autorských čteních, literárních besedách nebo křtech? Knihovny i knihkupectví jsou sice zavřené, ale i tak se některých událostí zúčastnit můžete, a to online. Pojďme se tedy podívat na akce, které si můžete užít i z pohodlí vašeho domova.

Velice zajímavá online autorská čtení nabízí kavárna a knihkupectví Café Fra. V současné době mají, stejně jako ostatní podobné podniky, zavřeno, a tak se rozhodli připravit pro své příznivce alespoň nějaké literární „vyžití“. Už nějakou dobu tak pořádají zajímavá autorská čtení, která se konají na jejich YouTube kanálu. A na únor si nachystali online akce z cyklu Průvodkyně mladých básníkůVždy přivítají některou překladatelku poezie, která vybere básně ve vlastním překladu a pohovoří o nich. Dozvíte se tak něco zajímavého nejen o samotném díle, ale také o těžkostech překladatelského řemesla, slovnících i studentech překládání. A také to, jaký má tato práce vliv na jejich život. Na které překladatelky se můžete těšit v první polovině února?

Mrzí vás, že jste promeškali předchozí díly z toho cyklu? Nemusíte smutnit, všechna autorská čtení jsou dostupná na YouTube kanálu Café Fra. Můžete tak v klidu kouknout na další čtení, v polovině prosince se představila Libuše Valentová.

Před vánočními svátky se o básních, které přeložila, rozpovídala Zdenka Švarcová.

Nový rok zahájila svým vyprávěním Olga Lomová.

A na zatím poslední online akci se představila Miriam Löwensteinová.

Pokud víte o nějaké další zajímavé online literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář