Jak by vypadalo setkání dnešních mladých lidí s Ježíšem?

Ahoj Jezisi muzeme si proluvit
Františkán se zamyslel nad tím, co by se dělo, kdyby se pět mladých lidí v restauraci setkalo s neznámým mužem, který by byl ve skutečnosti Ježíšem. Otevřeli by svá nitra a přijali by nabízenou pomoc? A jaká slova by zvolil samotný Ježíš?

Otec Elias Vella se pustil do odvážného experimentu. Jak by vypadalo setkání dnešních mladých lidí s Ježíšem? Jaká slova by volil Kristus tváří v tvář jejich životnímu příběhu? A jaké odpovědi by měl na složité problémy dnešní doby? Variace na evangelium o cestě učedníků do Emauz (Lk 24,35–53) se odehrává v jedné běžné restauraci. Pět mladých lidí z různých koutů světa spolu mluví o svém životě, když tu si k jejich stolu přisedne neznámý muž s tričkem, na němž svítí nápis LÁSKA.
Otevřou se mu a poznají v něm Ježíše? Svěří se mu se svými radostmi, bolestmi a zraněními? Dojde k proměně jejich srdcí a životů? Jedno je jisté: Ježíšovo slovo i podaná ruka platí.

Ahoj Ježíši, můžeme si popovídat?

Autor: Elias Vella
Přeložila: Veronika Kreslová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7566-135-7
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Ahoj Ježíši, můžeme si popovídat? vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Elias Vella (* 1941) je františkán minorita z Malty. Absolvoval studium teologie a katechetiky na Lateránské univerzitě v Římě, v letech 1974 až 1980 byl provinciálem minoritů na Maltě a poté farářem v St. Paul’s Bay. Od roku 1993 působí jako diecézní exorcista, ale mnoho času věnuje vedení seminářů a exercicií po celém světě. V KNA mu vyšly knihy: Ježíš – lékař těla i duše (2006), Duch Svatý – pramen života (2006), Svatost je pro každého (2007), O satanovi (2009), Síla eucharistie (2011), Uzdrav mě, Pane (2011), Výstup na horu manželství (2014), Křížová cesta s Marií (2015), Srdce pastýře (2015), Maria, matka Ježíšova (2016), Na orlích křídlech. O modlitbě (2017) či Momentky z mých cest.

Zdroj informací:  Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAhoj Ježíši, můžeme si popovídat?

Vella, Elias

Karmelitánské nakladatelství, 2020

Napsat komentář