Život za lásku

romantika
Láskyplné příběhy zahřejí své čtenářky, pohladí je po duši, a dokonce vykreslí ruměnec na tvářích. Zatímco Mojmír zažije lásku v době pandemie, mladá vdova se pustí do erotických dobrodružství. A poslední hrdinka se bude muset rozhodnout mezi životem v minulosti a přítomnosti.

Láska, smrt a pandemie čekají na hlavního hrdinu Mojmíra, který chce strávit několik dní mimo civilizaci. Ve stejnou dobu udeří zákeřný vir, který napadá bezmocné obyvatelstvo. A Mojmír zjišťuje, že situace je opravdu kritická…

Vizionářský román z roku 2006.
Osmnáctiletý Mojmír odjíždí v létě do hor. V babiččině staré roubence, kde ani nefunguje internet, si užívá klid po hektickém roce, který má za sebou. S pražskými kamarády je ve spojení přes telefon a slibuje jim, že se za pár dnů vrátí. Osud má však s Mojmírem jiné plány.
Zatímco v horách panuje idyla, život „dole“ se rychle mění. Zákeřný vir EBS napadá čím dál víc obyvatel, epidemie brzy přeroste v pandemii. Svět je proti smrtelné nákaze bezmocný. Mojmír situaci podceňuje, ale záhy se na vlastní kůži přesvědčí, jak je vážná.

Ukázka z knihy

Každej dobrej kuchař by měl mít ve jméně aspoň jedno m. Ří­­kal to pan Matula a všechno, co pan Matula říkal, se dřív nebo pozdějc potvrdilo.
„Jak se jmenuješ?“ zeptal se, když jsem za ním před třema roky přišel, jestli by mě nevzal do učení.
„Mojmír Demeter.“
Řek jsem to potichu a nezřetelně, ale bylo mi to málo platný.
„Cikán?“ zeptal se pan Matula. Nahlas a zřetelně. Dvě holky, co mu u dřezu loupaly brambory, se zvědavě otočily a čuměly na mě, jako bych si rozepnul poklopec nebo pronesl něco hodně sprostýho.
„Hádejte. Můžete třikrát,“ odpověděl jsem. Pan Matula dokrájel cibuli, sešoupl ji z prkýnka do pánve a podíval se na mě. Jeden krátkej pohled mu stačil.

Tanec trosečníků

láska, smrt, pandemie
Autorka: Iva Procházková

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 150×213 mm
ISBN: 978-80-7252-861-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tanec trosečníků vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Iva Procházková dostala za své romány řadu ocenění jak u nás, tak v německy mluvících zemích, kde žila jedenáct let v exilu. Píše divadelní hry, scénáře a knihy, hlavně pro mládež. Jejich hrdinové jsou často tak trochu outsideři s nejednoduchým osudem, kterému čelí notnou dávkou energie, zdravým sebevědomím a humorem. Často pracuje s minulostí svých hrdinů, s jejich sny a fantaskními představami, ale předjímá i budoucí události. Tak je tomu i v románu Tanec trosečníků, který se odehrává v čase zhoubné pandemie a líčí životní zvraty, boj o přežití, rodící se lásku a malé i velké strachy mladých protagonistů.

Zdroj informací: nakladatelství Práh 

————————————————

Manžel zanechal své mladé vdově neobvyklý dar. Jedná se o karty s erotickými úkoly. Alyssa se nejdříve zdráhá, dokud se v jejím okolí neobjeví pohledný soused s pěkným zadkem. Erotické dobrodružství může začít…

Kniha Třicet dní touhy je erotický román o mladé vdově Alysse, které manžel těsně před smrtí věnoval třicet karet s různými erotickými úkoly. Rob si přeje, aby jeho milovaná po jeho smrti tyto úkoly postupně plnila. Doufá, že si i bez něj bude pořádně užívat života a snad i najde novou lásku.
Lyssa nejdříve karty založí hluboko do šatníku a je přesvědčena, že je nikdy nebude hledat. Rob jí stále chybí a na lechtivé hrátky nemá ani pomyšlení.
Jednoho dne, když se vrací domů z práce, však u dveří vedlejšího bytu vidí atraktivní mužský zadek. Právě se sem stěhuje její nový soused Harrison. A Lyssa si uvědomí, že je čas splnit Robových třicet úkolů.
Nejdříve nesměle nakoupí nezbytné pomůcky v sexshopu a postupně se pouští do výzev. První úkoly zvládne sama, ale brzy se bez milence neobejde. Harrison je po ruce. Je pohledný, hezky voní a ve městě není na dlouho – skvělý materiál! Navíc je svolný a má zadek k nakousnutí.
Lyssa a Harrison spolu překonávají jednu výzvu po druhé. Jde jim to spolu opravdu dobře a zpočátku oběma vyhovuje, že jde jen o nezávazný sex. Jenže když se jejich dobrodružství začne blížit ke konci, Alyssa si uvědomuje, že si od jejich vztahu přeci jen přeje víc…

Ukázka z knihy

V pětatřiceti jsem se stala vdovou a v tomhle šťavnatém věku to bylo tak divné a netypické, že nikdo nevěděl, co mi má říct nebo jak se ke mně chovat. Pár kamarádů mě stále zvalo na večírky, grilovačky a tak, ale ať jsme se snažili sebevíc, rozhovory se vždycky stočily citlivým směrem. Ach, vypadáš skvěle. Jak se pořád máš? Ty máš nový účes? (str. 11)

Ohlasy na knihu

Příběh se hezky vyvíjí a stejně tak i hlavní a vedlejší postavy. Postupně vznikající konflikty působí realisticky a svěže. Obtížná témata jsou popsána s empatií a jemným humorem. Milovníci romantiky si tuto sladkou a vzrušující expedici vychutnají.

— Publishers Weekly

Christine d’Abo nám knihou 30 dní touhy připravila neobvyklé potěšení. Kniha je sexy i zahřeje u srdce, je zábavná a velmi emotivní. Skvělé

— Julie Kenner, autorka knih Pod kůží a Řekni mé jméno

30 dní touhy

Autorka: Christine D´Abová
Přeložila: Marcela Žežulová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-155-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu 30 dní touhy vydalo nakladatelství Metafora. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Christine D´Abová je velmi plodnou autorkou  romantických příběhů a povídek – vydala už přes 40 knih. Miluje cvičení a při psaní si ráda dává pauzy, aby rozhýbala tělo. Když ve své domácí tělocvičně zrovna nepředstírá, že je nindža, tráví s největší pravděpodobností čas se svou rodinou a dvěma psy.

————————————————

Tvořili spolu nerozlučný pár a jejich láska neznala hranic. Až do toho okamžiku, kdy Freddie zemřel během autonehody. Lydia se trápí, dokud jednoho dne nenajde cestu do světa, kde k žádné tragédii nedošlo. Návraty to minulosti však nezůstanou bez následků…

Dva životy. Dvě lásky. Jedna volba.
Lydia a Freddie. Freddie a Lydia. Jsou spolu víc než deset let a ona je přesvědčená, že jejich lásku nemůže nic zničit. Brzy ale zjistí, jak moc se plete…
Freddie zemře při autonehodě a Lydia je poprvé sama. Jediné, co chce, je zůstat v posteli a brečet. Moc dobře však ví, že Freddie by si přál, aby žila šťastně a naplno i bez něj. Proto se o to pomalu, krůček po krůčku, snaží. Pak se ale stane něco neskutečného. Lydia najde způsob, jak získat svůj starý život i s Freddiem zpátky.
Život, ve kterém k žádné tragické nehodě nedošlo. Život, pro který plakala celé měsíce. Znovu a znovu překračuje práh do minulosti. Ač se to zdá neskutečné, žije dva životy zároveň. Návštěvy ve světě, kde Freddie pořád žije a kde Lydiino srdce stále patří jenom jemu, si však vybírají svoji daň. Protože v tom skutečném se objeví někdo, kdo chce, aby zůstala s ním.

Ukázka z knihy

Ještě předtím, než otevřu oči podruhé, vím, že je pryč. Postel je studenější, světlo v šest hodin ráno ostřejší, zpěv ptáků zní jako skřípání nehtů po tabuli. Freddie byl tady, vím to. Zabořím hlavu do polštáře, pevně zavřu oči a hledám za zavřenými víčky tmu, která mě přenese zpátky do snu. Kdybych znovu usnula, možná bych ho našla.
Pomalu se mě zmocňuje panika.

Dva v srdci

Autorka: Josie Silverová
Přeložila: Michaela Martinová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-1752-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Dva v srdci vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O autorce

Josie Silverová je nenapravitelná romantička. Svého muže potkala tak, že mu v den jeho jednadvacátých narozenin stoupla na nohu. Se svými dvěma dětmi a kočkou žijí v malé městě Midlands. Debutovala románem Den, kdy jsem zahlídla lásku (naše ukázka). Její prvotina se stala okamžitě bestsellerem a dočkala se překladu do více než dvaceti pěti jazyků.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTanec trosečníků
láska, smrt, pandenie

Procházková, Iva

Práh, 2020

zobrazit info o knize30 dní touhy

D´Abová, Christine

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeDva v srdci

Silverová, Josie

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář